Καρπούζι, για πολλούς, ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Η επιλογή όμως ενός γλυκού καρπουζιού δεν γίνεται στην τύχη. Θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα, για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες – όταν το κόψεις – να αναφωνήσεις… «Μάπα το καρπούζι!».
Τι πρέπει να κάνεις:
Έλεγξε το χρώμα του: Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ έντονο ούτε καθαρό.
Έλεγξε τον φλοιό του: Θα πρέπει να είναι σκληρός, λείος, χωρίς βαθουλώματα και χτυπήματα. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει μια μεγάλη κηλίδα σε μπεζ – κίτρινο χρώμα.
Στο σημείο της κηλίδας το φρούτο ακουμπά στο έδαφος, άρα όσο πιο κίτρινη είναι τόσο καλύτερα, γιατί σημαίνει ότι το καρπούζι είχε τον χρόνο του να ωριμάσει και δεν αποκόπηκε πρόωρα από το φυτό.
Χτύπησέ το: Η κλασική κίνηση, για να καταλάβεις πόσο γεμάτο από χυμούς είναι. Βάλε το ένα χέρι σου στη μία πλευρά του καρπουζιού περίπου στο μέσο (όχι εκεί όπου είναι το κοτσάνι) και χτύπησέ το με το άλλο. Θα πρέπει να το αισθανθείς να τρέμει. Αν δεν δονείται και μοιάζει συμπαγές, μάλλον δεν είναι ώριμο.
bimag.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
γράψτε μας...