ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αγώνες στη μνήμη του Κώστα Ηλιάκη




Την Κυριακή 24 Μαρτίου


Την Κυριακή 24 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα Χανιά ο Λαϊκός Δρόμος 'Κώστας Ηλιάκης' και ο Βενιζέλειος ημιμαραθώνιος που διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων. Για τον σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενέκρινε χθες την ενίσχυση της διοργάνωσης με 1.500 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, ο 1ος Ηλιάκειος Δρόμος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του πριν από έξι χρόνια, έπειτα από δολοφονική ενέργεια Τούρκου πιλότου, στη διάρκεια επιχείρησης στο Αιγαίο.

Ο αγώνας, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, θα έχει ως αφετηρία τη Δημοτική Αγορά Χανίων και στη συνέχεια οι δρομείς θα τρέξουν από τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου και Ακρωτηρίου έως την προτομή του Κώστα Ηλιάκη. Ακολούθως οι συμμετέχοντες θα στρίψουν αριστερά στην οδό Προφήτη Ηλία και θα κατηγορήσουν στα Χανιά από τις οδούς Χαλέπας και Ελευθερίου Βενιζέλου για να καταλήξουν στη Δημοτική Αγορά.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 2 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, όπως και στον τερματισμό στη Δημοτική Αγορά.

Επίσης, θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Η χρονομέτρηση των αθλητών θα γίνει με ένα ειδικό chip χρονομέτρησης, το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσει κάθε συμμετέχοντας στο παπούτσι του.

Το chip θα το παραλαμβάνουν οι δρομείς, μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους, από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα λειτουργεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο 23/3/2013, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους στη Γραμματεία στην πλατεία της Αγοράς, ενώ σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.

Στον 1ο Ηλιάκειο Δρόμο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 12 ετών και πάνω, ενώ οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με τους κάτωθι τρόπους:

• Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 22/3/2013.
• Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 22/3/2013.
• Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τα έπαθλα, μετάλλιο, κύπελλο και αναμνηστικό δίπλωμα θα δοθεί στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν, ενώ στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα. Επίσης, θα υπάρξει ειδική κατηγορία απονομών για μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων και συγκεκριμένα:

• Στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια Γυμνασίου.
• Στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια Λυκείου.
• Ομαδικό Κύπελλο Γυμνασίου, από τους 5 πρώτους συμμετέχοντες μαθητές ενός Γυμνασίου στη γενική κατάταξη.
• Ομαδικό Κύπελλο Λυκείου, από τους 5 πρώτους συμμετέχοντες μαθητές ενός Λυκείου στη γενική κατάταξη.

Με το πέρας των απονομών, θα ακολουθήσει κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους με τη συνοδεία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί και ο Βενιζέλειος ημιμαραθώνιος με αφετηρία στις 9 το πρωί το Ηρώο στο Θέρισο.

Οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς τα Χανιά από τη διαδρομή: Περβόλια, Μουρνιές, Αναγνώστου Γογονή, Λεωφόρος Ηρακλείου, Νεάρχου, Σφακιανάκη, Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ηρώων Πολυτεχνείου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Δαγκλή, Ελευθερίου Βενιζέλου και τερματισμό στη Δημοτική Αγορά.

Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν 6 σταθμοί εφοδιασμού με νερό στο φαράγγι του Θερίσου, τα Περβόλια, τις Μουρνιές, τη Γογονή, τα Δικαστήρια, τον Κατσαμπά και φυσικά στον τερματισμό στη Δημοτική Αγορά.

Επίσης, θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνει μέσω ενός ειδικού chip, το οποίο θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες, μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους, από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο 23/3/2013, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και το οποίο θα τοποθετήσουν στο παπούτσι τους.

Όπως και την περίπτωση του Λαϊκού Δρόμου 'Κώστας Ηλιάκης', τα chips χρονομέτρησης θα πρέπει να επιστραφούν υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στη Γραμματεία στην πλατεία της Αγοράς, ενώ σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.

Στο Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 15 ετών και πάνω, ενώ η μετάβασή τους στην αφετηρία μπορεί να γίνει με ιδιωτικό μέσο ή δωρεάν με λεωφορείο, το οποίο θα παραλάβει τους αθλητές από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7.15 π.μ. την ημέρα του αγώνα.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο γίνονται δωρεάν με τους κάτωθι τρόπους:

• Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 22/3/2013.
• Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 22/3/2013.
• Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που θα τερματίσουν στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:

• Κατηγορίες Ανδρών: Εως 29 ετών, 30 - 39 ετών, 40 - 49 ετών, 50 - 59 ετών, 60+.
• Κατηγορίες Γυναικών: Εως 29 ετών, 30 - 39 ετών, 40 - 49 ετών, 50 - 59 ετών, 60+.

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

Με το πέρας των απονομών, θα ακολουθήσει κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους με τη συνοδεία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!