ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα Γ. Παπανδρέου προς τον Ελληνικό Λαό- Όλα δείχνουν Φ. Πετσάλνικο για νέο Πρωθυπουργό

Εντός της επόμενης μίας ώρας τελειώνει οριστικά η αγωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε λίγο πριν τις 18.00 διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ενώ στις 19:00 θα ανακοινώσει στον Κάρολο Παπούλια την επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, παρουσία των, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ανακουφισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπανδρέου προσήλθε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του επιβάλλει επισήμως την παραίτησή του.

Από την πλευρά του, ο Γ.Παπανδρεόυ εξέφρασε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο και των μικρών και των μεγάλων αλλαγών «τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία αποχώρησης από την πρωθυπουργία της χώρας. Για τον νέο πρωθυπουργό είπε ότι είναι «επιλογή ιδιαίτερα θεσμική» και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκάλυψε το όνομα του νέου πρωθυπουργού εν αναμονή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είπε μόνο ότι είναι «επιλογή ιδιαίτερα θεσμική και ενισχύει δημοκρατικούς θεσμούς».
Ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική και ελπιδοφόρα γιατί κάνουμε πράξη το εθνικά επιβεβλημένο και αυτονόητο.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις βάζουμε πλάτη, για να κάνει η χώρα τα απαραίτητα βήματα, όχι μόνο για να παραμείνει στο ευρώ, αλλά για να γίνουν όλα όσα είναι αναγκαία, για να βγει από την κρίση.
Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές πως έπρεπε να συνεργαστούμε, όπως συμβαίνει σε τόσες χώρες σε όλο τον κόσμο, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας ότι από την αρχή επεδίωξε την συστράτευση, την οποία επιθυμούσαν και οι πολίτες.
«Τότε δεν την είχαμε, τώρα την έχουμε σήμερα παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις άγονες συγκρούσεις» ανέφερε.
Πλην εξαιρετικού πια απρόοπτου για τη θέση του πρωθυπουργού θα προταθεί ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ως μία θεσμική λύση στο πρόβλημα. Από το κυβερνών κόμμα θα επιρριφθούν ευθύνες στη ΝΔ για τη μη ευόδωση της λύσης Λουκά Παπαδήμου, ενώ παραμένει άγνωστο τι έγινε με την περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, από το βράδυ της Τρίτης είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θεωρούνται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ ισχυρές πιθανότητες συγκέντρωνε και ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Με πρωινή δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει προς όλους, ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα πρέπει να κινούνται με βάση το προσωπικό όφελος αλλά με απόλυτο γνώμονα το εθνικό καθήκον και να αποδέχονται την αποστολή που τους ανατίθεται "ακόμη κι αν δεν το επιδίωξαν".
www.flashnews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!