ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μέρκελ: «Κανείς δε θα υποχρεωθεί να φύγει από το ευρώ»




Υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη, ενώ ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι η πολιτική της λιτότητας έφτασε στα όριά της.


Στην εκτίμηση ότι «καμία χώρα δεν θα εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» προέβη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επανέλαβε τη θέση του ότι η πολιτική της λιτότητας έφτασε στα όριά της. «Η αντίδραση των αγορών στα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία δείχνει τους κινδύνους που ανακύπτουν όταν αμφισβητείται η αποφασιστικότητα των κρατών να προωθήσουν απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής» δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, σχολιάζοντας την άνοδο των spread στον απόηχο της κυβερνητικής κρίσης με αφορμή την ΕΡΤ στην Ελλάδα και τις παραιτήσεις υπουργών στην Πορτογαλία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βίλνιους, με αφορμή την έναρξη της λιθουανικής προεδρίας της Ε.Ε., ο κ. Μπαρόζο τόνισε: «Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από την Ελλάδα και την Πορτογαλία είναι ότι δεν έχουμε βγει ακόμη στο ξέφωτο, ούτε έχει τελειώσει η κρίση». Την ίδια στιγμή ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε την εκτίμησή του ότι έχουμε φτάσει στα όρια αποδοχής της πολιτικής της μονομερούς λιτότητας, επιχείρημα που, όταν διατύπωσε για πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο Βερολίνο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος πολιτικός είπε χθες ότι εμμένει στην άποψή του και σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις ευάλωτες χώρες θα πρέπει να συνοδευτούν από άμεσα μέτρα τόνωσης των επενδύσεων και ενίσχυσης της ανάπτυξης.

«Καμία χώρα δεν θα εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι είναι καίριας σημασίας να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη.

Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι καλώς δόθηκαν παρατάσεις σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, για να επιτύχουν τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά: «Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Κάθε χώρα στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα του πώς βλέπει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει χρήματα στο μέλλον και πώς σκοπεύει να ενθαρρύνει την ευημερία» υπογράμμισε και υπερασπίστηκε ταυτόχρονα την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης που ακολούθησε μέχρι σήμερα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!