ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Απαγορεύτηκε το κυνήγι στη Βιάννο μέχρι το 2020- Δείτε πού?Την απαγόρευση του κυνηγιού στη Βιάννο και σε μια έκταση σχεδόν 20.000 στρεμμάτων μέχρι τον Μάρτιο του 2020, επιβάλει με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Η απαγόρευση εφαρμόζεται μετά από εισήγηση της διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου, προκειμένου να προστατευθεί η πτηνοπανίδα της περιοχής.

Η περιοχή απαγόρευσης είναι σε μια έκταση 19.350 στρεμμάτων, η οποία ορίζεται ως εξής:

Η έκταση απαγόρευσης αποτελείται από δύο τμήματα:

ΤΜΗΜΑ Α: Αρχίζει από την Γέφυρα Νότια του Δ.Δ.Μάρθας ακολουθεί την κοίτη του χειμάρρου έως την θέση Πλατάνι, από εκεί ακολουθεί παλιό μονοπάτι περιμετρικά του παρακείμενου λόφου έως τη θέση Πορτί. Από εκεί ακολουθεί τον χωμάτινο δρόμο με κατεύθυνση Νότια προς ΤΗΝ ΘΈΣΗ Στρογγυλό Μουρί και συνεχίζει περνώντας πλησίον από το μετόχι του κ. Ζαμπετάκη Αντώνιου έως τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο δίπλα από το παλιό ελαιουργείο ιδιοκτησίας Αφοί Ζαμπετάκη. Από εκεί ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο με κατεύθυνση προς Ηράκλειο έως ότου φτάσεις στην Γέφυρα πάνω από το Δ.Δ.Μάρθας από όπου ξεκίνησε.

ΤΜΗΜΑ Β: Ξεκινά από την θέση ΄΄Μαφεζές΄΄ ακριβώς στην διασταύρωση από όπου ξεκινάει ο χωματόδρομος για την περιοχή Αφρατί Άνω Βιάννου ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς ΄΄Καψάλους΄΄. Από εκεί ακολουθεί τον χωμάτινο δρόμο προς την εκκλησία Άγιο Πνεύμα και συνεχίζει μέχρι να συναντήσει την εκκλησία Τίμιο Σταυρό και ακολουθεί τον χωματόδρομο έως τον οικισμό – θέση ΄΄Σωμαράδω΄΄. Από εκεί ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο με κατεύθυνση ανατολικά έως την διασταύρωση για την θέση ΄΄Αρμενόπετρα΄΄ όπου και συναντά την ακτογραμμή την οποία ακολουθεί και φτάνει ως τον οικισμό Καστρί, στην συνέχεια με κατεύθυνση βόρια ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο έως και λίγο πιο πάνω από τη Εκκλησία του Άϊ Γιώργη στην συνέχεια ακολουθεί τον χωμάτινο δρόμο έως την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Συνεχίζει παίρνοντας την Δεξιά κατεύθυνση έως τα μετόχια ΄΄Κυριακού΄΄ στην συνέχεια συνεχίζει βόρια μέχρι την θέση Αγκινάρα .ακολουθώντας τον χωμάτινο δρόμο έως την θέση ΄΄Πλεμένου΄΄.όπου συνεχίζει ανατολικά ακολουθώντας τον κεντρικό χωματόδρομο που οδηγεί στον Χόνδρο, ακολουθεί το ρέμα που διασχίζει τον οικισμό και συνεχίζει με κατεύθυνση Ανατολική από τον Χόνδρο, ακολουθώντας παρακείμενο χωματόδρομο ,διέρχεται Νότια του υψώματος Κεφάλα μέχρι να αλλάξει κατεύθυνση και να πάει Νότια στην διασταύρωση για την Αγία Κυριακή και περνώντας δίπλα από την εκκλησία συνεχίζει μέχρι να συναντήσει τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο στην διασταύρωση για το Αφρατί από όπου ξεκίνησε.

Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!