ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στους δρόμους σήμερα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Απογευματινές συγκεντρώσεις


Στις 18.00 στο Σύνταγμα - Την ίδια ώρα συγκέντρωση στο Ηράκλειο - Στις 19.00 στο Ρέθυμνο


Στους δρόμους σήμερα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Απογευματινές συγκεντρώσεις
Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων, με το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και αύριο, ημέρα που θα φτάσει στη χώρα μας η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στα συλλαλητήρια συμμετέχουν ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στη μία το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Στο Ηράκλειο
Στις 18.00 θα συγκεντρωθούν απόψε, στην πλατεία Ελευθερίας, όσοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κόντρα στα αντιλαϊκά, βάναυσα μέτρα. Δεύτερη συγκέντρωση ενόψει της παρουσίας της Γερμανίδα Καγκελαρίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί, αύριο, και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής στα συλλαλητήρια επισημαίνοντας :
"Στα πλαίσια των Πανελλαδικών Κινητοποιήσεων το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, κατά των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόικα.
Τα «προϊόντα» των Μνημονίων, όπως η ανεργία, η μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η κατάργηση των ΣΣΕ και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, τα χαράτσια και η γενικότερη φοροεπιδρομή, η φτώχεια, τα «λουκέτα» οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση και την εξαθλίωση.
Φτάνει πια! Ως εδώ! Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας. Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Τα βάρβαρα μέτρα και οι αντιλαϊκές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους,
γιατί η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εξαθλιώνουν την κοινωνία και βουλιάζουν σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 6:00μμ, στην πλ. Ελευθερίας
Για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας!!!
Γιατί η δύναμη των εργαζομένων και όλου του λαού μπορεί να τους σταματήσει.
Το Συλλαλητήριο ολοκληρώνεται  με συναυλία καλλιτεχνών  του τόπου μας: "Το κάλεσμα της φύσης" (Κ. Μουδάτσος, Μ.Ξυδάκης κ.α), οι "ΠΕΤΡΙΤΕΣ" (Βασίλης Ξυλούρης, Κ.Σκουλάς, Κ.Μαρκάκης, Βαγγέλης Σκουλάς, Γ.Λουκάκης, Κ.Καλέργης, Ν.Ξυλούρης–Γκράς), ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Νίκος Λιανέρης, ο Γιώργος Βρέντζος, ο Μιχάλης Κακέπης και ο Σήφης Γαρεφαλλάκης κ.α
Επίσης την Τρίτη έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» η γερμανίδα καγκελάριος! Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό. Απαντούμε με κινητοποιήσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί όλες και όλους στο συλλαλητήριο, την  Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 6:00μμ στην πλ. Ελευθερίας"
Και το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ
Στην ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόικας και Συγκυβέρνησης που (παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν) δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα".

Συμμετέχει και το Λιμενικό

Δυναμικό "παρών" κατά το συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα η ΓΣΕΕ, στην πλατεία Ελευθερίας, θα δώσει, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι λιμενικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, καλούνται στα γραφεία της Ένωσης στις 6 σήμερα το απόγευμα.

Στο Ρέθυμνο

Στους δρόμους του Ρεθύμνου βγαίνουν για ακόμη μία φορά σήμερα οι Ρεθεμνιώτες μετά το κάλεσμα των συνδικαλιστικών τοπικών οργανώσεων της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου και του ΟΕΒΕ Ρεθύμνου.
Το πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα στις 19.00 στο δημαρχείο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα διαμαρτυρηθούν μεταξύ άλλων, για την αποψίλωση υπηρεσιών και την υποβάθμιση εξυπηρέτησης των πολιτών του Ρεθύμνου η οποία το τελευταίο διάστημα έχει γεμίσει απορία και προβληματισμό τις αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση φορείς και πολίτες. 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!