ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Για την τέχνη το θέμα στις πανελλαδικές εξετάσεις


Κείμενο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ στους υποψήφιους - Χωρίς προβλήματα στην Κρήτη η "αυλαία" των πανελλαδικών εξετάσεων - Οι εκλογές ενδέχεται να αλλάξουν την ημερομηνία εξέτασης κάποιων ειδικών μαθημάτων.


Για την τέχνη το θέμα στις πανελλαδικές εξετάσεις
Ξεκίνησαν, σήμερα, το πρωί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους 90.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), ενώ μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη αρχίζουν για τους περίπου 22.000 υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Ομάδα Α'. Στις 21 Μαΐου ρίχνονται στη μάχη των Εξετάσεων με τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ένα κείμενο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ που αναφερόταν στην Τέχνη δόθηκε στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας. Το κείμενο ζητούσε από τους εξεταζόμενους να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα.

Νωρίς παρουσιάστηκε πρόβλημα με την μετάδοση των θεμάτων που καθυστέρησαν σε πολλά Σχολεία.
Στην Κρήτη
Στην Κρήτη όλα κυλούν ομαλά, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη. Τα θέματα δόθηκαν στις 08.35 - με καθυστέρηση 5 λεπτών, σύμφωνα με τον κ.Κλινάκη, αφού η εξέταση ξεκινάει κανονικά στις 08.30 - ενώ μέχρι στιγμής, με την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από όλες τις διευθύνσεις της Κρήτης, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

6.621 είναι οι υποψήφιοι σε επίπεδο Κρήτης, με τους 4.824 να προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και τους 1.797 από τα ΕΠΑΛ.
Οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαγωνιστούν σε 28 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Νομό Ηρακλείου, σε 15 στο Νομό Χανίων, σε 7 στο Νομό Λασιθίου και σε 9 στο Νομό Ρεθύμνου. Για τα ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν 3 εξεταστικά κέντρα στο νομό Λασιθίου, 4 στο Νομό Ηρακλείου, 1 στο Νομό Ρεθύμνου και 2 στο Νομό Χανίων.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας, Ν. Γιαλιτάκης

Αγαπητοί Μαθητές,
Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων, εισαγωγικών στην Τριτοβάθμια, Εξετάσεων, θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχηθώ, Καλή Επιτυχία και πλήρη ανταμοιβή των κόπων σας.
Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Εκπαιδευτικούς και τους Γονείς, για τη στήριξή τους σ' αυτή τη σημαντική καμπή της ζωής των μαθητών μας.
Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν απλά ένα ξεκίνημα για όλους τους Νέους μας, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποτελούν την αφετηρία μιας δημιουργικής ζωής, γεμάτης προσφοράς.
Ως Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε στο πλευρό σας ηθικά αλλά και ουσιαστικά σε ότι χρειαστείτε. Καλή Πρόοδο σε όλους !

Οι βάσεις

Η ανίχνευση του πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις στηρίζεται, ουσιαστικά, στην εξέταση τριών βασικών παραγόντων. Αναφερόμαστε, βεβαίως, στις συντεταγμένες της διαμόρφωσης των βάσεων, που είναι:

1. Ο βαθμός δυσκολίας - ευκολίας των θεμάτων και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά, με την οποία γίνονται οι βασικές συγκρίσεις.
2. Ο αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων που κάθε χρόνο παίζει τον ρόλο «πασπαρτού» για τις βάσεις των πέντε Επιστημονικών Πεδίων.
3. Η σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων, δηλαδή ο αριθμός των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις «σχολές κύρους» ή στις «σχολές περιορισμένης ζήτησης» και οι προσφερόμενες θέσεις σε αυτές τις σχολές.

Μετά από συνάντηση που είχαν το Σάββατο, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι σε κάποιο μέρος θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές.

Η κ. Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου τόνισε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως διευκρίνισε, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, όπως και η βαθμολόγηση, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.

Ανέφερε ακόμη ότι θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει»«Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν», επισήμανε.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!