ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Coca Cola: Απεργοί - πολυεθνική, σημειώσατε 1

Τεράστιας σημασίας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Coca Cola σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, επειδή καλούσαν τους πολίτες σε μποϋκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου και με δεδομένο τον αποκλεισμό τους από τα μεγάλα ΜΜΕ τον οποίο είχε καταγγείλλει και η ΠΟΕΣΥ από τις 25 Ιουνίου, χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο. Με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που γρήγορα ξεπέρασε τα σύνορα της συμπρωτεύουσας και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των απεργών, ο πολυεθνικός κολοσσός κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα επικαλούμενος σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε ότι η προσφυγή της Coca Cola θα πρέπει "να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρείται δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)."

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση "το μποϋκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού."

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά των απολύσεων στο εργοστάσιο της Θέρμης και η απόφαση αναμένεται τον Οκτώβριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα ο σεισμός των 5,7 ρίχτερ;


Ο πολύ ισχυρός σεισμός των 5,7 ρίχτερ, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Μονεμβασιάς και Μήλου ξύπνησε όλη την Ελλάδα σήμερα τα ξημερώματα.
Γιατί κουνήθηκε όλη η χώρα


Οπως δήλωσε o καθηγητής Τεκτονικής Π.Α. και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας στο newsit, “ήταν ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε μια μεγάλη ακτίνα του ελλαδικού χώρου από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι και την Μακεδονία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα βαθύ σεισμό, ο οποίος βλέπει πολύ πιο μεγάλο τμήμα της επιφάνειας, συνεπώς γίνεται πολύ πιο αισθητός.

Ιδιαίτερα στην Αττική ο σεισμός ήταν παρατεταμένος και έδινε την αίσθηση ότι είχαμε 2 και 3 σεισμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη επικεντρική απόσταση και οι διαφορετικές σεισμικές φάσεις, τα διαφορετικά σεισμικά κύματα, φτάνουν στην περιοχή με διαφορετική ταχύτητα και με διαφορετικό χρόνο άφιξης. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό μεγάλης διάρκειας.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο επίκεντρο του σεισμού τον αντιλαμβανόμαστε με μικρή χρονική διάρκεια και όσο απομακρυνόμαστε από το επίκεντρο η διάρκειά του μεγαλώνει.
Το άγνωστο ρήγμα στην αφρικανική πλάκα


Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι οτι ο σεισμός αυτός έγινε στα όρια που υποβυθίζεται η αφρικανική πλάκα κάτω από την ευρωπαϊκή πλάκα. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρήγματα επιφανειακά αλλά είναι ρήγματα τα οποία είναι σε κάποιο συγκεκριμένο βάθος και τα οποία δεν εμφανίζονται στον πυθμένα άρα δεν έχουμε πιθανότητα να εκδηλωθεί τσουνάμι. Και από την άλλη πλευρά είναι ρήγματα που εν πολλοίς σε εμάς είναι άγνωστα.

Εκείνο επίσης που θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι αυτοί οι σεισμοί δεν προκαλούν βλάβες ιδίως όταν είναι σε μεγέθη μέχρι 6 ρίχτερ και ενδεχομένως μέχρι 6,5 ρίχτερ, γιατί είναι σεισμοί των οποίων η ενέργεια απορροφάται λόγω του μεγάλου βάθους από τα εν τω μεταξύ πετρώματα που υπάρχουν. Συνεπώς στην επιφάνεια φτάνει μικρό ποσό της ενέργειας, που δεν έχει τη δύναμη να κάνει ζημιές.
Πρόκειται πιθανότατα για τον κύριο σεισμό - Δεν υπάρχει κίνδυνος ντόμινο

Δείχνει ότι είναι ο κύριος σεισμός. Αυτοί οι σεισμοί βάθους, ειναι σεισμοί που δε συνοδεύονται ούτε από πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Συνήθως αυτοί οι σεισμοί δεν προκαλούν τα φαινόμενα ντόμινο, τα οποία είναι συνήθη κυρίως σε μεγάλους επιφανειακούς σεισμούς" είπε τέλος ο κύριος Λέκκας.
http://flashnews.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κρήτη: Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Χιλιάδες είναι και φέτος οι μαθητές στα σχολεία της Κρήτης που κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Η αύξηση των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα σε σύγκριση με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμρα το πρωί.

Το flashnews.gr συγκέντρωσε τις λίστες με τα ονόματα των επιτυχόντων ανά νομό

Επιτυχόντες από το νομό Ηρακλείου

Επιτυχόντες από το νομό Χανίων

Επιτυχόντες από το νομό Λασιθίου

Επιτυχόντες από το νομό Ρεθύμνου


Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν, από 15 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτέμβριου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απ. Κλινάκη

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης εξέδωσε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή:

Ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης απευθύνω θερμό χαιρετισμό προς όλους τους νέους και τις νέες της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολ. έτους 2013-14. Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων, κλείνει ο κύκλος των κόπων και της προσμονής, των ίδιων και των οικογενειών τους.

Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Επιπρόσθετα, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό τους και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή να πραγματοποιήσουν την πρωταρχική επιλογή τους επισημαίνω ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Πάντοτε υπάρχουν διέξοδοι στα όνειρα και τις προσδοκίες, φτάνει να υπάρχει αγωνιστικό πνεύμα, ελπίδα και επιμονή.

Τέλος, εκφράζω ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς όλους τους εκπαιδευτικούς της τάξης, ιδιαιτέρως τους διδάσκοντες πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, οι οποίοι στήριξαν πολύπλευρα τα παιδιά στην επίμοχθη προσπάθειά τους σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, καθώς επίσης προς όσους πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις διάφορες Επιτροπές ή συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από οποιαδήποτε άλλη θέση.

Μεγάλη άνοδος σε σχολές της Περιφέρειας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 99.958, από 104.998 πέρυσι και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι από 71.761 το 2013. Οι κενές θέσεις είναι 1.164, από 836 το 2014.

Ειδικότερα, στα πανεπιστήμια εισάγονται 47.053 υποψήφιοι, στα ΤΕΙ 23.797 και στις υπόλοιπες σχολές (αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ.) 1.913. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 81,05% και όπως είπε ο κ. Κυριαζής, «οι φετινές εξετάσεις ήταν από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών».

Στη Νομική Αθήνας οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% (18.714 μόρια η βάση εισαγωγής), στη Νομική Θεσσαλονίκης κατά 1,2% (18.615) και στη Νομική Κομοτηνής κατά 2,2% (18.303).

Στις Ιατρικές σχολές, η άνοδος στην Αθήνα ήταν 1,7% (19.233 τα μόρια), στη Θεσσαλονίκη 2,4% (19.122), στην Πάτρα 2,8%, στη Λάρισα 3,2%, στην Κρήτη 3,2%, στα Ιωάννινα 3,3% και στην Αλεξανδρούπολη 3,5%.

Στις Νομικές σχολές η αύξηση ήταν από 200 έως 400 μόρια και στις Πολυτεχνικές έως 1000.

Η μεγαλύτερη αύξηση (27,3%) καταγράφηκε στη σχολή Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (60%) στην Μουσικών Σπουδών Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυνηγετικά όπλα: Δηλώστε τα χωρίς ποινικές ευθύνες-Νέες ρυθμίσεις για ανανέωση άδειας


Με στόχο να μειωθούν τα χιλιάδες αδήλωτα ή με ληγμένες άδειες, κυνηγετικά όπλα, απο το Υπ.Δημόσιας Τάξης, ανακοινώθηκαν σημαντικές ρυθμίσεις με τις οποίες οι κάτοιχοι αυτών των κυνηγετικών όπλων μπορούν να τα νομιμοποιήσουν χωρίς ποινικές επιπτώσεις και με ελάχιστα χρήματα.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.....


"Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ταλάνιζε καθημερινά τους πολίτες και απασχολούσε έντονα τις αστυνομικές Αρχές. Ειδικότερα, οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τα εξής :


• Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.


• Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, με δική τους πρωτοβουλία, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, από την ημερομηνία λήξης της αδείας και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.


• Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία, μετά το πέρας της διετίας από την ημερομηνία λήξης της αδείας τους και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ, που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις, εφόσον δεν έχουν πριν με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστεί από αρμόδια Αρχή για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.


• Οι κάτοχοι των κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξει η ισχύς της, θα έχουν νομικές συνέπειες, εάν μετά το πέρας της διετίας δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστούν ή ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές για παράνομη κατοχή. Στην περίπτωση αυτή θα κινείται αυτεπάγγελτα από τις Αστυνομικές Αρχές η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.


Σημειώνεται ότι με το Ν. 4249/2014 (Α΄73 – «Αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις») καθιερώθηκαν οι ρυθμίσεις και μειώσεις προστίμων για τα αδήλωτα όπλα και τις ανανεώσεις Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών όπλων, ενώ με το Ν.4254/2014 (Α΄85 – «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις») καταργούνται τα παράβολα υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.


Επιπλέον, με τις νέες διατάξεις που προβλέπουν οι συγκεκριμένοι νόμοι (Ν.4249/2014 και Ν.4254/2014), οι οποίες προήλθαν έπειτα από εισηγήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας κατέστη δυνατή η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών, θεσπίστηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις που αφενός διευκολύνουν τους πολίτες στη νομιμοποίηση των όπλων που κατέχουν, καθώς με την αυτόβουλη προσέλευση δεν φέρουν ποινική ευθύνη και αφετέρου προάγουν το αίσθημα της ασφάλειας, στοχεύοντας παράλληλα στη μείωση των αδήλωτων κυνηγετικών όπλων.


Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, επιλύοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν και λειτουργώντας με γνώμονα την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του και την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας.


Παρακαλούνται οι πολίτες να προβούν στην ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων που έχουν στην ιδιοκτησία τους και έχει λήξει η ισχύς τους, αλλά και εκείνοι που μέχρι σήμερα έχουν στην κατοχή τους αδήλωτα κυνηγετικά όπλα, στην άμεση δήλωσή τους. Για περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές."
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του Δήμου Βιάννου!

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ ανήλθαν σε 47053 και στα ΤΕΙ σε 23797.
Μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατέκτησαν 12 μαθητές από το Ενιαίο Λύκειο Βιάννου. Δείτε τα αποτελέσματα με τα ονόματα των επιτυχόντων των μαθητών της επαρχίας μας, ;όπου τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στις σχολές τους και στην ζωή τους!

14074150
ΒΡΑΧΝΑΚΗ
ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΙΧΑΗΛ
ΣΟΦΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΧΑΝΙΑ)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
14074151
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
14074158
ΛΟΥΛΑΚΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ
ΧΡΥΣΗ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
14074152
ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ)
ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
14074161
ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΡΥΣΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
14074153
ΡΑΠΤΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ε.  (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣ
14074156
ΡΑΠΤΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΧΑΝΙΑ)
ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
14074164
ΡΑΠΤΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ)
ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
14074165
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΠΕΤΡΟΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΠΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
14074154
ΦΡΑΓΚΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΝΟΣ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΑΠΘ
14074166
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
14074155
ΨΑΡΟΛΟΓΑΚΗ
ΡΑΦΑΗΛΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΒΟΛΟΣ)
ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Η αύξηση των βάσεων εισαγωγής σε περιφερειακά τμήματα σε σύγκριση με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι το κύριο χαρακτηριστικό των βάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα που τους αφορούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ενώ θα αναρτηθούν και στα λύκεια όλης της χώρας.


Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα που τους αφορούν από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας (πατήστε ΕΔΩ) και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).


Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Πατήστε στον τίτλο που σας ενδιαφέρει για να δείτε αναλυτικά τις βάσεις


ΒΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΠΑΛ Β ΗΜΕΡΗΣΙΑ 90%

ΒΑΣΕΙΣ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ 90% ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΉΣ 90% ΓΕΛ ΕΠΑΛ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ 2012 10%

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ 10 %

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΠΑΛ 10%

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ Β 2012

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου σε ΑΕΙ,ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές, σχολές εμπορικού ναυτικού κτλ. εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι ενώ το 2013 είχαν εισαχθεί 71.761. Συνολικά μηχανογραφικό υπέβαλαν φέτος 99.958 υποψήφιοι έναντι 104.998 το 2013. «Παρόλο που είχαμε μείωση αριθμού υποψηφίων είχαμε περισσότερους εισακτέους» παρατήρησε ο ΓΓ του υπουργείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η άνοδος και η πτώση των βάσεων στις σχολές στην Κρήτη


Άνοδο στις βάσεις του 2014 συγκριτικά με εκείνες του 2013, σημειώθηκαν σε 22 τμήματα σχολών ΑΕΙ - ΤΕΙ στην Κρήτη και αντίθετα, πτώση υπήρξε σε 17 τμήματα.

Η μεγαλύτερη άνοδος κατα 1024 μόρια καταγράφεται στο Χημικό του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο), ενώ η μικρότερη κατα 134 μόρια στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης (Ρέθυμνο).

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση κατα 2873 μόρια καταγράφεται στην Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ.Νικολάου, ενώ η μικρότερη πτώση κατα 270 μόρια στην Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο).

Σε ότι αφορά στα μόρια του 2014, στην κορυφή βρίσκεται η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο) με 18.786 μόρια.

Δείτε τον πίνακα με τα μόρια σε σχολές στην Κρήτη.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ, 2014 & 2013
ΙΔΡΥΜΑΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣΜΟΡΙΑ
(2014)
ΜΟΡΙΑ
(2013)
ΔΙΑΦΟΡΑ
(Μόρια)
ΔΙΑΦΟΡΑ
(%)
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ9,2248,0221,20215.0%
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ9,7698,87989010.0%
ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.Τ.Ε.)ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν.)4,3957,268-2,873-39.5%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)14,86515,344-479-3.1%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)14,10213,7843182.3%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)14,14613,8472992.2%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ)12,84612,4653813.1%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)12,80411,9568487.1%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)17,81117,3065052.9%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)12,82712,6931341.1%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)8,9419,872-931-9.4%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)13,27012,5537175.7%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ11,90811,2626465.7%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 13,10312,4506535.2%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΦΥΣΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)13,87613,0738036.1%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΧΗΜΕΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)15,41014,3861,0247.1%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)17,62116,6659565.7%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)18,78618,1975893.2%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ)12,28211,7825004.2%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)12,44811,6747746.6%
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΧΑΝΙΑ)11,73212,217-485-4.0%
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΑΝΙΑ)13,11212,8982141.7%
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΧΑΝΙΑ)10,63311,130-497-4.5%
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΧΑΝΙΑ)15,37214,4529206.4%
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ)15,67216,027-355-2.2%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)7,5168,035-519-6.5%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΧΑΝΙΑ)6,9967,770-774-10.0%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ9,0419,348-307-3.3%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ5,0087,189-2,181-30.3%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΗΤΕΙΑ)11,92911,5963332.9%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)12,22311,7165074.3%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΡΕΘΥΜΝΟ)6,7777,513-736-9.8%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)11,52411,2332912.6%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΧΑΝΙΑ)7,3537,977-624-7.8%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)8,9489,267-319-3.4%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 3. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ)7,5968,268-672-8.1%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)7,6827,952-270-3.4%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.)8,0968,621-525-6.1%
Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
πηγη:http://flashnews.gr/
9,2059,635-430-4.5%
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αποπειράθηκε να βιάσει ηλικιωμένη!!!!

ilikiomeni


Δεν πέτυχε τον αρρωστημένο σκοπό του και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ο λόγος για έναν 37χρονο άνδρα που, τα ξημερώματα της Παρασκευής, εισέβαλε στο σπίτι 75χρονης, στη Λατσίδα Λασιθίου, και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Ο 37χρονος δεν κατάφερε αυτό που είχε βάλει στο μυαλό του, καθώς η 75χρονη ψυχραιμή αντιστάθηκε και κατάφερε να τρέψει σε φυγή τον επίδοξο βιαστή, τον οποίο και αναγνώρισε καθώς είναι κοντοχωριανός!

Ο 37χρονος ο οποίος φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν προέβη στην πράξη του, θα απολογηθεί, σήμ, ενώπιον του Ανακριτή Λασιθίου.

«Νόμιζα πως έβλεπα τον διάολο» δραματική η περιγραφή της ηλικιωμένης

«Αυτός ο 37χρονος, εμπήκε απο το παράθυρο, η τηλεόραση έπαιζε και νόμιζε πως κοιμόμουν, τρόμαξα τόσο που νόμιζα ότι ήταν μπροστά μου ο διάολος. Με ένα σκουπόξυλο που είχα εκεί δίπλα, του παίξα και αμέσως πήρα τηλέφωνο το 100″ ανέφερε η ηλικιωμένη που έζησε την απειλή του βιασμού στο σπίτι της στην Λατσίδα.

Σύμφωνα με την anatolh.com, η ίδια νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο της Νεάπολης και κάνει λόγο για την άμεση ανταπόκριση τόσο των γειτόνων στις φωνές της όσο και της αστυνομίας, περιπολικό της οποίας έφτασε σε 5 λεπτά στο σπίτι της.

«Ετρόμαξε και αυτός από τις φωνές μου και το έσκασε, έσπασε ένα τζάμι σε σπίτι ξαδέλφη του και εκιά τον έπιασαν οι αστυνομικοί» σχολίασε ακόμα η ηλικιωμένη λέγοντας ότι ακόμα δεν μπορεί να κοιμηθεί και να ηρεμήσει και ευχαριστεί όλους όσους έχουν ενδιαφερθεί.

Πηγή: cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Βιάννου




Στην κατάμεστη ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Βιάννου στην Άνω Βιάννο πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής , η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων, παρουσία φορέων, αρχών και πλήθους κόσμου.

Την τελετή της ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Βιάννου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας. Παρόντες στην τελετή ήταν οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κ. Μάξιμος Σενετάκης και κ. Κώστας Δαμαβολίτης, ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο νέος Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, και ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Νίκος Χριστοφάκης, καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Επιπλέον, απέστειλαν γραπτώς τις ευχές τους στη Δημοτική Αρχή, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επέτρεπαν να παραστούν στην τελετή, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η Δήμαρχος Φαιστού κα Μαρία Πετρακογιώργη και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής ανέφερε:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, λίγες στιγμές μετά τον όρκο που δώσαμε, να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο “...εκπληρώνοντας τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας, και υποσχεθήκαμε ότι θα υπηρετήσουμε την πλησιέστερη και φιλικότερη προς τον πολίτη μορφή αυτοδιοικητικής εξουσίας με σύνεση, εντιμότητα, αξιοκρατία, εργατικότητα και διαφάνεια. Το πράξαμε ήδη κατά την διάρκεια της πρώτης Δημοτικής περιόδου που ολοκληρώνεται σε λίγο και γι’ αυτό άλλωστε οι πολίτες, μας εμπιστεύθηκαν ξανά δίνοντας μας ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσουμε μπροστά. Θέλω να σας βεβαιώσω, λοιπόν, ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και με τη συνεργασία όλων των δημοτών, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην δύσκολη πενταετία που έρχεται. Προτρέπω, όλους τους νεοεκλεγέντες Συμβούλους, ανεξαρτήτως παράταξης στην οποία ανήκουν, να εργασθούν ευσυνείδητα και συστηματικά, ώστε να προσφέρουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό στην κοινωνία του Δήμου μας .

Έχω και στο παρελθόν αναφερθεί ότι, ο μοναδικός σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας μας, είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, και η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, λειτουργώντας συλλογικά και αποτελεσματικά . Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι μέσα από τη διαφορετικότητα των λόγων ενδυναμώνουμε τη Δημοκρατία μας. Για το σκοπό αυτό, θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα διστάσουμε στις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής να υιοθετήσουμε και απόψεις των συναδέλφων της μειοψηφίας, αλλά παράλληλα και να συνθέσουμε τα προγράμματα μας προς όφελος των πολιτών και της επίλυσης των προβλημάτων που έχει ανάγκη ο τόπος μας . Άλλωστε αυτό πράξαμε και στην τρέχουσα δημοτική περίοδο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.


Σήμερα σε ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μειωμένους πόρους και ελάχιστα μέσα, στο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που δημιούργησε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ καλείται να αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο της στις τοπικές κοινωνίες.

Η αυτοδιοίκηση στα 3,5 χρόνια του Καλλικράτη βίωσε:

• τη συνεχή περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων σε ποσοστό άνω του 70%

• την υποχρηματοδότηση σε σχέση με τις νέες αρμοδιότητες που ανατέθηκαν

• την έλλειψη προσωπικού που οδηγεί σε υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και αυτό θα είναι από τα κυρίαρχα ζητήματα της νέας πενταετίας

•Ένα αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο που δυσχεραίνει τη λειτουργία μας και αυξάνει τη γραφειοκρατία

• την αύξηση των κοινωνικών προβλημάτων δημιούργημα της οικονομικής κρίσης που μας αναγκάζει να αναζητούμε δράσεις στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων χωρίς όμως να έχουμε καμία οικονομική στήριξη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους για τη σημερινή σας παρουσία. Το σημερινό σας παρών σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή στο ξεκίνημα της Νέας Δημοτικής Περιόδου, δίνει σε εμένα και τους συνεργάτες μου μεγάλη Δύναμη και μεγάλη Ευθύνη.

Δύναμη για να συνεχίσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα μας αλλά και να αντιμετωπίζουμε την δύσκολη καθημερινότητα με πολλές ελλείψεις λιγοστά μέσα, και ελάχιστα χρήματα.

Ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας τον συνδημότη μας.

Ευχαριστώ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους απερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους που αφιέρωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στα Δημοτικά μας ζητήματα και που η προσφορά τους έχει αναγνωριστεί από την Τοπική Κοινωνία. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στο Δήμο για την εργατικότητα, την ευγένεια και την προθυμία τους. Μα πάνω από όλα θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους εσάς. Τους Δημότες και τις Δημότισσες, τους κατοίκους του Δήμου μας και την αγάπη, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που περιέβαλαν κάθε μας προσπάθεια.

Φίλες και Φίλοι,

Το μεγαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να λύνει προβλήματα και να ανοίγει δρόμους, εκεί που όλοι οι άλλοι αδυνατούν. Με αυτή την αρχή θα πορευθούμε.

Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους μας .

Αυγενάκης: «Να συνεχίσουμε την αποτελεσματική συνεργασία μας προς όφελος των Βιαννιτών»

Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βιάννου και του επανεκλεγέντα Δημάρχου κ. Παύλου Μπαριτάκη, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στο Δημαρχείο Βιάννου στις 11:30.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Με την απερχόμενη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κ. Μπαριτάκη μέχρι σήμερα είχαμε μια αποτελεσματική συνεργασία σε –ομολογουμένως- δύσκολους καιρούς. Το ίδιο αποτελεσματικά αλλά και καλύτερα ακόμα εύχομαι να συνεχίσει αυτή η συνεργασία προς όφελος του τόπου, προς όφελος των δημοτών, προς όφελος της μαρτυρικής και ηρωικής Βιάννου. Εύχομαι από καρδιάς στον Δήμαρχο και τα νέα αυτοδιοικητικά στελέχη καλή επιτυχία για την επόμενη πενταετία!»
http://www.cretalive.gr/crete/view/orkisthke-h-nea-dhmotikh-archh-biannou/186829
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟΊ ΔΡΌΜΟΙ ΓΙΑ ΓΈΛΙΑ…



Στην περιοχή της Σητείας σε δρόμο που οδηγεί στα χωριά της επαρχίας

… κάποιος εργολάβος βαρέθηκε να κάνει το αυτονόητο… να κάνει παραπέρα το λάστιχο …
αν τώρα του κάνει μήνυση ο ιδιοκτήτης για φθορά….;;;;;







www.sitiapress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ξέρατε; Να γιατί τα φανάρια έχουν πράσινο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα!





Το χρώμα που έχουν οι φωτεινοί σηματοδότες το οφείλουν στη βιομηχανία των βρετανικών σιδηροδρόμων, το 1830.

Εκείνα τα χρόνια, οι σιδηροδρομικές εταιρίες δημιούργησαν το δικό τους σύστημα φωτισμού για να ειδοποιούν τους μηχανικούς πότε να σταματήσουν ή να προχωρήσουν, καθώς διαφορετικά χρώματα συμβόλιζαν διαφορετικές εντολές.

Έτσι, το κόκκινο επιλέχτηκε για να σταματούν, με το σκεπτικό ότι για αιώνες το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να σημάνουν κίνδυνο. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται σήμερα, αρχικά είχαν επιλέξει το λευκό χρώμα για τη συνέχιση της πορείας και το πράσινο για την προειδοποίηση (όπως είναι σήμερα το κίτρινο).

Ωστόσο, το λευκό χρώμα προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Tο 1914, έπεσε ένας κόκκινος φακός από το στύλο. Πίσω του υπήρχε ο λευκός φακός που ξεγέλασε το διερχόμενο τρένο το οποίο συνέχισε την πορεία του ανενόχλητο και συγκρούστηκε με ένα άλλο διερχόμενο. Ανάλογα συμβάντα είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι συμβολισμοί των χρωμάτων.

Πλέον το πράσινο φως σηματοδοτούσε την «κίνηση», το κίτρινο την «προσοχή» και το κόκκινο τη στάση…
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι έπαθε επειδή αποκοιμήθηκε πάνω στο κινητό του!




Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πλέον τυχαίνει να τους παίρνει ο ύπνος ενώ ακουμπούν επάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, αφού η συνήθεια να ασχολούνται με το κινητό λίγο πριν πέσουν για ύπνο είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

Δείτε όμως τι έπαθε ένας νεαρός από τη Μ. Βρετανία, ο οποίος αποκοιμήθηκε επάνω στο κινητό του και σίγουρα θα σας κάνει στο μέλλον να προσέχετε να μην πάθετε κάτι παρόμοιο και εσείς.
Η συνεχής λειτουργία του κινητού και το γεγονός ότι βρισκόταν διαρκώς σε χρήση του δικτύου 3G, το έκανε να αναπτύξει μεγάλη θερμοκρασία. Ο νεαρός κοιμόταν βαριά και δεν κατάλαβε το πόσο πολύ καυτό ήταν το κινητό που ακουμπούσε στο χέρι του.
Το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνήσει με φρικτούς πόνους στο χέρι, ενώ το κινητό του είχε προκαλέσει μια πληγή διαμέτρου 5 εκατοστών!



Διαβάστε Περισσότερα »

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!