ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αστυνομικός κλοιός για τις παρελάσεις




Σε αστυνομικό κλοιό θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην περιφέρεια, δεν θα στηθεί εξέδρα επισήμων στην παρέλαση του Ηρακλείου ενώ δεν θα τοποθετηθούν κάγκελα και κιγκλιδώματα όπως σε άλλες πόλεις.

Ωστόσο η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά το τέλος της συνάντησης ''δουλειά της Αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες. Αποφασίσαμε να μην τοποθετήσουμε κάγκελα και εξέδρα για επίσημους, η αυριανή μέρα είναι μέρα τιμής για τους αγωνιστές''

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη χωρίς εξέδρες, καθώς θεωρείται πως αποτελούν "στόχο".

Τη θέση τους θα πάρουν απλά βάθρα (μάλλον μόνο για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης) τα οποία θα τοποθετηθούν είτε στα ίδια σημεία όπου ήταν οι εξέδρες, είτε σε άλλα σημεία τα οποία θα μπορούν να αστυνομευθούν καλύτερα.

Επίσης σε κάθε περίπτωση ο χώρος των "επισήμων" θα έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς και δεν θα μπορούν να πλησιάζουν οι "απλοί" πολίτες.

Άγνωστος προς το παρόν παραμένει ο αστυνομικός σχεδιασμός στην περίπτωση που επιχειρήσουν να "παρελάσουν" - έστω και στο τέλος της κανονικής παρέλασης - ομάδες πολιτών.

Εν τω μεταξύ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης αναμένεται να πραγματοποιηθούν "αντιπαρελάσεις", καθώς σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις και σύλλογοι εργαζομένων, διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μία ώρα πριν την έναρξη των παρελάσεων.



Οι κινητοποιήσεις πάντως δεν έχουν ως στόχο το να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των παρελάσεων αλλά να εκφραστεί η διαμαρτυρία των πολιτών.

Το πιθανότερο είναι να εμποδιστούν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έως ότου ολοκληρωθεί η αποχώρηση των επισήμων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!