ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Στη Βιάννο ο Περιφερειάρχης - Χρηματοδοτούνται σημαντικά έργα


Μια σειρά από σημαντικά έργα που μελέτησε και ωρίμασε ο Δήμος Βιάννου χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, μετά την ένταξή τους στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Τά έργα αυτά συμφωνήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με τον Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη και με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του Δήμου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τόσο τα προβλήματα της περιοχής, όσο και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που μπορούν να ενισχύσουν το Δήμο Βιάννου. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Όπως ο ίδιος δήλωσε είναι πάντα κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με σκοπό την επίλυση τους. Η επικοινωνία με τον Δήμαρχο είναι συνεχόμενη αφού αρκετές είναι οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εκταμιευθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προς τον Δήμο Βιάννου για επίλυση καθημερινών προβλημάτων του. Δεδομένο που επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στην καλή σχέση και συνεργασία με την Περιφέρεια, απαριθμώντας τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο Δήμος κατά την διάρκεια της θητεία του Περιφερειάρχη.
Ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε τα αιτήματα που του τέθηκαν από τον Δήμαρχο και αντιπροσωπεία και θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης.
Συγκεκριμένα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης θα χρηματοδοτηθούν τα έργα:

-Αποκατάσταση κτιρίου παλαιού δημοτικού σχολείου Τοπικής Κοινότητας Κάτω Βιάννου .
-Κατασκευή γηπέδου στην Τοπική Κοινότητα Εμπάρου.
-Αντικατάσταση αρδευτικής γεώτρησης θέση μελισοχάρακο της Τ.Κ. Χόνδρου.
-Αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας Τ.Κ. Αφρατίου .
-Αποκαταστάσεις συντηρήσεις Ιερού Ναού Παναγία Κεραλιμανιώτισσα Τ.Κ. Καλαμίου.
-Αποκατάσταση διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Τ.Κ. Αμιρών.
-Τσιμεντοστρώσεις δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς Κεφαλοβρυσίου Ξενιάκου κλπ.
-Αποκατάσταση συντήρηση κτιρίων της Αγίας Μονής Βιάννου.


Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος πολλαπλώς έχει στηρίξει τον Δήμο μας και βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του τόπου. Αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Είναι για όλους μας ιδιαίτερα σημαντική η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματαπου διατυπώνουμε προς την Περιφέρεια Κρήτης για την χρηματοδότηση έργων και μελετών απαραίτητων για τη βελτίωση των υποδομών του ορεινού Δήμου Βιάννου».
Στην συνάντηση εκτός του Δημάρχου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μηνάς Σταυρακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Θεοδοσάκης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Εμπάρου Γεώργιος Περογιαννάκης, της Κάτω Βιάννου Μανόλης Σταματουλάκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!