ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εμπλέκονται ακόμη 19 πρόσωπα στην υπόθεση του Μηχανολογικού!


Το CRETALIVE αποκαλύπτει ότι η υπόθεση δεν κλείνει με τη σύλληψη των 12- μεταξύ των οποίων 8 υπάλληλοι. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ έχει πλέον μεγάλη ευθύνη και δεν πρέπει να παραπέμψει σε ένα απλό...Πειθαρχικό τους εμπλεκόμενους


Εμπλέκονται ακόμη 19 πρόσωπα στην υπόθεση του Μηχανολογικού!
Για όσους δεν ζουν την πραγματικότητα στη διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης η σύλληψη των 8 υπαλλήλων σήμερα(δείτεεδώ) από την Ασφάλεια Ηρακλείου αποτέλεσε σοκ. Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ πάντως ήταν όχι μόνο αναμενόμενη η σύλληψη, αλλά...καθυστέρησε Κιόλας! Βεβαια η Αστυνομία μεσα σε λίγες εβδομάδες από την στιγμή που ενημερώθηκε κατάφερε να ρίξει φως στην υπόθεση των πλαστών διπλωματων και σήμερα να προχωρήσει σε 12 συλλήψεις- εκ των οποίων 8 υπαλληλοι!
Ωστόσο, το φως δεν είναι ακόμη...άπλετο αφού σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του CRETALIVE εμπλέκονται στην υπόθεση κι άλλοι. Τουλάχιστον 3 υπαλληλοι φέρονται να έχουν σχέση με τα όσα γινόταν στην υπηρεσία , αλλά για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί η Αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψη τους. Άλλωστε στη δικογραφία εμπλέκονται ακόμη 19 άτομα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας...
«Είναι βέβαιο ότι το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει. Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει και νέο κύμα συλλήψεων από τη στιγμή που η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει την υπόθεση και να στείλει όλους τους εμπλεκόμενους στη δικαιοσύνη» είπε στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης στο  Cretalive που επεσήμανε ότι οι ‘πάντες γνώριζαν ότι οι έξι από τους 8 συλληφθέντες υπαλλήλους της υπηρεσίας είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλοκή’. Η έκπληξη για όσους γνωρίζουν καλά την υπηρεσία αφορά ΔΥο πρόσωπα που δεν είχαν δώσει μέχρι στιγμής τέτοια δείγματα γραφής, αλλά βεβαια για να τους ‘τυλίξει’ η Αστυνομία εκτιμάται ότι ‘κάπου αναφέρονται.
Στα αξιοσημείωτα της σύλληψης των 8 υπαλλήλων είναι ότι οι έξι προέρχονται από συγκεκριμένη υπηρεσία που πήγαν αργότερα στο Μηχανολογικό...
Αυτά είναι τα ποινικά της υπόθεσης που θα τα βρει η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν όμως σοβαρές διοικητικές και πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης. Τέλος Μαΐου το Cretalive (εδώ) είχε επισημάνει την ανάγκη να ξηλωθεί η ‘αμαρτωλή’ υπηρεσία. Γιατί δεν ήταν το πρώτο γεγονός που συνέβαινε. Γιατί έπρεπε να προφυλαχθούν οι υπάλληλοι που είναι καθαροί και δουλεύουν τιμια. Δεν μπορεί ολόκληρα τμήματα της υπηρεσίας να συνεχίζουν χωρίς να συμβαίνει τίποτα, προϊστάμενοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Να μην έχουμε μια παραίτηση από θέση ευθύνης, να μην γίνεται μια αλλαγή σε πρόσωπα!
ΤΩΡΑ η ευθύνη της περιφέρειας είναι πολύ μεγάλη. Όχι να παραπέμψει σε…Πειθαρχικά της πλάκας την υπόθεση. Να θέσει  τους εμπλεκόμενους σε δυνητική αργία και να ξηλώσει όλη την υπηρεσία. Για να προστατεύσει τους πολίτες και να διασώσει το κύρος και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των υπαλλήλων που δουλεύουν ευσυνείδητα .

Δικογραφία σε βάρος άλλων 19 ατόμων- Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση της για το θέμα η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει :

"Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κύκλωμα το οποίο δρούσε τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια και εφοδίαζε πολίτες – υποψήφιους οδηγούς, με διπλώματα οδήγησης, έναντι χρηματικού ποσού, χωρίς οι ίδιοι να έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις που απαιτούνται για την απόκτηση αυτών.
 Το κύκλωμα αποτελούσαν δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων οχτώ 8 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, πέντε εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος ΄΄λειτουργούσε΄΄ ως υποψήφιος εξεταζόμενος για την απόκτηση των διπλωμάτων.
 Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, οι οχτώ εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας και τέσσερις από τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών.

Δικογραφίες σχηματίστηκαν επιπλέον, για  19 άτομα, οι δεκαεπτά από τους οποίους ήταν ΄΄υποψήφιοι΄΄ οδηγοί για την απόκτηση διπλώματος και οι δύο είχαν το ρόλο του μεσολαβητή στις υποθέσεις.
 Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους αφορούν, κατά περίπτωση, τα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση απάτης, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της δωροδοκίας.
 Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για τη δράση οργανωμένου κυκλώματος, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι έναντι χρηματικού ποσού, που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.500 ευρώ περίπου, προέβαιναν στην έκδοση πιστοποιητικών επιτυχίας των υποψηφίων στις θεωρητικές εξετάσεις (σήματα), αλλά και στην έκδοση των αδειών ικανότητας οδήγησης.
 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, λόγω της ιδιότητάς τους συμμετείχαν ως εξεταστές στη διαδικασία θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων (σήματα). Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές των σχολών οδήγησης, προσέγγιζαν είτε οι ίδιοι είτε μέσω τρίτων, υποψηφίους που δεν μπορούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις για διάφορους λόγους, όπως άτομα με δυσλεξία, άτομα που δεν είχαν γραμματικές γνώσεις, αλλοδαποί κ.ά., και έναντι χρηματικού ανταλλάγματος που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.500 ευρώ περίπου, κατά μέσο όρο, κατάφερναν να επεμβαίνουν στο σύστημα των εξετάσεων και να πετυχαίνουν την έκδοση βεβαίωσης επιτυχίας των υποψηφίων στα σήματα και στην εν συνεχεία έκδοση των αδειών οδήγησης.
 Τις αστυνομικές έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!