Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκκαθάρισε τις πρώτες 39939 δηλώσεις και εξέδωσε 24.100 χρεωστικά ειδοποιητήρια. Δηλαδή στους 10, οι έξι θα πληρώσουν κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά.
Οι περισσότεροι την «πάτησαν» εξαιτίας τεκμηρίων καιαποδείξεων. Δείτε ποια είναι η παγίδα και πώς να την αποφύγετε. Τι λέει ο φετινός κανόνας των αποδείξεων;Δηλώνουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας.
Αν δηλώσουμε λιγότερες, τότε επί της διαφοράς πληρώνουμε φόρο με συντελεστή 10%. Δηλαδή, αν το εισόδημά μας είναι 30.000 ευρώ, πρέπει να βάλουμε αποδείξεις 7.500 ευρώ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, αναφέρει το fpress.gr, οι αποδείξεις πρέπει να υπολογιστούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι με το πραγματικό.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πέσει τριπλός φόρος στο κεφάλι σας:
1. Πρώτον διότι ο φόρος εισοδήματος θα υπολογιστεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό
2. Δεύτερον διότι θα εμφανιστείτε με έλλειμμα αποδείξεων και θα πληρώσετε πρόστιμο (το 10% των αποδείξεων που θα λείπουν)
3. Και τρίτον διότι εκτός από τον φόρο εισοδήματος, θα επιβληθεί και η εισφορά αλληλεγγύης.
Πρέπει να γνωρίζετε πόσο είναι το τεκμαρτό σας εισόδημα πριν στείλετε τη φορολογική δήλωση προκειμένου αντίστοιχα να υπολογίσετε και τις αποδείξεις που θα γράψετε. Για το τεκμαρτό εισόδημα, θα πρέπει να προσθέσετε:
Α. Το τεκμήριο των ακινήτων
Β. Το τεκμήριο των αυτοκινήτων
Γ. Το τεκμήριο των σκαφών αναψυχής
Δ. Το τεκμήριο που προκύπτει από τις πισίνες
Ε. Όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν για δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ)
ΣΤ. Τα ποσά που καταβλήθηκαν για τα δίδακτρα.
Όταν θα προκύψει το τεκμαρτό σας εισόδημα, θα υπολογίσετε την αξία των αποδείξεων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
γράψτε μας...