ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στις 11 Νοεμβρίου οι επιδοτήσεις στους αγρότες



Με την προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών την Τρίτη 11 Νοεμβρίου. O συμψηφισμός μέσω ΗΔΙΚΑ θα περιοριστεί σε ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου και όχι κοινοτικές ενισχύσεις, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι δε θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις.

Οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν πάρει το δρόμο τους, ενώ από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς παρέχεται η διαβεβαίωση πως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα θέμα ρευστότητας, αλλά αντίθετα η Επιτροπή Πιστώσεων της τράπεζας έχει λάβει σχετική μέριμνα ώστε το ποσό ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί στην προκαταβολή του τσεκ να είναι διαθέσιμο από τις 17 Αυγούστου.
Oι πληροφορίες θέλουν το θέμα του συμψηφισμού απαιτήσεων αγροτών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εν προκειμένω προς τον ΟΓΑ, να διευθετείται με μια "πολιτική δέσμευση" των εμπλεκομένων πλευρών που εκτονώνει την κατάσταση και ανοίγει το δρόμο για την προκαταβολή του τσεκ.
Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει ότι ο συμψηφισμός μέσω του ΗΔΙΚΑ θα περιορίζεται σε απαιτήσεις αγροτών που προέρχονται από υποχρεώσεις του κράτους, δηλαδή ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Πετρελαίου, φόρο εισοδήματος κ.α. και δεν θα επεκτείνεται σε παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν και τυχόν τριβές με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!