ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Απόψε το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2012


moon


Απόψε θα λάμπει στον ουρανό το μεγαλύτερο φεγγάρι για τη χρονιά του 2012, αφού θα… συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα. Θα υπάρχει δηλαδή πανσέληνος και ταυτόχρονα η Σελήνη που θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, περίπου στα 357.000 χιλιόμετρα.





Όπως καταλαβαίνετε τα φαινόμενα αυτά πέφτουν πάνω στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τυχαίο; Δε νομίζω… Είναι που είναι «απρόβλεπτες» οι εκλογές της 6ης Μαΐου έρχεται και η… «Σούπερ Σελήνη» να μας αποτελειώσει!

Μάλιστα,το φαινόμενο της σούπερ σελήνης αναμένεται να είναι από τα πιο ισχυρά των τελευταίων ετών. Τι σημαίνει αυτό; Φυσικές καταστροφές, κοινωνικές εξεγέρσεις και ότι άλλο απρόβλεπτο μπορείτε να φανταστείτε, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο.
moon
Τι είναι η «Σούπερ Σελήνη»
Το συγκεκριμένο πλανητικό φαινόμενο δεν είναι τόσο σπάνιο. Πραγματοποιείται 4 με 6 φορές τον χρόνο. Όμως ο συνδυασμός με την πανσέληνο πραγματοποιείται κάθε 2 με 3 χρόνια.
Η «Σούπερ Σελήνη» πραγματοποιείται όταν η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι πιο μικρή από ότι συνήθως. Φέτος η απόσταση θα είναι 356.955 χιλιομέτρων από τη γη και θεωρείται από το πιο ισχυρά φαινόμενα των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τον αστρολόγο Ρίτσαρντ Νόλε, που επινόησε και την ονομασία «Σούπερ Σελήνη» αποτέλεσμα του φαινομένου ήταν οι καταστροφικές καταιγίδες στη Νέα Αγγλία το 1938, οι πλημμύρες στην περιοχή Χάντερ Βάλεϊ στην Αυστραλία το 1955, ο κυκλώνας Τρέισι το 1974, ο τυφώνας Κατρίνα το 2005, ο φονικός σεισμός της Ιαπωνίας το 2011, το ναυάγιο του «Τιτανικού» κ.ά, παρότι κάποιες από τις συμπτώσεις αυτές, είχαν χρονική απόκλιση έως και μία εβδομάδα.
Για να δούμε τι θα γίνει εδώ…
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!