ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Του έκλεβαν το φορτηγάκι ενώ άναβε το ...καντήλι της μάνας του

Την κλοπή σε σπίτια στα Καστελιανά και στα Φαβριανά με δράστες δύο Ρουμάνους, οι οποίοι δε δίστασαν να κλέψουν ακόμη και σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο έξω από το νεκροταφείο στα Αμιρά, τη στιγμή μάλιστα που ο 70χρονος ιδιοκτήτης του επιχειρούσε να ανάψει το καντήλι της μητέρας του, εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές, που προχθές πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση καταδίωξης, όπου συνελήφθη χειροπέδες ο ένας εκ των δύο δραστών.
Οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 53 ετών, που διαμένουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Γρα Λυγιά και στη Γαρίπα αντίστοιχα, με τα... καμώματά τους "ξεσήκωσαν" μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις το περασμένο Σάββατο, με αίσια όμως αποτελέσματα, αφού τόσο άνδρες του ΤΑΕ όσο και των Αστυνομικών Τμημάτων Βιάννου και Αρκαλοχωρίου κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Αν και συνελήφθη μόνο ο 53χρονος και συνοδηγός του κλεμμένου οχήματος από τα Αμιρά, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και του 28χρονου συνεργού του, που όπως διαβεβαίωναν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, που διενεργεί και την προανάκριση της υπόθεσης, αποτελούσε θέμα ωρών.
Οι δύο δράστες με κλεμμένο δίκυκλο από το Κεντρί Ιεράπετρας, καθώς προέκυψε πως στις 11 του τρέχοντος μηνός είχαν κλέψει μια μοτοσυκλέτα, με τον παθόντα να το έχει δηλώσει στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή των Αμιρών Βιάννου.
Από τη μια το κρύο και από την άλλη η παραβατική τους συμπεριφορά, την οποία φαίνεται είχαν συνηθίσει για τα καλά, "ανάγκασαν" τους δύο δράστες, όπως διέρχονταν με τη μηχανή, να αποφασίσουν έξω από το νεκροταφείο των Αμιρών να κλέψουν ένα σταθμευμένο φορτηγό, τα κλειδιά του οποίου μάλιστα βρίσκονταν πάνω στη μηχανή.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά παράτησαν το κλεμμένο δίκυκλο κι επιστράτευσαν για τις ανάγκες τους το φορτηγό, αφήνοντας με ανοικτό το στόμα τον 70χρονο ιδιοκτήτη του, που ούτε καν μπορούσε να διανοηθεί πως μέχρι να ανάψει το καντήλι της εκλιπούσας μητέρας του θα έκανε... φτερά το αυτοκίνητό του.
Ο παθών κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου και μετά από άμεση ενημέρωση οι πάντες στην Αστυνομία ξεκίνησαν το... κυνηγητό των δραστών. Τελικά οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου σε μπλόκο που είχε στηθεί στα Καστελιανά από άνδρες του ΤΑΕ. Ακολούθησε καταδίωξη καθώς δε σταμάτησαν στο σήμα που τους έκαναν οι αστυνομικοί. Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός και συγκεκριμένα ο 28χρονος, που διέφυγε τη σύλληψη πεζός, είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος και είχε προσκρούσει σε τοιχίο και σε χωμάτινο πρανές, όπου είχε ακινητοποιηθεί το φορτηγό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο συνοδηγό και συνεργό του 28χρονου, ο οποίος μάλιστα είχε προσαχθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες (18 Ιανουαρίου) στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου για συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συμμετοχή όμως που τότε δεν είχε διαπιστωθεί...
Σύμφωνα με την προανάκριση της νέας αυτής υπόθεσης, εξετάζεται το γεγονός ο 53χρονος και ο 28χρονος να είναι οι δράστες και σε δύο κλοπές σε σπίτια στα Καστελιανά και στα Φαβριανά. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως οι Αρχές που είχαν τα πλήρη στοιχεία του 28χρονου, ο οποίος είναι γνώριμος από το παρελθόν στις Αρχές για κλοπές, δεν τον είχαν εντοπίσει, ενώ θεωρούνταν ζήτημα ωρών ο εντοπισμός του.
Όσον αφορά τον 53χρονο, σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. 
neakriti.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!