ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

"Καμπανάκι" για τους υπεραιωνόβιους ελαιώνες στην Κρήτη

Η περαιτέρω εξέταση της δυνατότητας ενσωμάτωσης των προτάσεων που υπεβαλε ο ΣΕΔΗΚ για την ανασύσταση των παραδοσιακών ελαιώνων Κρήτης για την βελτίωση της ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος,  απαιτει χορήγηση περισσότερων και λεπτομερέστερων στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.
Την απάντηση αυτή έδωσε  την 13-5-2014,   μετα απο  καθυστέρηση   αρκετών μηνών ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητης  κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης  σε αναφορά  των Βουλευτων Κ. Βιρβιδάκη, Ν. Μαριά, Μ. Διακάκη, Μ. Κριτσωτάκη  που  διαβίβασαν στην Βουλή σχετικό Υπόμνημα που ειχε υποβάλλει ο ΣΕΔΗΚ με  το  αριθ.8/27-1-2014  Υπόμνημα  στο ΥΠΑΑΤ
Το υπομνημα αυτο,  το οποίο   υπέγραφαν ο  Πρόεδρος  του  ΣΕΔΗΚ κ. Γ. Μαρινάκης  και ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ κ. Μ. Μιχελινάκης   περιελάμβανε σειρα τεκμηριωμένων προτάσεων προς το Υπουργείο για "την ανασύσταση των παραδοσιακών ελαιώνων Κρήτης και την  βελτίωση της ποιότητας και  την προστασία περιβάλλοντος» (λινκ)
Σημειωνεται ωστόσο οτι, μεχρι σημερα,   οι  ΣΕΔΗΚ και ΣΠΑΚΕ  δεν ελαβαν καμμια απαντηση απο το ΥΠΑΑΤ και δεν εχουν ενημερωθεί για τα ποια ειναι τα επι πλεον στοιχεία που απαιτουν  οι υπηρεσιες του,  ωστε να μεριμνήσουν για την συγκέντρωση και υποβολή τους.
Βέβαια, αν τα  στοιχεια αυτα  ειναι  στατιστικά,   αρμοδιες να τα χορηγησουν  ειναι οι ιδιες οι  υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ η και οι Περιφερειακες υπηρεσιες της Κρητης.  Ομως,  αν υπαρχει αδυναμια τους  οι ΣΕΔΗΚ και ΣΠΑΚΕ   ασφαλως θα μπορούσαν να συμβάλλουν  και στην συγκένρωση  και  στην επεξεργασία τους.  Αρκει το ΥΠΑΑΤ να υπδείξει ποια ειναι τα στοιχεία που θελει.
CretePlus.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!