ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

'Αρβη - Αμιρά σημειώσατε... 2

Αδοξο τέλος όπως ήταν αναμενόμενο είχε ο αγώνας τον Αρβιτών για την... ένωση του χωριού τους καθώς η όλη υπόθεση είχε έντονο παρασκήνιο, όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού. 
Απο την μια οι μονιμοι κάτοικοι της Αρβης, που εκπροσωπήθηκαν απο τον Πολιτιστικό τους Σύλλογο και τον Ναυταθλητικο Σύλλογο, ζήτησαν την συνένωση της Αρβης και της Νέας Αρβης και την δημιουργία ενός νέου τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Βιαννου και απο την άλλη σήμερα οι κάτοικοι των Αμιρων, που ζήτησαν η Αρβη να παραμείνει υπό την σκεπή των Αμιρων και η Νέα Αρβη υπό την σκεπή του Αγίου Βασιλείου, που και τα δυο αυτά τοπικά διαμερίσματα ανήκουν στον Δήμο Βιαννου...
Και οι δυο πλευρές είχαν και έχουν τα επιχειρήματα τους. Οι πρώτοι βλέπουν τον τόπο που διαμένουν όλο τον χρόνο να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με τεράστιες περαιτέρω δυνατότητες. Απο την άλλοι τα Αμιρα θεωρούν την Αρβη σαν το επίνειο τους, καθώς οι αγροτικές περιουσίες τους αλλά και σπίτια τους βρίσκονται εκεί και δεν θέλουν καμμιά αλλαγή.
Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκης έβαλε τέλος στα όνειρα των Αρβιτών, λέγοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών “δεν επιθυμεί να ανακινήσει τέτοιου είδους θέματα”. 
Ο κ Δεικτάκης φαίνεται να άλλαξε γνώμη, μετά τη συνάντηση που είχε και με τους κατοίκους των Αμιρών, οι οποίοι δικαίως δεν επιθυμούν τη συνένωση.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!