ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Συσκέψεις για την εγκληματικότητα στη Βιάννο μετά και τις λεηλασίες στο κοιμητήριο Αμιρών .

Για την μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και μετά και το τελευταίο κρούσμα λεηλασίας χθες βράδυ του νεκροταφείου των Αμιρών διαδοχικές συσκέψεις με τον ταξίαρχο αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου και τον εισαγγελέα ηρακλείου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης .¨όπως αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Βιάννο ενώ ήδη η αστυνομία αλλάζει τον τρόπο δράσης του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην επαρχία
Φρικιαστικές εικόνες αντίκρισαν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι των Αμιρών, οι οποίοι πήγαν να ανάψουν τα καντήλια στους τάφους των νεκρών τους και βρέθηκαν μπροστά στο τρομακτικό θέαμα ανοικτών τάφων! Έντρομοι και οργισμένοι ειδοποίησαν τον πρόεδρο του χωριού, όπως και τον ιερέα, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια στους με τα όσα έβλεπαν. Άγνωστοι δράστες είχαν ανοίξει τέσσερεις τάφους προσφιλών τους προσώπων και είχαν πετάξει τις πλάκες εδώ κι εκεί. Η καταγγελία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμιρών κ. Μανόλη Ηλιάκη προκαλεί σοκ: «Μου κατήγγειλαν συγχωριανοί μου ότι πήγαν να ανάψουν τα καντήλια στους τάφους των νεκρών τους και βρήκαν τους τάφους ανοιχτούς»! Ο κ. Ηλιάκης επισκέφτηκε το νεκροταφείο του χωριού και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το θλιβερό θέαμα. «Οι τάφοι είναι ανοικτοί και λεηλατημένοι», λέει με οργή και αγανάκτηση. Οργισμένος και αηδιασμένος αισθάνεται και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό επισκέφτηκε το νεκροταφείο για να διαπιστώσει και ο ίδιος τη βαρβαρότητα των άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, των οποίων τα κίνητρα ερευνώνται.
Ανάλογα είναι και τα συναισθήματα του ιερέα του χωριού, πατρός Εμμανουήλ Ραπτάκη, ο οποίος εκτός των άλλων καταγγέλλει ότι οι δράστες προσπάθησαν να λεηλατήσουν το παρεκκλήσι, έσπασαν τα τζάμια της πόρτας, ενώ το λουκέτο είναι στραπατσαρισμένο. Εντωμεταξύ, όπως μας είπαν κάτοικοι του χωριού, «έχουν κλέψει όλα τα μπουκάλια με το λάδι, όπως και αρκετά μάρμαρα».
«Εκτός από τους συλημένους τάφους, που δε γνωρίζουμε αν είναι περισσότεροι και θα το διαπιστώσουμε με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν κλέψει τα μάρμαρα αλλά και τα μπουκάλια με λάδι», λέει ο κάτοικος των Αμιρών Μανόλης Τριανταφυλλάκης. Να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο νεκροταφείο σπείρα Ρουμάνων έκλεψε το αυτοκίνητο του Χ. Κονσολάκη, ο οποίος σταμάτησε για λίγο προκειμένου να ανάψει τα καντήλια στον τάφο των γονέων του.
Το πρωτοφανές περιστατικό της σύλησης, όπως είναι φυσικό, έχει αναστατώσει την κοινωνία του χωριού, η οποία επιζητεί εναγωνίως καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή. Ήδη πάντως ο δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης έχει στείλει υπόμνημα στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Γιάννη Μεσοδιακάκη, στο οποίο του εκθέτει την όλη κατάσταση. Όπως μας δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, «μετά και το νέο συγκλονιστικό περιστατικό θα συναντηθούμε σήμερα με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας, καθώς, εκτός της σύλησης των τάφων, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση της παραβατικότητας στην περιοχή και φαίνεται ότι έχει στοχοποιηθεί από οργανωμένες σπείρες».

Αλλεπάλληλες διαρρήξεις

Εντωμεταξύ, θραύση κάνουν οι διαρρήκτες στις παραλιακές κυρίως περιοχές, στοχοποιώντας εξοχικές κατοικίες. Στην περιοχή του Κερατόκαμπου οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί, καθώς τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τρεις εξοχικές κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες τους βρέθηκαν μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα με σπασμένες πόρτες και τα σπίτια τους λεηλατημένα. Το ίδιο θλιβερό σκηνικό αντίκρισαν και κάποιοι άλλοι πριν από μια βδομάδα, ενώ ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στη διπλανή παραλιακή περιοχή Άγιος Ιωάννης στη Δέρματο. «Με τι όρεξη θα ξαναμείνω σ’ αυτό το λεηλατημένο σπίτι», με είπε με οργή η κ. Αλίκη Σπανάκη, που βρήκε το σπίτι της άνω-κάτω, τα συρτάρια όλα αδειασμένα και τα πράγματα πεταμένα στο πάτωμα, ενώ οι διαρρήκτες πήραν ό,τι πολύτιμο βρέθηκε. Τρόμο και πανικό αισθάνονται και οι κάτοικοι της Άρβης, αφού τα περιστατικά των διαρρήξεων ολοένα και πληθαίνουν, ενώ σε κάποια περίπτωση μια γυναίκα που αποτόλμησε να παρατηρήσει μια Βουλγάρα για κλοπή δέχτηκε την μήνι της οικονομικής μετανάστριας η οποία τη χαστούκισε!
Όπως μας κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, άγνωστοι δράστες τού έκλεψαν το αγροτικό του αυτοκίνητο, το οποίο, ενώ ήταν γεμάτο βενζίνη, το επέστρεψαν σαν κύριοι τα ξημερώματα χιλιοτρακαρισμένο και με αδειανό το ρεζερβουάρ!
Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν πανικοβάλει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούν επιτακτικά να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι. 
www.neakriti.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!