ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αναγνώρισε ο πιλότος τους δύο φερόμενους ως εμπρηστές


Από αύριο η καταμέτρηση των ζημιών - Αίτημα να κυρηχθεί "πυρόπληκτη" η περιοχή - Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Βιάννο


Βιβλική είναι η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα ως τον Κερατόκαμπο, που για δεύτερο 24ωρο φλέγεται. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων αλλά και ζωικό κεφάλαιο έχουν αποτεφρωθεί, ενώ ζημιές από τις φλόγες έχουν υποστεί και σπίτια. Συνεχείς αναζωπυρώσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο το ελπιδοφόρο είναι ότι δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο.

Αύριο ξεκινά ελέγχους ο ΕΛΓΑ στα καμμένα της Βιάννου και των άλλων περιοχών για άμεση αποζημίωση - μόνο- για το ζωϊκό βασίλειο ενώ για τις ζημιές στις καλλιέργειες η διαδικασία θα κινηθεί μέσω... ΠΣΕΑ, κάτι που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις σε αυτή την περίπτωση θα καθυστερήσουν αρκετά...

Ολονύκτια "μάχη" με τις φλόγες

Η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας "σηκώθηκαν" δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (Έρικσον και Καμόφ-52). Στην περιοχή επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες, 50 άνδρες μέλη πεζοπόρων τμημάτων (μεταξύ αυτών οι 30 άνδρες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη) και, φυσικά, οι κάτοικοι της περιοχής που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους. Όλη τη νύχτα οι κάτοικοι, εφοδιασμένοι με κλαδιά, προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα υπάρχοντά τους, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνουν σε όλες τις περιπτώσεις. Ο φακός του Cretalive κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την αγωνία του κόσμου που ως το ξημέρωμα έδινε μάχη με τις φλόγες...

Μετά τα μεσάνυχτα κόπασε η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κόσμος πέρασε τη νύχτα στα σπίτια του. Αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές ρεύματος, από χθες το πρωί, ενώ πρόβλημα καταγράφεται και στην ύδρευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα της κατάστασης, σήμερα, είναι καλύτερη από χθες, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί, αφήνοντας ωστόσο πίσω της ... στάχτη. Σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, το πρωί δεν υπάρχει καμία μεγάλη εστία, ωστόσο οι άνεμοι καθιστούν την κατάσταση απρόβλεπτη.

Αναγνώρισε ο πιλότος τους δύο φερόμενους ως εμπρηστές

Δεν αποκλείεται να οφείλεται σε εμπρησμό η πύρινη λαίλαπα που "σαρώνει" και σήμερα τη Βιάννο. Τη νύχτα, πυροσβέστες εντόπισαν ένα κτηνοτρόφο, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για εμπρησμό, καθώς εθεάθη με το μαύρο του αυτοκίνητο σε σημεία όπου λίγα λεπτά μετά εκδηλωνόταν φωτιά. Μαζί συνελήφθη και ένας Πακιστανός τον οποίο έχει στη δούλεψή του ο κτηνοτρόφος. Ο κτηνοτρόφος συνελήφθη για την παράνομη απασχόληση του Πακιστανού, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα, ενώ ο Πακιστανός συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα και κατοχή μαχαιριού.

Όσο για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στην πυρκαγιά, ο πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, μόλις κατέβηκε από το ελικόπτερο κλήθηκε να αναγνωρίσει τους δύο άνδρες. Ο πιλότος μετέβη στο Α.Τ. της Βιάννου, έδωσε κατάθεση και αναγνώρισε ότι ο κτηνοτρόφος και ο Πακιστανός είναι οι άνδρες που είδε στο σημείο όπου κατόπιν εκδηλώθηκε φωτιά.

Τώρα, με τη συνεργασία του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και του Εισαγγελέα θα σχηματιστεί δικογραφία για την υπόθεση του εμπρησμού, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, πιθανότατα και εντός της ημέρας.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Έληξε ο συναγερμός για το ΕΚΑΒ που χθες, άμεσα, κινητοποιήθηκε και μετέβη στη Βιάννο με 4 ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και δύο από τα Κέντρα Υγείας Καστελλίου και Βιάννου, ενώ δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν, την ύστατη στιγμή, από το σπίτι τους που είχε κυκλωθεί από τις φλόγες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς και ένας πυροσβέστης με κάταγμα. Ακόμη δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα αλλά δε χρειάστηκε η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, αφού αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην περιοχή παραμένει σήμερα το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις από το Ηράκλειο.

Πυρόπληκτος δήμος η Βιάννος

Ένα βήμα μπροστά προχωράει, σήμερα, ο δήμος Βιάννος ο οποίος συναισθανόμενος τις ανάγκες που θα προκύψουν την επομένη των πυρκαγιών, κινεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τις διαδικασίες για να κυρηχθεί ο δήμος Βιάννου πυρόπληκτος. Αυτό σημαίνει, ότι όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία, ως πυρόπληκτος δήμος θα μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους πολίτες, χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία ενόψει του χειμώνα.

Δηλώσεις από βουλευτές
Άμεσα μέτρα για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Βιάννου 
Δήλωση του βουλευτή Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη, μετά την περιοδεία  του στην φλεγόμενη Βιάννο. 

«Πυρκαγιά σημαίνει Εθνική πληγή. Έχει να κάνει με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, φυσικά, νομικά  αίτια και αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι στα δέκα στρέμματα που καίγονται στην Ευρώπη, το ένα είναι Ελληνικό. Δεν είναι τυχαίο, ότι συνήθως συμβαίνει όταν λείπουν χωροταξικό, χρήση γης, κτηματολόγιο, δασικός χάρτης, οριοθέτηση αιγιαλού, αρχαιολογικός χάρτης. Δεν είναι τυχαίο, ότι την επόμενη μέρα το καμένο γίνεται προσιτό σε οικιστές, κτηνοτρόφους και άλλους επιτήδειους. Δεν είναι τυχαίο, ότι το έγκλημα αυτό δεν τιμωρείται ως Εθνικό κακούργημα.
Το δεύτερο ολοκαύτωμα της Βιάννου από άλλα χέρια είναι πραγματικότητα. Ο Βιαννίτης  που αντέδρασε στο «ολαρία ολαρά»  και στο περπάτημα της χήνας θα αντιδράσει ξανά και θα απαντήσει όπως εκείνος ξέρει στο παλιό και σάπιο.»
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής  Ηρακλείου με τους «Ανεξάρτητους  Έλληνες» Νότης Μαριάς σχετικά με την λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Βιάννου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι  Υπουργοί,
Η μαρτυρική  Βιάννος  δέχτηκε άλλο ένα σκληρό πλήγμα αφού η περιοχή καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα.
Σπίτια στον Κερατόκαμπο παραδόθηκαν στις φλόγες, ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ   πυροσβέστες τραυματίστηκαν και  μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο .
Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάηκαν  πάνω από 50.000 ελαιόδεντρα, άλλες αγροτικές καλλιέργειες, αιγοπρόβατα  ενώ έχουν καταστραφεί και τα δίκτυα ύδρευσης.
Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.  Εκκενώθηκαν τα  χωριά Κάτω Βιάννος, Χόνδρος και Περιβόλια.  Κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι όλο το δυτικό τμήμα της Βιάννου.
Μετά την παραπάνω ολοσχερή καταστροφή της περιοχής ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1.            Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυρόπληκτων;
2.            Προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα  για την αποζημίωση 100% του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου που κάηκε καθώς  και για την αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος των πυρόπληκτων;
3.            Προτίθεται να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση για την αναστολή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων;
4.            Προτίθεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο να διαγράφει ολικώς  ή μερικώς  (με βάση συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια) τις δανειακές υποχρεώσεις των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες;
5.            Προτίθεται να αναστείλει επί  διετία την καταβολή οφειλών των πυρόπληκτων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία;
6.            Προτίθεται να χορηγήσει στους αγροτοκτηνοτρόφους άτοκα δάνεια και επιχορηγήσεις προκειμένου να αντικαταστήσουν το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έχει καεί;
7.            Τέλος προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών  και στη δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων  για την προστασία της περιοχής;
Διαβάστε Περισσότερα »

"Γνώριμος" των αρχών ο 20χρονος "πιστολέρο" της Βιάννου


Ο νεαρός άνδρας που εξαπέλυσε πυρ ... λόγω της βιντεοσκόπησης ήταν μέλος της παρέας που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό φίλου της από αστυνομικούς.


"Γνώριμος" των αρχών ο 20χρονος "πιστολέρο" της Βιάννου
"Γνώριμος" των διωκτικών για άλλες υποθέσεις, αλλά και "γνώριμος" στο κοινό είναι ο 20χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άνδρες στη Βιάννο, επειδή ... βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά (διαβάστε εδώ).

Ο νεαρός άνδρας ανήκει στην παρέα, μέλος της οποίας κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, πριν λίγους μήνες.

Όσο για τους δύο τραυματίες, ο 38χρονος που δέχτηκε πέντε σφαίρες (!) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του μεν, αντιμετωπίζοντας δε σοβαρές πιθανότητες για μελλοντικά προβλήματα.

Ο 23χρονος έχει δεχτεί μία σφαίρα στη μηριαία αρτηρία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαίνεται η φωτιά στη Βιάννο-Καλύτερη σήμερα η κατάσταση


πηγη::flashnews

Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στη Βιάννο στο Ηράκλειο μετά από μια ακόμη ολονύχτια μάχη που έδωσαν με την πύρινη λαίλαπα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Από το πρωί εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς και δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι τεράστια, και η καταστροφή στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο ανυπολόγιστη.

Ζημιές επίσης έχουν καταγραφεί και σε κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν και παρέμειναν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 22 πυροσβεστικά οχήματα, με 48 υπαλλήλους, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 20 άτομα, 5 οχήματα ΟΤΑ, ενώ επίγειες δυνάμεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα με συνολικά 30 άτομα συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Χθες αργά το απόγευμα επίσης ζητήθηκε η συμβολή του στρατού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και το ΓΕΕΘΑ διέθεσε 38 άτομα.

Η χθεσινή ημέρα πάντως ήταν πολύ δύσκολη για τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις:

Δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ λίγο πριν τις 17:30 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια, ο δεύτερος αναπνευστικά προβλήματα ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο τραυματισμένος στο πόδι.

Λίγο αργότερα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι του στον Κερατόκαμπο, διασώθηκε από πυροσβέστες οι οποίοι τους φυγάδευσαν μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς είχαν δημιουργήσει πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και για αυτό το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών Καταστροφών του ΕΚΑΒ Κρήτης μετέβη στην περιοχή, με συνολικά έξι ασθενοφόρα, τέσσερα ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και άλλα δύο από τα Κέντρα Υγείας Βιάννου και Καστελλίου, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άμεσα έκτακτα περιστατικά.

Στην περιοχή της Βιάννου μετέβη χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συντονίζαν την μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικογενειακή τραγωδία τη νύχτα στην Καλλιθέα


Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του κι έπεσε από το μπαλκόνι


Οικογενειακή τραγωδία τη νύχτα στην Καλλιθέα
Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του, τη νύχτα στην Καλλιθέα, και στη συνέχεια πήδηξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν το διαμέρισμά τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.
Το οικογενειακό δράμα σημειώθηκε στις 3:30 τη νύχτα σε διαμέρισμα επί της οδού Ιθάκης 7.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή της.
Προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντάξει, είδαμε τα καμένα...Πού θα φάμε τώρα;



Από χθες που η Βιάννος μετετράπη σε κόλαση του Δάντη πολλοί πολιτικοί 'κατηφόρησαν' στη μαρτυρική περιοχή. Οι κάτοικοι είχαν τα ζόρια τους, είχαν και τους συνήθεις ψηφοθήρες να είναι από...πάνω τους, να λένε το μακρύ και το κοντό τους. Ναι, οι περισσότεροι πήγαν για το θεαθήναι εκεί-και σήμερα θα εξαφανιστούν κλασικά-αλλά ένα πρόσωπο ξεπέρασε το έτσι κι αλλιώς κακό  ego που διαθέτει. Πήγε εκεί μετά κουστωδίας , έκανε τσάρκα και κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει (εκεί γύρω στις 9 το βράδυ): "Εντάξει τώρα, ήρθαμε, πού θα πάμε να φάμε;"! Μάλιστα μου μεταφέρουν ότι απειλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο με έναν αγανακτισμένο πολίτη...Θα μου πείτε πώς έφαγε αφού στον Κερατόκαμπο αφού δεν είχαν ρεύμα; Σιγά να μην ήταν εμπόδιο το σκοτάδι για τα...γατίσια μάτια!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βιάννο - Πιάστηκε ύποπτος για εμπρησμό


Στα σπίτια τους κοιμήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής - Όλες οι επίγειες & εναέριες δυνάμεις έχουν "πέσει" πάνω στο δεύτερο ολοκαύτωμα που ζει η Βιάννος - Καλύτερη η εικόνα σήμερα- Αίτημα να κυρηχθεί "πυρόπληκτη" η περιοχή.


Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βιάννο - Πιάστηκε ύποπτος για εμπρησμό
Βιβλική είναι η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα ως τον Κερατόκαμπο, που για δεύτερο 24ωρο φλέγεται. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων αλλά και ζωικό κεφάλαιο έχουν αποτεφρωθεί, ενώ ζημιές από τις φλόγες έχουν υποστεί και σπίτια . Εντός της ημέρας αναμένεται εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας "σηκώθηκαν" δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (Έρικσον και Καμόφ-52). Στην περιοχή επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες, 50 άνδρες μέλη πεζοπόρων τμημάτων (μεταξύ αυτών οι 30 άνδρες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη) και, φυσικά, οι κάτοικοι της περιοχής που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Μετά τα μεσάνυχτα κόπασε η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κόσμος πέρασε τη νύχτα στα σπίτια του. Αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές ρεύματος, από χθες το πρωί, ενώ πρόβλημα καταγράφεται και στην ύδρευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα της κατάστασης, σήμερα, είναι καλύτερη από χθες, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί, αφήνοντας ωστόσο πίσω της ... στάχτη. Σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου, Παύλο Μπαριτάκη, το πρωί δεν υπάρχει καμία μεγάλη εστία, ωστόσο οι άνεμοι καθιστούν την κατάσταση απρόβλεπτη.

Ύποπτος για εμπρησμό

Δεν αποκλείεται να οφείλεται σε εμπρησμό η πύρινη λαίλαπα που "σαρώνει" και σήμερα τη Βιάννο. Τη νύχτα, πυροσβέστες εντόπισαν ένα κτηνοτρόφο, ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για εμπρησμό, καθώς εθεάθη με το μαύρο του αυτοκίνητο σε σημεία όπου λίγα λεπτά μετά εκδηλωνόταν φωτιά. Τον κτηνοτρόφο είδε από τον αέρα το πλήρωμα του ελικοπτέρου, τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στην αστυνομία.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Έληξε ο συναγερμός για το ΕΚΑΒ που χθες, άμεσα, κινητοποιήθηκε και μετέβη στη Βιάννο με 4 ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και δύο από τα Κέντρα Υγείας Καστελλίου και Βιάννου, ενώ δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν, την ύστατη στιγμή, από το σπίτι τους που είχε κυκλωθεί από τις φλόγες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς και ένας πυροσβέστης με κάταγμα. Ακόμη δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα αλλά δε χρειάστηκε η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, αφού αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην περιοχή παραμένει σήμερα το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις από το Ηράκλειο.

Πυρόπληκτος δήμος η Βιάννος

Ένα βήμα μπροστά προχωράει, σήμερα, ο δήμος Βιάννος ο οποίος συναισθανόμενος τις ανάγκες που θα προκύψουν την επομένη των πυρκαγιών, κινεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τις διαδικασίες για να κυρηχθεί ο δήμος Βιάννου πυρόπληκτος. Αυτό σημαίνει, ότι όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία, ως πυρόπληκτος δήμος θα μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους πολίτες, χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία ενόψει του χειμώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν χάθηκε μόνο ο έλεγχος της φωτιάς αλλά και η ψυχραιμία των πολιτών!


Εκτός ελέγχου εξελίσσεται η κατάσταση στην Βιάννο που ζει ένα δεύτερο ολοκαύτωμα, καθώς λίγο πριν τις 20:00 έγινε γνωστό ότι κάτοικοι της τουριστικής περιοχής στον Κερατόκαμπο οδηγήθηκαν σε βιαιοπραγίες εναντίον πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτοικοι που είδαν τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας να προσεγγίζουν τις περιουσίες τους, έχασαν την ψυχραιμία τους και επιτέθηκαν σε βάρος πυροσβεστών που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Τα αίματα άναψαν και δυστυχώς χρειάστηκε η επέμβαση των ΤΑΕ για να εξομαλυνθεί η κατάσταση ενώ ευτυχώς το επεισόδιο δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολονυχτια μάχη θα δώσουν για το ολοκαύτωμα

Τελευταία
ενημέρωση:
00:00
Ολονύχτια
μάχη
με
τις
φλόγες
αναμένεται
να
δώσουν
οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βιάννο από
τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και που
μέχρι στιγμής έχει κάψει εκατοντάδες
στρέμματα με καλλιέργειες και ελαιόδεντρα,
σπίτια ενώ είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούν
ιατρική φροντίδα δύο ηλικιωμένα άτομα που
οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο καθώς και τρεις
πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ενώ
λάμβαναν μέρος στις προσπάθειες
κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Εν τω μεταξύ, εκτός ελέγχου εξελίσσεται η
κατάσταση στην Βιάννο που ζει ένα δεύτερο
ολοκαύτωμα, καθώς λίγο πριν τις 20:00 έγινε
γνωστό ότι κάτοικοι της τουριστικής
περιοχής στον Κερατόκαμπο οδηγήθηκαν σε
βιαιοπραγίες εναντίον πυροσβεστών που
επιχειρούν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,
κάτοικοι που είδαν τις φλόγες της πύρινης
λαίλαπας να προσεγγίζουν τις περιουσίες
τους, έχασαν την ψυχραιμία τους και
επιτέθηκαν σε βάρος πυροσβεστών που
δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.
Τα αίματα άναψαν και δυστυχώς χρειάστηκε η
επέμβαση των ΤΑΕ για να εξομαλυνθεί η
κατάσταση ενώ ευτυχώς το επεισόδιο δεν
έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Δεύτερο ολοκαύτωμα στη Βιάννο
Δραματικές διαστάσεις έλαβε η μεγάλη
πυρκαγιά που μαίνεται σε ένα μέτωπο που
ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα στην περιοχή της
Βιάννου, καθώς το μεσημέρι παραδόθηκαν
στις φλόγες σπίτια στον Κερατόκαμπο, δύο
ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο
Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά
προβλήματα ενώ λίγο πριν τις 17:30 έγινε
γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις
πυροσβέστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης
αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια, ο
δεύτερος αναπνευστικά προβλήματα ενώ ο
τρίτος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο
τραυματισμένος στο πόδι.
Λίγο αργότερα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που
δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι του στον
Κερατόκαμπο, διασώθηκε από πυροσβέστες οι
οποίοι τους φυγάδευσαν μακριά από το
μέτωπο της φωτιάς.
Τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς έχουν
δημουργήσει πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα η
ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και για αυτό
το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών Καταστροφών του
ΕΚΑΒ Κρήτης μετέβη στην περιοχή, με
συνολικά έξι ασθενοφόρα, τέσσερα
ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και άλλα δύο
από τα Κέντρα Υγείας Βιάννου και
Καστελλίου, υπό τον συντονισμό του
Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκη,
προκειμένου να εξυπηρετήσουν άμεσα
έκτακτα περιστατικά.
Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο
"ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι
καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα
αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες, ενώ οι
ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή
δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεστης.
Σαν να μην έφτανε αυτό, το μεσημέρι το
πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο
ακινητοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες λόγω
βλάβης και το Συντονιστικό της
Πυροσβεστικής ζήτησε τη συνδρομή καναντέρ
από την Αθήνα.
Η ανταπόκριση λόγω της σοβαρότητας της
κατάστασης ήταν άμεση και έτσι λίγο μετά τις
4 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι 5 καναντέρ
και 1 ελικόπτερο Ericson από την Αθήνα
έφτασαν στη Κρήτη προκειμένου να
συμβάλουν από αέρος στην τιτάνια
προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να
περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.
Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που
πνέουν στην περιοχή και τοπικά φτάνουν και
τα 8 μποφόρ αλλά και της "δίνης" που
προκαλει η φωτιά, τα καναντέρ δεν μπόρεσαν
να "σηκωθούν" και στη μάχη με τις φλόγες
ρίχτηκαν τα δύο ελικόπτερα, από Αθήνα και
Ηράκλειο.
Στο σημείο επίσης επιχειρούν και θα
παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας,
22 πυροσβεστικά οχήματα, με 48 υπαλλήλους,
3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 20 άτομα,
5 οχήματα ΟΤΑ, ενώ επίγειες δυνάμεις από
Θεσσαλονίκη και Αθήνα με συνολικά 30 άτομα
συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.
Αργά το απόγευμα ζητήθηκε η συμβολή του
στρατού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και
το ΓΕΕΘΑ διέθεσε 38 άτομα.
Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα εκκενώθηκε
η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού
Χόνδρος, ενώ από το μεσημέρι που το κύριο
μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε στον
Κερατόκαμπο, οι πολίτες αναγκάστηκαν να
εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.
Στην περιοχή της Βιάννου μετέβη ο
Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος
Αρναουτάκης, ο οποίος βρίσκονταν σε συνεχή
επαφή με την ηγεσία της Πυροσβεστικής
Υπηρεσίας που συντονίζει την μεγάλη
επιχείρηση για την κατάσβεση της
καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ από την
πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε και ο
αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης
Κουκιαδάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τρία ελικόπτερα επιχειρούν στη Βιάννο - Τραυματίες τρεις πυροσβέστες


Τα καναντέρ δεν κατάφεραν "σηκωθούν" λόγω των ισχυρών ανέμων - Ζημιές σε σπίτια - Δύο ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο - Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ με 6 ασθενοφόρα στην περιοχή - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση λένε φορείς και κάτοικοι !
Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βιάννου, καθώς το μεσημέρι παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στον Κερατόκαμπο, δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ λίγο πριν τις 17:30 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα μάτια ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο τραυματισμένος στο πόδι.

Τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς έχουν δημουργήσει πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και για αυτό το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών Καταστροφών του ΕΚΑΒ Κρήτης μετέβη στην περιοχή, με συνολικά έξι ασθενοφόρα, τέσσερα ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και άλλα δύο από τα Κέντρα Υγείας Βιάννου και Καστελλίου, και υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άμεσα έκτακτα περιστατικά.

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεστης.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος, ενώ το νέο μέτωπο προς την περιοχή του Κερατόκαμπου οδηγεί στην εκκένωση και αυτού του οικισμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το μεσημέρι το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο ακινητοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες λόγω βλάβης και το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ζήτησε τη συνδρομή καναντέρ από την Αθήνα.

Η ανταπόκριση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν άμεση και έτσι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι 5 καναντέρ και 1 ελικόπτερο Ericson από την Αθήνα έφτασαν στη Κρήτη προκειμένου να συμβάλουν από αέρος στην τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τοπικά φτάνουν και τα 8 μποφόρ αλλά και της "δίνης" που προκαλει η φωτιά, τα καναντέρ δεν μπόρεσαν να "σηκωθούν" και στη μάχη με τις φλόγες προ στιγμήν έχουν ριχτεί τα δύο ελικόπτερα, από Αθήνα και Ηράκλειο.

Στο σημείο επίσης επιχειρούν 22 πυροσβεστικά οχήματα, με 50 υπαλλήλους και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ επίγειες δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Στην περιοχή της Βιάννου αυτή την ώρα βρίσκεται αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συντονίζει την μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κόλαση!






Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βιάννου, καθώς το μεσημέρι παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στον Κερατόκαμπο ενώ δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς έχουν δημουργήσει πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών Καταστροφών του ΕΚΑΒ Κρήτης να μεταβαίνει στην περιοχή του Κερατόκαμπου με συνολικά έξι ασθενοφόρα και υπό την παρουσία του Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκη, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεστης.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος, ενώ το νέο μέτωπο προς την περιοχή του Κερατόκαμπου οδηγεί στην εκκένωση και αυτού του οικισμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το μεσημέρι το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο ακινητοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες λόγω βλάβης και το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ζήτησε τη συνδρομή καναντέρ από την Αθήνα.

Η ανταπόκριση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν άμεση και έτσι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι 5 καναντέρ και 1 ελικόπτερο Ericson από την Αθήνα έφτασαν στη Κρήτη λαμβάνοντας μέρος από αέρος στην τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στο σημείο επίσης επιχειρούν 14 πυροσβεστικά οχήματα, με 30 υπαλλήλους και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ επίγειες δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα και άλλες περιοχές του ΗρακλείουΝωρίτερα τη νύχτα , πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Σμάρι Πεδιάδος. Κι εδώ η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.



Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που καίει από το Σάββατο σε περιοχές του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Βελονάδο του Ρεθύμνου, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι σημειώθηκε πυρκαγιά και στον Μακρύ Γυαλό της Ιεράπετρας.

Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα μέτωπα των πυρκαγιών δυσκολεύουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες αναγκαστικά είναι διασπασμένες σε ολόκληρο το νησί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Αρναουτάκης στη Βιάννο!

Από το πρωί προσπαθεί και η Περιφέρεια Κρήτης να συντονίσει τις προσπάθειες-παρά το ότι είναι δουλειά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Από το πρωί βρίσκεται στην περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κουκιαδάκης, ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει και ο περιφερειάρχης Στ.Αρναουτάκης για να δει από κοντά την τραγική κατάσταση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου στη....Βιάννο

Στα μέτωπα της φωτιάς στην Βιάννο βρίσκεται αυτή την ώρα και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Θα μου πείτε τι κάνει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου στα...μέρη του Μπαριτάκη; Εισπήδηση; Όχι! Απλώς για τον Κ.Μαμουλάκη είναι η δεύτερη πατρίδα πατρίδα του-η σύζυγός του κατάγεται από την περιοχή- ενώ ο ίδιος έχει σπίτι στον Κερατόκαμπο...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ : ΚΑΤΩ BIANNO , ΜΕΣΗ- ΜΑΡΘΑ,ΒΑΧΟ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΒΙΑΝΝΟΣ-ΜΕΣΗ-ΜΑΡΘΑ 30-702012
Από:Σοφία Παντουβάκη


















ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΧΟΥ
















Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΒΑΧΟ-ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!!!


Συνεχίζει την καταστροφική της δράση η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Βιάννου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν αρχικά δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ωστόσο το ένα χρειάστηκε να μεταβεί στο μέτωπο που "άνοιξε" στον Κάστελλο Ρεθύμνου .



Λίγο πριν τις 13.00 μετά το μεσημέρι οι φλόγες "ξέφυγαν", με τη φωτιά να κατευθύνεται προς την τουριστική περιοχή του Κερατόκαμπου, με ό,τι συνέπειες συνεπάγονται. Έκκληση απευθύνουν οι κάτοικοι της περιοχής, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθεί η περιοχή από ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα". Για ανεξέλεγκτη κατάσταση κάνει λόγο και ο δήμαρχος Βιάννου, Π.Μπαριτάκης, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν ξανά οικισμοί, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Νέα εστία φωτιάς εμφανίστηκε στο Βαχό, στο ύψος του λατομείου.

 

Στην περιοχή του Κερατόκαμπου σπεύδουν αυτή την ώρα δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ζητηθεί επίσης ένα ελικόπτερο Έρικσον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες "γλείφουν" εξοχικές κατοικίες στην παραλία, τις οποίες έχουν ήδη εγκαταλείψει οι παραθεριστές. Αγωνία επικρατει και για την τύχη της Πινακοθήκης.





Ο καπνός από τη φωτιά φαίνεται από την παραλία της Ψαρής Φοράδας




Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στη μάχη





Οι οικισμοί Χόνδρος, Κάτω Βιάννος και Περβόλα παραμένουν εκκενωμένοι, ωστόσο, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Χ.Μπουραντάς, η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη, καθώς απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τις κατοικημένες αυτές περιοχές. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με διάσπαρτες εστίες και αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων.





Για ανεξέλεγκτη κατάσταση που ευνοούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι έκανε λόγο μιλώντας στο Cretalive, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης. Στο σημείο βρίσκεται απο τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Τους πυροβόλησε, επειδή ... βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά

Ενώ η Βιάννος φλέγεται, ένα αιματηρό περιστατικό έρχεται να αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Τα ξημερώματα, λοιπόν, δύο νεαροί φίλοι, ηλικίας 24 και 38, μαζί με μια κοπέλα βρέθηκαν μπροστά στη φωτιά, με την κοπέλα μάλιστα να βιντεοσκοπεί τις φλόγες και την καταστροφική τους δράση.
Ένας 20χρονος κτηνοτρόφος από τις Ατσιπάδες που έχει ζώα στην περιοχή της Κάτω Βιάννου, εξαιρετικά ανήσυχος από την κατάσταση καθώς κινδύνευσαν τα ζώα του, αντιλήφθηκε την τριμελή παρέα και ... ζήτησε το λόγο, ρωτώντας γιατί εκείνοι "τραβούν" βίντεο ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται!
Ακολούθησε λογομαχία με τον 20χρονο να βγάζει όπλο και να πυροβολεί.
Ο 24χρονος και ο 38χρονος μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 38χρονος έχει δεχτεί τραύμα από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι και είναι στο χειρουργείο για αφαίρεση τμήματος του εντέρου, ενώ κατόπιν οι γιατροί θα ασχοληθούν με το τραύμα στο πόδι. Ο 24χρονος μετά από επέμβαση στη μηριαία αρτηρία νοσηλεύεται στην αγγειοχειρουργική κλινική.
Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο 20χρονος αναζητείται. 
Διαβάστε Περισσότερα »

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!