ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κρήτη- Προβλήματα από το χιόνι- Κλειστά σχολεία


Από τις 2 τα ξημερώματα αγρίεψε ο καιρός - Έντονα φαινόμενα όλο το πρωί - Κατολισθήσεις καταγράφονται στον δρόμο από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες - Xιονίζει στη Γόρτυνα και στο Οροπέδιο όπου τα σχολεία είναι κλειστά - Στο "κόκκινο" ο Δρακουλιάρης ποταμός


Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κρήτη- Προβλήματα από το χιόνι- Κλειστά σχολεία
Δεν έχει τελειωμό αυτός ο Χειμώνας φέτος! Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν από τις 2 τα ξημερώματα και την Κρήτη με βροχές, ανεμοθύελλα και γενικά έντονα φαινόμενα όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένεται να έχουμε βροχοπτώσεις και ανέμους όλο το πρωί ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί...
Συγκεκριμένα η πρόβλεψη είναι: Ισχυρή βροχή νωρίς το πρωί, ασθενής βροχή ή χιονόνερο για το υπόλοιπο της ημέρας. Πολύ ισχυροί άνεμοι, ειδικά το πρωί.

Ϊδια θα είναι η εικόνα του καιρού, και αύριο το πρωί, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μ.Λέκκα, ενώ από το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Πάντως η πρόγνωση του καιρού για απόψε και τα ξημερώματα της Τετάρτης προβλέπει χιονοπτώσεις στην Κρήτη και έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ την ίδια στιγμή τα μποφόρ στα πελάγη έχουν εξασθενήσει, κι έτσι το βράδυ όσοι ταξιδέψουν με πλοία από την Κρήτη θα έχουν να "αντιμετωπίσουν" ανέμους εντάσεως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σήμερα και αύριο θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 8 βαθμών Κελσίου, ενώ στην ανατολική Κρήτη θα είναι υψηλότερη, περίπου 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων
Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 17 περιπτώσεις με κοπές δέντρων από την Πυροσβεστικη Υπηρεσία στα Χανιά και άλλες 6 όπου χρειάστηκε η αφαίρεση αντικειμένων τα οποία παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, 6 κοπές δέντρων είχαμε στο Ρέθυμνο και μία στον Άγιο Νικόλαο. Μία ταμπέλα παρασύρθηκε στο Ηράκλειο και κλήθηκε η Πυροσβεστική. Κατολισθήσεις καταγράφονται στο δρόμο από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες, ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, τα μηχανήματα των δήμων είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Στο "κόκκινο" είναι, για ακόμη μια φορά ο ποταμός Δρακουλιάρης, στο γεφυράκι, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να έχουν σπεύσει καθαρίζοντας τον ποταμό από φερτά υλικά.

Χιονίζει στην Αγία Βαρβάρα αλλά και στην περιοχή της Γόρτυνας καθώς και στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα σχολεία είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους. Λόγω του καιρού δεν αποκλείεται να κλείσουν και τα σχολεία στη Βιάννο. Πάντως ο δρόμος προς το Οροπέδιο, από την πλευρά του Αγίου Νικολάου, είναι ανοιχτός, με τα εκχιονιστικά να δουλεύουν στο "φουλ" για να παραμείνει προσβάσιμος ο δρόμος. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χιονόπτωση καταγράφεται και στα Ανώγεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Ομαλό, στα Χανιά, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί κατοικημένες περιοχές. Ανοιχτός είναι ο δρόμος προς τα Σφακιά και το Σέμπρωνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήματα καταγράφονται και με βραχυκυκλώματα σε στύλους της ΔΕΗ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!