ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Με αυθαίρετο τρόπο προσπαθούν να κατακτήσουν την πατρότητα του Αφεντη Χριστού



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά λύπη μας πληροφορηθήκαμε χθες 01/08/2019 στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Λασιθίου ότι την Τρίτη 6 Αυγούστου, ανήμερα της Ιεράς Πανήγυρης του Ναού «Αφέντη Χριστού» που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηρακλείου – Λασιθίου στο όρος  «Μαδάρα» ότι θα πραγματοποιηθούν Ιερά Εγκαίνια του ναού, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου  κ.κ. Γεράσιμο.
                Για όσους αγνοούν, ο ναός του Αφέντη Χριστού που εκατοντάδες πιστοί κάθε χρόνο ανεβαίνουν για την Χάρη Του, κτίστηκε το 1991 στην μορφή που βρίσκεται σήμερα, με έξοδα των βοσκών «Αμυγδαλιανών» με εργολάβο τον γνωστό ΄Θραψανιώτη ΄΄ από το Χωριό Παναγιά (Πεδιάδος), ο ίδιος που αναστήλωσε και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στον Ομαλό Βιάννου. Από το 1863, οι Πρεσβύτεροι που πήγαιναν κάθε χρόνο και λειτουργούσαν ήταν: ο Σπυρίδων Βερυκοκάκης, ο Γιάννης Ηλιάκης, ο Νικόλας Στρατάκης, ο Χαρής Χαλκιαδάκης, ο Λευτέρης Τσαγκαράκης, ο Δημήτρης Βασιλικάκης, ο Μανόλης Σπάρτης, ο Γιάννης Μηλιαράκης, ο Μανόλης Στρατάκης, ο Μανόλης Ραπτάκης…
                Επίσης όσοι δεν θυμούνται, το 1993 ο τότε Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος είχε προγραμματίσει τα εγκαίνια του Ναού για λογαριασμό της Ενορία Αμιρά, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε γιατί τον σταμάτησαν…
                Εμείς σαν Πολιτιστικός Αθλητικός και Επιμορφωτικός σύλλογος Αμιρά και με την υποστήριξη των φορέων και όλων των κατοίκων της επαρχίας μας,  έχοντας στην κατοχή μας την «Επετηρίδα» του 1989 από τον τότε Σεβασμιότατο Πέτρας κ.κ. Δημήτριο που υποδεικνύει και αποδεικνύει την μητρότητα του Ναού, ξεκινάμε άμεσα όλες τις νόμιμες  διαδικασίες για ακύρωση των εγκαινίων αυτών, και σύσταση επιτροπής για να αποκαταστήσουμε έστω και την ύστατη στιγμή την μνήμη και κυρίως την ιστορίας του ναού μας.
Η προσπάθεια για αποτροπή θα είναι στον μέγιστο βαθμό…

Αμιράς 02/08/2019
Πολιτιστικός Αθλητικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αμιράς

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Ο μακαριστός κ.κ. Νεκτάριος ήταν μητροπολίτης Πέτρας και Χερονησσου, όχι Αρκαλοχωριου.
    Νομίζω έγινε παρεμπόδιση απο τον Αμιρά καθότι είναι σαφής ο διαχωρισμός της δικαιοδοσίας των μητροπόλεων.
    Εδώ να μου πεις η εκκλησία διεκδικηθηκε και απο Γεραπετρήτες καθώς θεώρειται "περουσιακο στοιχείο" κυρίως και μάλιστα πρόσφατως ανακαλυφθέν.. Λυπηρό και στεναχωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!