ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ιστορία του πρώτου φραπέ!!!

Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες...
κρύο ρόφημα
. Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, νερό και παγάκια. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιοστη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957...

ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.

Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος του Δρίτσα συνήθιζε να πίνει Nescafé που ήταν στιγμιαίος καφές και παρασκευαζόταν από την Νεστλέ. Σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά την διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας. Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.


Η λέξη frappé είναι γαλλική και σημαίνει χτυπημένος ή ανακατεμένος. Ως ξένη λέξη κανονικά δεν κλίνεται (το φραπέ). Όμως, σε αντίθεση με τις περισσότερες γαλλικές λέξεις που έχουμε δανειστεί και παραμένουν άκλιτες, στην ονομαστική επικράτησε να αποκτά κατάληξη και να κλίνεται (ο φραπές, του φραπέ, οι φραπέδες κλπ.), κυρίως στην καθομιλουμένη. Άλλωστε αυτό παραπέμπει και στην



Υπάρχουν και άλλες θεωρείες για την προέλευση του φραπέ όπως βλέπετε στην φωτογραφία

κλίση της λέξης «καφές». Ενίοτε στον προφορικό λόγο απαντά η μορφή "φραπεδιά" (π.χ.: "Πιάσε μια φραπεδιά") ή, σπανιότερα, "φραπεδούμπα" ή "φράπα" ή "φραπεδοπούλα". "Φραπόγαλο" είναι ο φραπέ με γάλα. Ο φραπέ χαρακτηρίζει την "ανεμελιά" και τον "ωχαδερφισμό" που παρατηρείται συχνά στους Έλληνες, λόγω του γεγονότος ότι συνήθως πίνεται με αργούς ρυθμούς, με παρέα, με χαλαρή διάθεση, παίζοντας τάβλι, ή συζητώντας περί ανέμων και υδάτων.



Στη Γαλλία frappé σημαίνει ένα παγωμένο ρόφημα που παρασκευάζεται επίσης χτυπώντας το σε σέικερ, αλλά από γάλα ή χυμό φρούτων χωρίς καφέ και δεν έχει σχέση με τον ελληνικό φραπέ.

Εκτός Ελλάδας, ο καφές frappé μπορεί να βρεθεί σε όλες τις επίσημες ελληνικές υπηρεσίες και ελληνικές μόνιμες αντιπροσωπείες στο εξωτερικό, σε όλα τα υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία καθώς και σε εκείνα των οποίων τα πληρώματα είναι Έλληνες. Επίσης στα αεροπλάνα των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών και ξένων που προσεγγίζουν ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και σε όλα τα «στέκια» των Ελλήνων του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σε αρκετά σουπερμάρκετ της Γερμανίας, ενώ ένα παρόμοιο ρόφημα με την ονομασία Frappucino σερβίρεται από την αλυσίδα Στάρμπακς σε επιλεγμένα σημεία.



Φραπές έχει βρεθεί να προσφέρεται στο Βουκουρέστι, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας (απέναντι από το πανεπιστήμιο), όπως και στο Όσλο της Νορβηγίας (στο Μουσείο του Mουνχ). Αρκετοί καταστηματάρχες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης έχουν πάντα διαθέσιμο φραπέ για τους Έλληνες τουρίστες-πελάτες τους. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι το περίπτερο της Nescafe στο Hip Hop Kemp, ένα φεστιβάλ hip hop μουσικής που γίνεται κάθε Αύγουστο στο Hradec Kralove της Τσεχίας, σερβίρει και αυτό φραπέ. Είναι πολύ δημοφιλής σε τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ορισμένοι εκ των οποίων, τον αναμειγνύουν με διάφορες χαρακτηριστικές ελληνικές γεύσεις, όπως π.χ. με ούζο.



Ο φραπές πίνεται επίσης σε μικρές ποσότητες στην Ταϊλάνδη, στην Μαλαισία, ενώ τα τελευταία χρόνια οι βαλκάνιοι μετανάστες στην Ελλάδα τον μετέφεραν στις πατρίδες τους, αλλά χωρίς μεγάλη διάδοση και με διαφορές (π.χ. στη Βουλγαρία πολλές φορές χρησιμοποιείται κόκα-κόλα αντί νερού, ενώ στη Σερβία προστίθεται πάντα παγωτό). Εισήχθη πριν κάποια χρόνια και σε άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία, όμως δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Χαρακτηριστικό ίσως της εξάπλωσής του είναι το γεγονός πως βρέθηκε να προσφέρεται - διαφημιζόμενος μάλιστα στα Ελληνικά - ως και σε όαση ερήμου στην Τυνησία
http://korkos.blogspot.com/2011/11/blog-post_865.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εξαγωγές οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 – 25/11/2011

Συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών με τιμές όμως μειωμένες, λόγω μεγάλης τροφοδότησης των αγορών από Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές προς τον χώρο των Βαλκανίων.

Ειδικότερα στην δυτική Ευρώπη είναι πολύ μειωμένη η ζήτηση στις αγορές και λόγω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να έχουν κατρακυλήσει οι τιμές παραγωγού.

Οι εξαγωγές μανταρινιών και ακτινιδίων προς τη δυτική και κεντρική Ευρώπη είναι σχεδόν μηδαμινές, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει από την Ισπανία.

Όσον αφορά τις εξαγωγές προς τις βαλκανικές χώρες, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων INCOFRUIT – HELLAS, κινδυνεύουν από τους εμπόρους «αμφιβόλου υγείας», που διακινούν προϊόντα που δεν είναι τυποποιημένα σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 – 25/11/2011, είναι οι εξής:

Μανταρίνια 1.820 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 2.332 τόνων

Πορτοκάλια 9.132 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 9.453 τόνων

Λεμόνια 47 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 57 τόνων

Γκρέϊπ Φρουτ 43 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 29 τόνων

Ακτινίδια 9.192 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 7.072 τόνων

Αγγούρια 1.437 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 840 τόνων

Μήλα 3.176 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 2.438 τόνων

Σταφύλια 58.585 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 68.219 τόνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφώνησαν για τη συγχώνευση Mega με Star!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι, Ψυχάρης και Μπόμπολας ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση και συναινούν στη συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών σε μια κοινή εταιρεία, που θα εκμεταλλεύεται τα δύο προγράμματα, διατηρώντας τις σημερινές τους συχνότητες.

Υπό την αίρεση πως θα αλλάξει το νομικό καθεστώς στην τηλεόραση και πως δεν θα υπάρξει αντίθετη γνώμη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Mega θα διατηρήσει το προφίλ του με δελτία ειδήσεων (λίγες) ψυχαγωγικές εκπομπές και ελληνικές σειρές, ενώ το Star θα μετατραπεί ξανά σε κανάλι ταινιών με δύο σύντομα δελτία ειδήσεων τη μέρα.

Αιτία της συγχώνευσης είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας των δύο σταθμών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης. Στο Star σχεδιάζονται πολλές απολύσεις το επόμενο διάστημα μαζί με το κόψιμο τουλάχιστον της πρωινής ζώνης, ενώ περικοπές θα γίνουν και στην πρωινή ζώνη του Mega, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προχωρήσει σε μείωση τις εργασίας κατά 3 μέρες το μήνα , ανά εργαζόμενο για να σωθούν οι θέσεις εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον συνέλαβαν με 30 κιλά κάνναβης

Στη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα από την Αλβανία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Αγρίνιο, καθώς στην κατοχή του είχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης κατείχε και πωλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του, όπου συμφωνήθηκε η αγορά (30) κιλών κάνναβης, αντί του χρηματικού ποσού των 24.000 €.

 Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (27) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους (29.351) γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαλαμίνα: Σπείρα με 15χρονα και ένα 13χρονο (!) έκλεβε και έκαιγε σπίτια και μαγαζιά!

Ποιος θα το πίστευε ότι πίσω από τις διαρρήξεις και τους εμπρησμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, κρύβονταν αμούστακα παιδιά.

Τέσσερις 15χρονοι και ένας 13χρονος είναι σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε:

- 5 διαρρήξεις σε σπίτια και μία σε τροχόσπιτο. Αφού πήραν αυτά που ήθελαν προκάλεσαν καταστροφές σε δύο από τα σπίτια και έβαλαν φωτιά σε ένα!

- 5 διαρρήξεις σε καταστήματα όπου και εκεί προκάλεσαν ζημιές.

- Η συμμορία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

- Έβαλε φωτιά από την οποία καταστράφηκαν υπόστεγα και παγκάκια σε δημόσιο χώρο και

- Διέρρηξαν Ιερό Ναό και πήραν τα λεφτά από το παγκάρι!

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών τριών γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος δύο ατόμων για κλεπταποδοχή των αντικειμένων που είχαν "βουτήξει" οι ανήλικοι.

Όλα αυτά μέσα σε μόλις ένα μήνα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένα κατά 40% τα κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων του Ηρακλείου

Μειωμένα κατά 40% είναι περίπου τα χρήματα που καταβάλλονται στα σχολεία του Ηρακλείου, προκείμενου να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, κ. Κώστας Πλουμής, συνέπεια αυτών των περικοπών, είναι τα σχολεία να λειτουργούν οριακά και με αρκετές ελλείψεις.
Γενικότερα, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει ο κ. Πλουμής, σημειώνοντας την απουσία συντήρησης των φωτοτυπικών μηχανημάτων, αλλά και τα μεγάλα χρέη που έχουν συσσωρευτεί σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΗ καθώς πολλά σχολεία δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.
Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα επισημαίνει ο κ. Πλουμής στα Ειδικά Σχολεία όπου λόγο των αυξημένων αναγκών των παιδιών δεν υπάρχει η δυνατότητα τα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια να λειτουργήσουν χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις.
Σε όλα αυτά προστίθεται τα κενά  τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε βοηθητικό.
Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου, θα είναι οι όποιες ανάγκες των σχολείων να καλύπτονται από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων ήδη τα μέλη αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικό καθώς την εφετινή σχολική χρονιά δεν ήταν λίγοι οι γονείς που αναγκάστηκαν και αγόρασαν σχολικά βιβλία από το εμπόριο εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κορυφαίες φωτογραφίες του 2011

Reuters: Οι κορυφαίες φωτογραφίες του 2011Αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον κόσμο τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της
 
 
 
 
 
Αν κάποιος θέλει να κάνει αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, όσον αφορά τα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνει παρά μέσω των φωτογραφιών του Reuters. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ειδησεογραφικό πρακτορείο έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του τις 100 φωτογραφίες της χρονιάς. Άλλες με σκληρό έως απάνθρωπο υλικό, άλλες ελπιδοφόρες ως προς το μήνυμά τους, όλες όμως καταγράφουν τι μάθαμε, τι είδαμε και τι ζήσαμε τη χρονιά που μας πέρασε. Μία χρονιά που για όλο τον κόσμο δεν ήταν η καλύτερη, καθώς οι κακές ειδήσεις περίσσεψαν και οι καλές ειδήσεις έγιναν είδος προς αναζήτηση… Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα και δύο από τις πλέον συγκλονιστικές φωτογραφίες έρχονται από τη χώρα μας για να ταρακουνήσουν ολόκληρο τον κόσμο. Όπως και να έχει οι φωτογράφοι του Reuters είναι πάντοτε εκεί για να μας χαρίσουν με τον φακό τους και συνήθως με κίνδυνο της ζωής τους στιγμές ιστορίας και μνήμης…



Ιδού μερικές από τις φωτογραφίες που μας συγκλόνισαν



1. Αίγυπτος. Ένας διαδηλωτής στέκεται μπροστά σε ένα φλεγόμενο σημείο στο Κάιρο στις 28 Ιανουαρίου. REUTERS/Goran Tomasevic





2. Ιαπωνία. Μία γυναίκα κλαίει στους δρόμους της πόλης Νατόρι μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα. 13 Μαρτίου. REUTERS/Toshiyuki Tsunenari/Asahi Shimbun





3. Λιβύη. Οι αντάρτες κρατούν έναν νεαρό με την απειλή όπλου επειδή ήταν πιστός στον Καντάφι. 3 Μαρτίου. REUTERS/Goran Tomasevic







4. Βρετανία. Λεηλασίες σε κατάστημα στο Hackney, του ανατολικού Λονδίνου. 8 Αυγούστου. REUTERS/Olivia Harris







5. Ελλάδα. Τουρίστες προσπαθούν να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε πορεία στο Σύνταγμα. 15 Ιουνίου. REUTERS/John Kolesidis











6. Χιλή. Αστραπές φωτίζουν τις στάχτες του ηφαιστείου Puyehue-Cordon Caulle 5 Ιουνίου. REUTERS/Carlos Gutierrez




7. Λωρίδα της Γάζας. Ένας μικρός Ισραηλινός τρέχει για να αποφύγει μία ρουκέτα. 26 Μαρτίου REUTERS/Amir Cohen






8. Κίνα. Η προσπάθεια μίας 22χρονης νύφης να αυτοκτονήσει ευτυχώς «διακόπηκε» από συνανθρώπους της. 17 Μαΐου REUTERS/China Daily






9. ΗΠΑ. Στη διάρκεια επιδείξεων ο Todd Green δεν καταφέρνει να προσγειωθεί από ένα αεροπλάνο πάνω σε ένα ελικόπτερο. Αυτό είναι το μοιραίο άλμα του προς το θάνατο. 21 Αυγούστου REUTERS/David Angell






10. Ισπανία. Ένα φιλί μεταξύ Αγανακτισμένων στην Puerta del Sol της Μαδρίτης. 26 Μαΐου REUTERS/Susana Vera






11. Αυστραλία. Η αστυνομία απελευθερώνει το κορίτσι που κράταγε όμηρο ένας άντρας στην Parramatta του Σίδνεϊ. 6 Σεπτεμβρίου. REUTERS/Daniel Munoz






12. Πακιστάν. Η 8χρονη Sumayya κοιτάζει σοκαρισμένη τον τραυματισμένο θείο της. 23 Αυγούστου. REUTERS/Athar Hussain






13. Πακιστάν. Ενας οχτάχρονος παίζει με ένα μπαλάκι του τένις στο μέρος όπου κρυβόταν επί χρόνια ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. 5 Μαΐου. REUTERS/Akhtar Soomro







14. Λιβύη. Στη Σύρτη ένας αντάρτης με πατερίτσες την ώρα που εκτοξεύει μία ρουκέτα. 24 Σεπτεμβρίου. REUTERS/Anis Mili






15. ΗΠΑ. Η φωτογραφία με τον νεκρό Michael Jackson όπως τραβήχτηκε μέσα από το δικαστήριο. 27 Σεπτεμβρίου. REUTERS/CNN/Pool






16. ΗΠΑ. Οι Αγανακτισμένοι της Wall Street… ξυρίζονται. 12 Οκτωβρίου. REUTERS/Lucas Jackson







16. Ελλάδα. Ενας άντρας αυτοπυρπολείται στη Θεσσαλονίκη λόγω χρεών! 16 Σεπτεμβρίου. REUTERS/Nodas Stylianidis/www.photoreportage.gr






17. Κίνα. Αστυνομικοί και πολίτες προσπαθούν να αποφύγουν τα κύματα της παλίρροιας στις όχθες του ποταμού Qiantang. 31 Αυγούστου. REUTERS/China Daily






18. Νορβηγία. Καλυμμένα μερικά από τα πτώματα που άφησε πίσω του ο Άντερς Μπέρινγκ στο νησί Ουτόγια. 23 Ιουλίου. REUTERS/Fabrizio Bensch






19. Βρετανία. Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. 29 Απριλίου. REUTERS/Toby Melville





20. ΗΠΑ. Η στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν, η Χίλαρι Κλίντον και άλλοι αξιωματούχοι μαθαίνουν την τύχη του Οσάμα Μπιν Λάντεν. 1 Μαΐου. REUTERS/White House/Pete Souza/Handout






21. Σομαλία. Ενας στρατιώτης εκτελεί δύο πρώην συναδέλφους του επειδή είχαν σκοτώσει έναν πολίτη. REUTERS/Omar Faruk





Πηγή:
tsekouratoi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πολύ γλυκό μωράκι!

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ!
Δείτε ένα πολύ γλυκό μωράκι που είναι έτοιμο να κοιμηθεί.. Βίντεο!!











Διαβάστε Περισσότερα »

Θα κρατηθεί όρθιο;;

Ο  σκύλος που βλέπετε είναι έτοιμος να πάρει τον υπνάκο του μέσα στο νερό.. Θα καταφέρει να κρατηθεί όρθιος;; Δείτε το βίντεο!!











Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στο Υπουργείο για την αναμπέλωση της Κρήτης

Συνεδρίασε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η επιτροπή που συστάθηκε για το θέμα της αναμπέλωσης στο νησί στο πλαίσιο της μελέτης που έχει εκπονήσει το ΤΕΙ Κρήτης.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν η Αντιπερειφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, ο καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης, Ι. Φυσαράκης , αρμόδια στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ/Παράρτημα Κρήτης, ο Γενικός Διευθυντής φυτικής παραγωγής του πουργείου Α. Κουντούρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η επιτροπή αφού ενημερώθηκε για την μελέτη προχώρησε σε συντονισμό και προγραμματισμό των αναγκαίων ενεργειών, ενώ αποφασίστηκε και η δημιουργία υποομάδων που θα ασχοληθούν με:

-Την καταγραφή του πολλαπλασιαστικού υλικού στην περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό την δημιουργία μητρικής φυτείας από την περιφέρεια που θα εξυπηρετήσει την εφαρμογή της αναμπέλωσης

-Την εκπαίδευση γεωτεχνικών και αγροτών πάνω στο πολλαπλασιαστικό υλικό και την αμπελουργία γενικότερα

-Την ανάλυση των υπαρχόντων κοινοτικών προγραμμάτων

-Την διερεύνηση του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας της καλλιέργειας

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη "πειρατής των FM"

"Πειρατής στα FM" συνελήφθη χθες το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γουρνών του Δήμου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα  27χρονος, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και με τη συνδρομή μηχανικού της ΕΡΤ λειτουργούσε μέσα σε μια αποθήκη παρ'ανομο  Ραδιοφωνικό Σταθμός μεταδίδοντας μουσική, εκπέμποντας στα FM, χωρίς τη σχετική  Αδεία Λειτουργίας.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη του 27χρονου, ,  παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως απαραίτητα για την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού, τα εξής  ηλεκτρονικά μηχανήματα:
•ένας διεγέρτης Ραδιοφωνικού Σταθμού (FM EXCITER) και ένας ενισχυτής ισχύος Ραδιοφωνικού σήματος
Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα 

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζικό κύμα φυγής από το Δημόσιο και στη Κρήτη

«Αδειάζουν» οι δημόσιες υπηρεσίες της Κρήτης καθώς μόνο το τελευταίο δίμηνο, που το ζήτημα της εφεδρείας και τα σενάρια για νέες περικοπές σε εφάπαξ και συντάξεις  πήραν φωτιά, έχουν υποβληθεί δεκάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση.
Πρόκειται για άτομα που ναι μεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για σύνταξη, ωστόσο λόγω της «πρόωρης» αποχώρησής τους, αυτή θα είναι μειωμένη.  Προτιμούν παρόλα αυτά την έξοδο καθώς θεωρούν ότι έτσι μπορεί να σώσουν ότι σώζεται στις αποδοχές τους, που τις βλέπουν να συρρικνώνονται διαρκώς εξαιτίας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
Το φαινόμενο, που παρατηρείται κυρίως σε δήμους αλλά και σε εφορίες, αν και αναμενόμενο, έχει προκαλέσει έκπληξη καθώς το τελευταίο διάστημα, παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.
«Αιμορραγούν» οι Δήμοι σε Ηράκλειο και Χανιά
Στο Δήμο Ηρακλείου για παράδειγμα, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, έχουν υποβάλει αίτημα για συνταξιοδότηση 40 άτομα, εκ των οποίων τα 7 εργάζονταν με σχέση αορίστου χρόνου. Για τις 36 από αυτές έχει ήδη υπογραφεί η διαπιστωτική πράξη για λύση της υπαλληλικής σχέσης.
Όπως επεσήμανε στο flashnews.gr, ο κ. Φουκάκης Βαγγέλης, Οικονομολόγος που εργάζεται στο τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου Ηρακλείου,
 «αν αναλογιστούμε ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι στο δήμο είναι 750, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση είναι ήδη πάρα πολλές ενώ το μεγάλο κύμα φυγής από το δήμο ξεκίνησε όταν άρχισε να συζητείται έντονα το θέμα της εφεδρείας».
Ο κ. Φουκάκης μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί όπως σημείωσε τα άτομα που φεύγουν δεν αντικαθίσταται, καθώς οι μετατάξεις και οι προσλήψεις έχουν παγώσει.
Η ίδια εικόνα, αν και σε μικρότερο βαθμό, παρατηρείται και στο δήμο Ρεθύμνου, στον οποίο κατά το ίδιο διάστημα υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης 7 άτομα (σε σύνολο 300 περίπου εργαζομένων), ενώ από την αρχή του έτους 18 εργαζόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.
Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι εμφανίζεται ως η βασική αιτία για την επιλογή της εξόδου, όπως αναφέρει στο Flashnews.gr η κ. Παλιάτσου Χρυσάνθη, εργαζόμενη στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Ρεθύμνου, που φαίνεται ότι «αδειάζει» από πόρους αλλά και από άτομα.
Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται και στο Δήμο Χανίων, και ειδικά σε τμήματα όπως η τεχνική υπηρεσία και η καθαριότητα, από τα οποία καταγράφονται τα περισσότερα αιτήματα για συνταξιοδότηση. Μέσα στον Οκτώβριο, 30 άτομα, που εργάζονταν ως μόνιμοι ή αορίστου χρόνου, εξέφρασαν τη επιθυμία να αποχωρήσουν.
Ήδη εμφανίζονται τα πρώτα κενά ενώ όπως σημειώνει η κ. Καλογερίδου Κατερίνα, προϊστάμενη της Διοικητικής Υπηρεσίας τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη μαζική φυγή των εργαζομένων, αναμένεται να μετακυλήσουν στους πολίτες που ζητούν εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι κύμα φυγής παρατηρείται και στις εφορίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την  στην Αʼεφορία Ηρακλείου  που ενώ μέχρι πρότινος υπηρετούσαν 100 υπάλληλοι τώρα έχουν μείνει 62.
Το βέβαιο είναι, ότι οι συνθήκες αυτές, θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, με τους Δήμους κυρίως να βρίσκονται στο κόκκινο, μετά και τα στοιχεία του προϋπολογισμού που δόθησαν στη δημοσιότητα και προβλέπουν σημαντική μείωση στη χρηματοδότησή τους, για το επόμενο έτος.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κλέβουν από πετρέλαιο μέχρι πατάτες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της ενδοχώρας της Κρήτης τα περιστατικά κλοπών που συμβαίνουν με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς.

Δύο ακόμη περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα στο Λασίθι και τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας,, προβληματίζουν και ανησυχούν τους κατοίκους.

Στο ένα περιστατικό άγνωστοι, πήγαν με βυτιοφόρο (!!!) στο Γυμνάσιο Τζερμιάδου , το οποίο βρίσκεται εκτός του χωριού, σε σχετικά ερημική τοποθεσία και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο το οποίο υπήρχε στην δεξαμενή, για να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου για την θέρμανση των μαθητών.

Συνολικά υπολογίζεται πως εκλάπησαν πέντε τόνοι πετρελαίου, ενώ προβληματισμό προκαλεί το θράσος των κλεφτών, οι οποίοι προφανώς χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να «μεταγγίσουν» το πετρέλαιο.

Στο μεταξύ, χωρίς εισόδημα άφησαν άγνωστοι κλέφτες και μια ηλικιωμένη αγρότισσα στον Άγιο Γεώργιο του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς πήγαν – με φορτηγό αυτοκίνητο – στην αποθήκη και της πήραν περίπου 15 τόνους πατάτας.

Την ίδια ώρα σε ολόκληρη την Κρήτη στο στόχαστρο των κλεφτών έχει βρεθεί οτιδήποτε είναι μεταλλικό και ειδικά εάν περιέχει και χαλκό αντιμετωπίζεται σαν «χρυσάφι».

Από σχάρες σε αποχετεύσεις ομβρίων στους δρόμους, μέχρι καλώδια αλλά και υδρόμετρα, εξαφανίζονται μέσα σε μιαν νύχτα, με τους αστυνομικούς να τρέχουν από μάντρα σιδερικών σε μάντρα σιδερικών αναζητώντας τα…κλοπιμαία και τους κλέφτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπάνιο ουράνιο τόξο

Πανέμορφα καιρικά φαινόμενα απαθανάτισαν με την κάμερα τους φωτογράφοι από όλο τον κόσμο (Pic)

Τα σπάνια μετεωρολογικά φαινόμενα που μαγνήτισαν τον φακό φωτογράφων από όλο τον κόσμο μαγεύουν με την ομορφιά τους. Μία αντανάκλαση του ουράνιου τόξου πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας και αστραπές σε ένα πολύχρωμο ουρανό παρουσιάζονται σήμερα μέσα από μία καλλιτεχνική ματιά.
Όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Phil Thompson βάδιζε στην προβλήτα μίας από τις ακτές της Bellarine Peninsula στην Αυστραλία, παρατήρησε ένα ξεχωριστό ουράνιο τόξο.
Η μορφή του που ζωγραφιζόταν στην επιφάνεια του νερού και τα δύο χρωματιστά τόξα που προέρχονταν από το ίδιο σημείο της θάλασσας δεν μπορούσαν να τον αφήσουν ασυγκίνητο κι έτσι τα απαθανάτισε με την φωτογραφική του κάμερα.
Ένα τσιτάχ και τα μικρά του που όλοι μαζί αναπαύονται σε ένα ανάχωμα από τερμίτες, ενώ την ίδια ώρα πάνω από τα κεφάλια τους ο ουρανός ξεσπά σε αστραπές και πολύχρωμα σύννεφα έρχεται αυτή την φορά από την Αφρική.
Ο Αμερικανός φωτογράφος Paul Sounders βρέθηκε στην περιοχή Μασάι Μαρα της Κένυας και αιχμαλώτισε με τον φακό του το συγκλονιστικό τοπίο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νερό βρύσης πιθανό αίτιο ομοφυλοφιλίας

Στο Περού δήμαρχος δήλωσε, ότι το νερό βρύσης της περιοχής του ευθύνεται για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ομοφυλόφιλων ανδρών
Μία απίστευτη αιτιολόγηση για την αύξηση των ομοφυλόφιλων του Περού έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής. Ο Jose Benitez κατηγόρησε το πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία νερό της περιοχής του για την αυξημένο αριθμό ομοφυλόφιλων στο Huarmey του Περού.
Την αξιοπερίεργη δήλωση έκανε κατά την εκπόνηση τοπικού σχεδίου για την άντληση νερού, όπου παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα στρόντιου στο νερό βρύσης.
Το πόσιμο νερό έρχεται από την πόλη Tabalosos, όπου κατοικείται σύμφωνα με έρευνα από 14.000 ομοφυλόφιλους άνδρες.
"Δυστυχώς το στρόντιο μειώνει τις αντρικές ορμόνες και ξαφνικά θα είμαστε σαν την Tabalosos και σαν άλλες πόλεις, όπου τα ποσοστά της ομοφυλοφιλίας αυξάνονται", δήλωσε σθεναρά ο Περουβιανός δήμαρχος.
Όμως, τα αδύναμα επιχειρήματά του αντέκρουσε ο πρύτανης του Κολεγίου Φαρμακευτικής Χημείας της Λίμα, Castro Rodriguez.
Ο πρύτανης ανέφερε, ότι μεγάλες ποσότητες από στρόντιο μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των οστών και αναιμία, αλλά σε καμία περίπτωση ομοφυλοφιλία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκύλος, άγρυπνος φύλακας στον τάφο του ιδιοκτήτη του

Τον γύρο του κόσμου κάνει ακόμα ένα βίντεο, που αποδεικνύει πως πράγματι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Παραμένει πιστός φύλακας στο σημείο που έχει ταφεί ο ιδιοκτήτης του (Vid)


China Grieving Dog Guards the Grave Of Its Dead... by Miss-Jessy-Lays

Η εικόνα ενός σκύλου, που για περισσότερο από μία εβδομάδα παραμένει στην "τελευταία κατοικία" του ιδιοκτήτη του, έχει συγκινήσει άπαντες στην Κίνα.
Ο Λάο Παν, ιδιοκτήτης του σκύλου, απεβίωσε πριν λίγες ημέρες σε ηλικία 68 ετών. Έκτοτε, ο σκύλος του είχε "εξαφανιστεί" από προσώπου γης.
Κάτοικοι της περιοχής τον αναζητούσαν για μέρες, για να τον βρουν τελικά να στέκεται δίπλα από τον τάφο του αφεντικού του.
Προσπάθησαν να τον δελεάσουν με φαγητό, ώστε να τον απομακρύνουν από το σημείο, αλλά εκείνος πήρε το φαγητό και ξαναγύρισε στη θέση του.
Αντιλαμβανόμενοι πως δεν προτίθεται να φύγει από το νεκροταφείο, οι κάτοικοι αποφάσισαν τουλάχιστον, να του φτιάξουν ένα σπιτάκι, για να ζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα"

Τα είπε ντόμπρα και σταράτα ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. Διαβάστε τι είπε για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την αμαρτωλή Γερμανία

Ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, παραχωρώντας συνέντευξη στο Spiegel χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα" εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Μάλιστα σημείωσε πως αν έκανε κάτι τέτοιο τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.
Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.
Όσον αφορά την Ελλάδα , ο καθηγητής είπε πως "είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων".
Τόνισε δε πως "οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".
"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας".
Διαβάστε Περισσότερα »

Economist: "Έχει πράγματι έρθει το απόλυτο τέλος;"


Κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε δημοσίευμά του το περιοδικό Economist. Μιλά για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του ευρώ, του οποίου η "διάρκεια ζωής είναι μικρή". Ανάγκη για άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων. Διαβάστε στο amiras-info ολόκληρο το δημοσίευμα.
 

Economist: "Έχει πράγματι έρθει το απόλυτο τέλος;"

Κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε δημοσίευμά του το περιοδικό Economist. Μιλά για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του ευρώ, του οποίου η "διάρκεια ζωής είναι μικρή". Ανάγκη για άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων. Διαβάστε στο NEWS 247 ολόκληρο το δημοσίευμα
Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν.
Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες "ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις".
Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα, επισημαίνει ο Economist.
Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση.
Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας.
Μόνο οι τολμηρές πολιτικές μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη από αυτόν τον κύκλο, λέει ο Economist, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες "φαίνονται ανίκανοι ή απρόθυμοι να είναι αρκετά τολμηροί" και δεν έχουν ιδέες πώς να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση.
Αν δεν δοθούν λύσεις, "το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες" αλλά, όπως προειδοποιεί ο Economist, όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο τολμηρές αποφάσεις πρέπει να πάρουν οι ηγέτες.
Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να παράσχει μία λύση που θα ανακουφίσει άμεσα το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ο πιστωτής έσχατης ανάγκης ή –αν δεν συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις για αυτό– να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα κυρίως της περιφέρειας, να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να εγκαινιάσει πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης όπως έπραξε η Fed.
Αναγκαίο είναι ακόμη να καθιερώσει ένα είδος ευρωομολόγου όπως αυτό που πρότεινε η Κομισιόν. Η άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί και αυτήν την πρόταση, χωρίς αλλαγή στάσης εκ μέρους της, εκτιμά το περιοδικό, θα φέρει σύντομα την καγκελάριο Μέρκελ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή παρακρατήσεων από τις αγροτικές επιδοτήσεις

Την επιστροφή των ποσών που παρακρατήσανε οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων (δηλώσεις ΟΣΔΕ 2011) ζητά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του. Παράλληλα από τον ΕΛΓΑ έγινε γνωστό ότι εάν έχουν παρακρατηθεί παράνομα χρήματα για ασφαλιστικές εισφορές αυτά θα επιστραφούν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του αναφορικά με την καταβολή της προκαταβολής στην ενιαία ενίσχυση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης είπε τα εξής :

«Η υλοποίηση της πληρωμής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 50% σε 700.000 δικαιούχους αποτέλεσε στόχο στον οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η μεγάλη πλειοψηφία από τις Οργανώσεις Παραγωγών συνεργάσθηκαν αποτελεσματικά. Η διαδικασία του ΟΣΔΕ μετά από χρόνια για πρώτη φορά μπήκε σε νέα βάση:

• Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2011 έγινε δωρεάν για όλους τους δικαιούχους
• Οι δικαιούχοι μπορούσαν να επιλέξουν διαφορετικούς τρόπους υποβολής (On line ή μέσω τηλεφώνου ή μέσω ταχυδρομείου στον ΟΠΕΚΕΠΕ)
• Αναδείχθηκε για πρώτη φορά ανάδοχος για τρία χρόνια μέσω διεθνούς διαγωνισμού για την υποβοήθηση των δικαιούχων για τις αιτήσεις που είχαν μεταβολές ή χρειάζονταν εκ νέου ψηφιοποίηση.

Μετά από τα παραπάνω θεωρείται αυτονόητο ότι στις περιπτώσεις που ορισμένες Οργανώσεις Παραγωγών (ΕΑΣ) παρακράτησαν μαζί με άλλες οφειλές για υποχρεώσεις των δικαιούχων προς αυτές ποσά που σχετίζονται με οποιαδήποτε τρόπο με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων έτους 2011, πρέπει να τα επιστρέψουν άμεσα διότι για αυτή την υπηρεσία λαμβάνουν αμοιβή από το ελληνικό δημόσιο με βάση την σύμβαση που έχουν υπογράψει. Άλλως οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την επιστροφή τους».

Παρακρατήσεις για τον ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ, οι αγρότες που πιστεύουν ότι τους παρακρατήθηκαν υπέρ του ΕΛΓΑ τα χρήματα της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς να έχουν υπογράψει κάποια σχετική εξουσιοδότηση για την εκχώρηση της πληρωμής της εισφοράς του στον Οργανισμό από την ενιαία ενίσχυση, καλούνται να επικοινωνήσουν με τα υποκαταστήματα του Οργανισμού και να ζητήσουν, με γραπτή τους αίτηση, να εξεταστεί το πρόβλημά τους. Αν αποδειχτεί ότι παράνομα παρακρατήθηκαν αυτά τα χρήματα θα τους επιστραφούν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Αυτό υποστηρίζει σε δηλώσεις του στον «ΑγροΤύπο» ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου. «Καταγράφουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με τους παραγωγούς που υποστηρίζουν ότι παράνομα τους παρακρατήθηκαν χρήματα από την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης. Όπως φαίνεται κάποιοι παραγωγοί έχουν πραγματικά αδικηθεί», προσθέτει.

Ειδικότερα έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση προς όλα τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ να καταγράφουν τα παράπονα των παραγωγών. Οι αγρότες που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν θα πρέπει να στείλουν γραπτώς το αίτημά τους για να εξετάσει την περίπτωσή τους ο Οργανισμός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήριξη των κηπευτικών απο την Ε.Ε. με 6,9 εκατομ ευρώ

Συνολικά 14 προγράμματα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για 11 κράτη μέλη της Ε.Ε., που έχουν σαν στόχο να προωθήσουν τα νωπά φρούτα και λαχανικά τόσο στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά όσο και στις τρίτες χώρες. Τα δύο από αυτά αφορούν την Ελλάδα.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα προώθησης περιλαμβάνονται σε σειρά μέτρων που πρότεινε η Κομισιόν, το περασμένο καλοκαίρι, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα από τις συνέπειες της διατροφικής κρίσης με το E-coli.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των 14 προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν τριετή διάρκεια, είναι 34,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία η κοινοτική συνδρομή ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ (δηλαδή ποσοστό 50%).

Ειδικότερα για την Ελλάδα εγκρίθηκε ένα πρόγραμμα της Hellas Bio Net που έχει στόχο τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα πρόγραμμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που έχει στόχο τις αγορές της Κίνα, της Ρωσίας και της Ουκρανίας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ.

Υπό το φως της κρίσης E-coli που έπληξε τον τομέα των οπωροκηπευτικών, ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντ. Τσιόλος είχε δεσμευτεί να στηρίξει τον τομέα μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών έγκρισης για τα προγράμματα προώθησης.

 <<Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να βοηθήσουν τον τομέα των οπωροκηπευτικών>> είπε  και πρόσθεσε ότι <<κατά την περίοδο αυτή, η Επιτροπή έχει αποδείξει την ικανότητά της να αντιδρά με γοργούς ρυθμούς για την υποστήριξη αυτών των παραγωγών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Μεσοπρόθεσμα, προβλέπεται να υπάρξουν μέτρα που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να επανέλθουν στα ίδια επίπεδα με αυτά που βρίσκονταν πριν από την εμφάνιση της κρίσης>>.

Από τα 14 προγράμματα που επιλέχθηκαν και συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ τα 11 έχουν στόχο την εσωτερική αγορά και τα υπόλοιπα αγορές των τρίτων χωρών. Κύριο στόχος των προγραμμάτων στις αγορές των κρατών μελών της ΕΕ είναι η Γερμανία, ενώ οι τρίτες χώρες είναι η Κίνα, η Ρωσία και η Ουκρανία.

(agronews.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κεραυνοί" Ροντούλη για το χαράτσι στα αγροτικά ακίνητα

Με τους λογαριασμούς αγροτών ανά χείρας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ εφαρμόζει το νόμο για το ειδικό τέλος ακινήτων και ζητά την οριστική απαλλαγή αγροτών και κτηνοτρόφων.

Όπως κατάγγειλε ο υφυπουργός, ενώ σύμφωνα με τον Νόμο εξαιρούνται τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση , η ΔΕΗ επιβάλει τον φόρο και ζητά από τους αγρότες να τον πληρώσουν στους λογαριασμούς που έφτασαν τώρα και στην συνέχεια θα τους......επιστραφούν.

«Με βάση το Ν.4021/2011, άρθρο 53 παράγραφος 5, τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση δεν υπόκειται στο ειδικό τέλος. Έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα όπου ζητείται 26.558 ευρώ με την πρώτη δόση να είναι 13.279 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση για γεωργική αποθήκη ζητείται 3.240 ευρώ με πρώτη δόση 1.620 ευρώ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, ο αγροτικός κόσμος θα επέλθει σε πλήρη απόγνωση. Όταν πάνε στη ΔΕΗ μαζί με το νόμο και τους λογαριασμούς, η ΔΕΗ απαντά πληρώστε τώρα και αργότερα η επιστροφή», σημειώνει ο κ.Ροντούλης.

Ο υφυπουργός αφού έκανε λόγο για απαράδεκτες πρακτικές, κάλεσε τη ΔΕΗ να δει το θέμα κατά προτεραιότητα.

Επίσης, ο Αστέριος Ροντούλης έκανε έκκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, να δει με ευαισθησία το θέμα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι, σε ότι αφορά στην καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν λάβει.

Οι δηλώσεις του υφυπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

"Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται, πολλές αντιδράσεις έχουν ξεσηκωθεί στην κοινωνία όσον αφορά την καταβολή του ειδικού Τέλους επί των ακινήτων της ΔΕΗ. Εκ της θεσμικής μου θέσεως, θα ήθελα να καταθέσω κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, που αφορούν το συγκεκριμένο τέλος, σε συνάρτηση όμως με τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Βάσει του Νόμου 4021/2011 άρθρο 53 παρ. 5 αναγιγνώσκω: «Τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, δεν υπόκεινται στο ειδικό Τέλος του παρόντος άρθρου». Αυτό σημαίνει ότι ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες με αποκλειστικά αγροτική ή κτηνοτροφική χρήση, εξαιρούνται του τέλους εντελώς, με άλλα λόγια ο παραγωγός γεωργός ή κτηνοτρόφος, δεν θα πρέπει βάσει του νόμου να καταβάλλει το τέλος αυτό.

Όμως, από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου έχουν έρθει εκατοντάδες παραγωγοί, δεκάδες Σύλλογοι και μου καταγγέλλουν ότι -θα παρουσιάσω στη συνέχεια και αποδεικτικά στοιχεία- η ΔΕΗ τους στέλνει λογαριασμούς επιβάλλοντας αυτό το ειδικό τέλος επί των κτισμάτων που χρησιμοποιούν στην εκμετάλλευσή τους, τη γεωργική ή κτηνοτροφική.

Ενδεικτικά, γιατί είπα ότι θα χρησιμοποιήσω αποδεικτικά στοιχεία, έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα από τον κάτοχο τον ιδιοκτήτη, τον παραγωγό, της οποίας ζητείται να καταβληθεί το ποσό των 26.558 ευρώ, με πρώτη δόση –γιατί πρέπει να γίνει σε δυο δόσεις- 13.279 ευρώ. Εδώ είναι ο λογαριασμός.

Έχω ακόμη ένα λογαριασμό. Έχω στο γραφείο μου άλλους εκατό, ενδεικτικά για να δείτε για τη χρήση κάποιων κτισμάτων, αναφέρω αυτούς τους δυο. Αφορά γεωργική αποθήκη. Ρώτησα τον ιδιοκτήτη «πως το χρησιμοποιείς άνθρωπέ μου το κτίσμα;» «Κύριε Υπουργέ, το χρησιμοποιώ βάζοντας μέσα σιτάρι». Λογαριασμός της ΔΕΗ 3.240 ευρώ, πρώτη δόση 1.620 ευρώ.

Αυτούς τους λογαριασμούς θα τους δώσω και στους δημοσιογράφους, παρακαλώντας να μην γίνει χρήση των ονομάτων. Κατά τα άλλα είναι στη διάθεσή τους για να δουν τους λογαριασμούς.

Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, καταλαβαίνετε ότι ο αγροτικός κόσμος της χώρας θα περιέλθει σε μεγίστη απόγνωση. Δεν μιλάμε για καταστροφή απλώς, μιλάμε για ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου. Τελειώνουν οι άνθρωποι, να το πω διαφορετικά.

Και τι γίνεται; Οι άνθρωποι μαζί με τους λογαριασμούς και το νόμο, πηγαίνουν στη ΔΕΗ και λένε «Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, βάσει του νόμου τάδε, ορίστε σας δείχνουμε, άρθρο 53 παρ. 5…» αν θέλετε και μετά από παραινέσεις δικές μας, «δεν θα πρέπει να καταβάλλουμε το τέλος αυτό». Απάντηση της ΔΕΗ: «Πληρώστε τώρα και στη συνέχεια θα σας επιστραφούν τα χρήματα». Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές. Εκ του νόμου οι άνθρωποι αυτοί, τα συγκεκριμένα κτίσματα, οι συγκεκριμένες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες εξαιρούνται. Άρα δεν θα έπρεπε να έχουν σταλεί αυτοί οι λογαριασμοί από την πλευρά της ΔΕΗ.

Είναι θέμα μείζονος σημασίας. Γιατί ο παραγωγός, στη συγκεκριμένη στιγμή με τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, απλά δεν μπορεί να καταβάλλει τη δόση, προκειμένου στη συνέχεια να την πάρει πίσω. Δεν γίνεται ο άλλος να πληρώνει 15 και 13 χιλιάδες ευρώ πρώτη δόση. Δεν γίνεται!

Άρα πρέπει κατά προτεραιότητα η ΔΕΗ να δει το θέμα αυτό, γιατί υπάρχει μεγίστη ευαισθησία από την πλευρά του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Άλλωστε υπάρχει ο νόμος.

Δάνειο κτηνοτρόφων που έλαβαν το 2007: Παράταση χρόνου καταβολής δόσεων

Από τότε επίσης που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, οι συσσωματώσεις των αγροτών, των παραγωγών, ιδίως των κτηνοτρόφων καταθέτουν τον εξής προβληματισμό: το 2007 οι κτηνοτρόφοι επί των οποίων έχω αρμοδιότητα , ως αρμόδιος για τη ζωική παραγωγή της χώρας, είχαν λάβει ένα άτοκο δάνειο επί υπουργίας του κ. Κοντού. Στη συνέχεια το δάνειο αυτό κατέστη έντοκο, με επιτόκιο το ήμισυ της αγοράς.

Αυτό που ζητάνε μετ' επιτάσεως οι άνθρωποι και θα πρέπει να το δει με μεγίστη ευαισθησία το Υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος, είναι μια παράταση χρόνου καταβολής των δόσεων. Όντες υποχρεωμένοι να καταβάλλουν, μετά τη νέα ρύθμιση, τη δόση από τις αρχές του νέου έτους, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, διότι οι ζωοτροφές έχουν αυξηθεί, και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, οι τιμές δεν είναι στα επίπεδα που θα βοηθούσαν τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και η ρευστότητα από τις Τράπεζες βρίσκεται στο ναδίρ. Έτσι ο κόσμος αυτός, ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας, δηλώνει με κάθε ειλικρίνεια ότι από τις αρχές του ’12, εκατοντάδες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων και θα πρέπει να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

Η παραγωγή, στην οποία στηριζόμαστε για να βγούμε από την κρίση, οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής, δηλώνουν ότι από αρχές του ’12 θα βρεθούν ενώπιον τραγικών αδιεξόδων. Θεωρώ ότι το Υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος θα δει το ζήτημα αυτό προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες εκείνες ενέργειες και κινήσεις, ούτως ώστε να δοθεί μια ανάπαυλα, να δοθεί μια ανάσα στον κατ' εξοχήν παραγωγικό τομέα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, στον τομέα της κτηνοτροφίας."
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγκαία μία νέα στρατηγική ανάπτυξης της ελαιοκομίας στην Κρήτη

Την ανάγκη προώθησης μιας νέας στρατηγικής ανάπτυξης του κλάδου της ελαιοκομίας αναδεικνύει ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το ελληνικό ελαιόλαδο ως «εθνικό πλούτο με αναγνωρισμένη υψηλή ποιότητα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πλούτος αυτός δεν μετατρέπεται σε ανάλογο οικονομικό όφελος για τους παραγωγούς.

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο Χανιώτης βουλευτής κάνει εκτενή αναφορά στα ευρήματα πρόσφατης μελέτης με αντικείμενο την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου, η οποία εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και δημοσιοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, όπως σημειώνει ο κ. Δαμιανάκης, «προβλέπεται ότι η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου θα περιοριστεί σε περίπου 340.000 τόνους το 2015 και σε περίπου 300.000 τόνους το 2020, από 360.000 τόνους το 2010, παρότι γίνεται η εκτίμηση ότι στη διάρκεια της προσεχούς πενταετίας η ζήτηση ελαιολάδου θα είναι ανοδική, κυρίως στις μη “παραδοσιακές” αγορές.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων στο ελαιόλαδο μέχρι το 2020, σε εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, οδηγούν στην ανάγκη πρόσθετων μέτρων στήριξης της ελληνικής ελαιοκομίας, ώστε να επωφεληθεί το μέγιστο δυνατό στο σύνολό του ο ελληνικός ελαιουργικός κλάδος.

Επιπλέον, στην ίδια μελέτη επισημαίνεται ότι η παραγωγή ελαιολάδου θα πρέπει να επικεντρωθεί σε περιοχές με υψηλότερες αποδόσεις λόγω γεωγραφικής θέσης και ειδικότερα στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο».

Ακόμη ο κ. Δαμιανάκης αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ελληνικού ελαιολάδου σε όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι τη διάθεσή του, «κυρίως όσον αφορά το μάρκετινγκ, με έμφαση στον ισχυρό ανταγωνισμό από άλλες παραγωγούς χώρες (Ισπανία, Ιταλία κ.ά.).

Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτη είναι η αυξημένη παραγωγή ελαιολάδου σε άλλες χώρες του ευρύτερου μεσογειακού χώρου (κυρίως Συρία, Τουρκία και Μαρόκο), με συνέπεια να προκαλούνται πρόσθετες πιέσεις.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της “ελληνοποίησης” ελαιολάδων, που προέρχονται από τρίτες χώρες και πωλούνται ως “εξαιρετικό παρθένο” και “παρθένο ελαιόλαδο”, με συνέπεια την απώλεια κρίσιμων πόρων για την ελληνική οικονομία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε το κρυμμένο χασίς που είχε 36χρονος στο Ηράκλειο

Οι "καβάτζες" του 36χρονου Ηρακλειώτη ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 21/11 έχοντας στην κατοχή του 1,5 κιλό κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), αποκαλύφθηκαν στην διάρκεια εξονυχιστικών ερευνών απο τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ειδικώτερα, μετά την σύλληψη του 36χρονου έξω απο το σπίτι του, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, έχοντας μέσα σε σακίδιο το 1,5 κιλό της κάνναβης, ακολούθησαν εξονυχιστικές έρευνες στο σπίτι του αλλά και σε Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσε παρουσία και Δικαστικού.

Στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 Μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους (2) γραμμαρίων και
 μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μικτού βάρους (98) γραμμαρίων.

Επιπλέον, στο κλιμακοστάσιο της οικίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον σακούλα που περιείχε:

 Πέντε χάρτινες συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (78,4) γραμμαρίων,
 μια χάρτινη συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους (18) γραμμαρίων και
 ένα πλαστικό κυτίο με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μικτού βάρους (6) γραμμάριων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο για όπλα και σφαίρες

Δύο άτομα 33 και 60 ετών συνελήφθησαν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Μορόνι του Δήμου Φαιστού, καθώς στην διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα σπίτια τους βρέθηκαν διάφορα όπλα αλλά και σφαίρες.

Συγκεκριμένα,στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μορονίου του Δήμου Φαιστού κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς ότι, 33χρονος κατέχει παράνομα είδη οπλισμού, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 ένα εύχρηστο πιστόλι διαμετρήματος 9mm και δύο κενές γεμιστήρες,
 ένα εύχρηστο πιστόλι κρότου με γεμιστήρα,
 έξι πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου, διαμετρήματος 7,62 mm,
 τρία πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου, διαμετρήματος 7,62 mm,
 δύο πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 0.45
 διακόσια εξήντα τέσσερα πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και
 τρεις θήκες όπλου .

Επίσης στην ίδια περιοχή διενεργήθηκε έρευνα στην οικία 60χρονου,όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 ένα εύχρηστο πολεμικό όπλο τύπου ENFIELD με μία κενή γεμιστήρα,
 έντεκα πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου,
 εκατόν ογδόντα επτά πλήρη φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 9mm και
 ένα εξάρτημα γεμιστήρα πολεμικού όπλου.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

(φωτο αρχείου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε 46χρονη στο Ηράκλειο

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια 46χρονη γυναίκα στην περιοχή του Κατσαμπά, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά έκοψε τις φλέβες μέσα στο σπίτι της. Στη συνέχεια βγήκε έξω και κρεμάστηκε από μία εξωτερική ντουζιέρα.

Εως τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοχειρία. Υποστηρίζεται ότι, η 46χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ ήταν εθισμένη στο αλκοόλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!