ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Νύφη 6 ετών για να εξοφληθεί το χρέος του πατέρα!





Η...αξία της καθορίστηκε στα 2.500 δολάρια, λιγότερο από 2.000 ευρώ


Η Νάγκχμα Μοχάμεντ είναι μόλις έξι ετών. Το όνομά της σημαίνει μελωδία. Και η ζωή της αξίζει μόλις 2.500 δολάρια. Ο πατέρας της Ταζ, άνεργος μουσικός και πρόσφυγας στην Καμπούλ από την επαρχία Χελμάντ, αναγκάστηκε να την υποθηκεύσει, όπως ακριβώς ένα σπίτι ή ένα κάρο. Ο λόγος; Το χρέος του προς έναν πιστωτή.

Πατέρας οκτώ παιδιών και δίχως σταθερή εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ταζ προσπαθούσε να ζήσει την οικογένειά του εκπαιδεύοντας ορτύκια να κελαηδούν και πουλώντάς τα στη συνέχεια στις αγορές της Καμπούλ. Ομως, πριν από έναν χρόνο, η σύζυγός του και ένα από τα παιδιά του αρρώστησαν. Νοσηλεύθηκαν και ανάρρωσαν, αλλά ο Ταζ δεν είχε χρήματα για να πληρώσει και έτσι αναγκάστηκε να ζητήσει δανεικά από έναν γείτονά του.

Ως υποθήκη, υποχρεώθηκε να προσφέρει την εξάχρονη κόρη του, τη Νάγκχμα, η αξία της οποίας καθορίστηκε στα 2.500 δολάρια, λιγότερο από 2.000 ευρώ. Ομως, δεν κατάφερε να βρει τα χρήματα και ο γείτονάς του, έχοντας με το μέρος του τα μέλη της συνέλευσης των ηλικιωμένων που διοικεί τον καταυλισμό όπου ζει η οικογένεια, πήγε να εισπράξει την οφειλή του. Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, από τη στιγμή που ο Ταζ δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος του, οφείλει να παραχωρήσει την κόρη του στον ανήλικο γιο του δανειστή.

Ομως η τραγική υπόθεση της Νάγκχμα είχε μια αναπάντεχη τροπή. Την προηγούμενη εβδομάδα η δημοσιογράφος των «Νιου Γιορκ Τάιμς» Αλίσα Ρούμπιν βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας Μοχάμεντ. Επειτα από μερικές ημέρες έγραψε ένα άρθρο για την τραγική μοίρα της μικρής Αφγανής. Το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας της Νάγκχμα τηλεφώνησε στην αμερικανίδα δημοσιογράφο για να την ευχαριστήσει - το κείμενό της συγκίνησε έναν από τους αναγνώστες της εφημερίδας, ο οποίος μέσω δικηγόρου ξεπλήρωσε το χρέος του Ταζ.

Η Νάγκχμα ήταν τυχερή. Η παραχώρηση μικρών κοριτσιών από τις οικογένειές τους προς τρίτους, με στόχο τη διευθέτηση των μεταξύ τους διαφορών, αποτελεί ευρέως διαδεδομένη πρακτική στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!