ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μόνο οι έμμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ.


Απάντηση σε αναφορά της Μαρίας Σκραφνάκη


Μόνο οι έμμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ
Απαντώντας στην Αναφορά της Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας Σκραφνάκη Μαρίας σχετικά με το αν οι αγρότες μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνης, αναφέρει τα εξής:
   
    «Για να υπαχθεί κάποιος στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α. (Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών), πρέπει να ασχολείται κατά κύριο επάγγελμα με την αγροτική οικονομία, από το οποίο αντλεί το βιοπορισμό του και τούτο να αποδεικνύεται βάσει του άρθρου 6 του Ν.3050/02. Όσοι δεν πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις περί υπαγωγής στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α., διαγράφονται της ασφάλισης του.

    Επομένως, οι άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση άνεργοι, για όσο παραμένουν στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α.. Αντίθετα, οι έμμεσα ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α., έχουν δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς δεν απασχολούνται στην Αγροτική Οικονομία.

    Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα «Δημιουργίας Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα και που εντάσσεται ο ΟΑΕΔ στους εμπλεκόμενους φορείς, μπορούν να συμμετέχουν και αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δε διαθέτουν δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ στο οικονομικό έτος 2010, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.»
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!