ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Απαγορεύουν το ψάρεμα λόγω των χημικών στη Μεσόγειο!

Οι φόβοι για τις συνέπειες που μπορεί να φέρουν τα χημικά στη Μεσόγειο, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να επιβεβαιώνονται, αφού εδώ και λίγες μέρες η αλιεία έχει απαγορευθεί σε συγκεκριμενες περιοχές και της Κρήτης
Οι περιοχές στις οποίες δεν πρέπει να ψαρεύουν οι πολίτες είναι νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων νησιών.
Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής και μέλος της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα" Βαγγέλης Πισσίας, που τόνισε ότι την εντολή εξέδωσε η Γενική  Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Πισσίας επισημαίνει πως πλέον δεν υπαρχει περιθώριο, παρά μόνο για δυναμικές αντιδράσεις. Όπως αναφέρει πρέπει να υπάρξει παρέμβαση δίπλα στο Cape Ray κάτι που δεν είναι εύκολο, καθώς δίπλα του πλέουν περίπου 20 πολεμικά πλοία της διεθνούς δύναμης που προστατεύουν το εγχείρημα.
Αυτό που τονίζει ο ίδιος είναι πως πρέπει πρώτα από όλους να κινητοποιηθούν οι αλιείς, αφού τα δικά τους συμφέροντα πλήττονται άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο είναι μια Περιφερειακή Οργάνωση Διαχείρισης της Αλιείας του FAO, που προωθεί τη διατήρηση των θαλάσσιων πόρων και τη βιώσιμη διαχείριση της αλιείας στη Μεσόγειο και τη Μάυρη Θάλασσα και στη συνεδρίαση που έγινε συμμετείχε και η Ελληνίδα ΕΠίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη.
http://www.creteplus.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!