ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Θρίλερ με τη Λαϊκή Τράπεζα -Σοβαρά επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή (video)

Η είδηση του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας συγκλονίζει την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ανώτατες πηγές της Λαϊκής διέψευδαν χαρακτηρίζοντας φήμες τα περί κλεισίματος της τράπεζας η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στη δέυτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνεται.

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο έξω από την κυπριακή Βουλή μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και πολιτών, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την τράπεζα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ.

Μάλιστα, πριν από λίγο διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για 500 απολύσεις. Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι «είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας».

Θρίλερ με διαψεύσεις


Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε πως είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.

Από το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, είχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

Χάος έξω από τα ΑΤΜ στην Κύπρο - Ενταση και καβγάδες στις ατελείωτες ουρές

Πρωτοφανείς ουρές έξω από τα ΑΤΜ σχημάτισαν για μια ακόμη μέρα οι Κύπριοι σε μια προσπάθεια να κάνουν ανάληψη μετρητών για να μπορέσουν να έχουν κάποια χρήματα στην τσέπη τους και να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, εταιρείες και καταστήματα αποφασίζουν να μην δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με το Newsit Κύπρου οι Κύπριοι συνεχίζουν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ τα οποία οι υπεύθυνοι δεν προλαβαίνουν να ανατροφοδοτούν.

Αναπόφευκτα, σε κάποιες περιπτώσεις ο θυμός του κόσμου εξωτερικεύεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένταση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εταιρίες και καταστήματα, αυθαίρετα και εντελώς αδικαιολόγητα αποφασίζουν ότι δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες, είτε συγκεκριμένων τραπεζών, είτε κανενός πιστωτικού ιδρύματος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!