ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πανελλήνιες 2012 Αποτελέσματα: προβλέψεις για βάσεις 2012


Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2012; Ποιες οι προβλέψεις για τις βάσεις 2012;


Αγωνία τέλος σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και στο Internet καθώς θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2012.

Οι υποψήφιοι των γενικών και επαγγελματικών λυκείων πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
Οι μαθητές που είτε λείπουν είτε για άλλους λόγους δε μπορούν να πάνε στα σχολεία τους να δουν τους βαθμούς τους, μπορούν να το κάνουν και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr. Θα πληκτρολογήσουν 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαία.

Οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσων πήραν μέρος στις Πανελλήνιες 2012 και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν άμεσα στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, ώστε να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.

Αυτό θα καθορίσει και την πορεία των βάσεων 2012.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012 μετά την αποτυχία στη Φυσική και στα Μαθηματικά, θέλουν πτώση των βάσεων στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές), θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια, μετά από στατιστικό δείγμα 20.000 γραπτών.

Τα θέματα-φωτιά που μπήκαν στα Μαθηματικά, αλλά και ο «τιτανικός» της Φυσικής «καίνε» πλήθος υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2012, οι οποίοι υπολόγιζαν να μπουν στα πανεπιστήμια με μεσαίες βαθμολογίες! Ακόμη και οι αριστούχοι πιέστηκαν τόσο πολύ, που το 19,5 γίνεται 18 και 17,5!

Αντίθετα, σταθερές βάσεις 2012 στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), ενώ το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται μάλλον πτωτικά.

Σημαντικό βέβαια ρόλο θα παίξει φέτος η επιλογή των σχολών από τους υποψηφιους οι οποίοι λογω της οικονομικής κρίσης θα διαλέξουν σχολες στον τόπο διαμονής τους προκειμένου να μην επιβαρύνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

- Στο 1ο πεδίο:

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012 φαίνεται να διατηρούνται στα περυσινά επίπεδα και μεταβολές σε ομάδες σχολών δηλαδή, αύξηση στη Νομική και πτώση στα Παιδαγωγικά λόγω διαφορετικής ζήτησης.

- Στο 2ο πεδίο (Μαθηματικά, Φυσικό) και στο 4ο πεδίο (Πολυτεχνικά):

Φυσική και μαθηματικά θα φέρουν μεγάλη πτώση των βάσεων 2012. Φυσικά ο παράγοντας «οικονομική κρίση» θα διαμορφώσει τα επίπεδα της πτώσης.

- Στο 3ο πεδίο (Ιατρική):

Θα σημειωθεί μικρότερη πτώση των βάσεων 2012 από ότι στο 2ο και στο 4ο πεδίο καθώς τα παιδιά πήγαν καλά στη Βιολογία. Η χημεία ήταν πιο δύσκολη απο πέρυσι και εκεί περιμενουμε να έχουμε χαμηλοτερες βαθμολογίες.

- Στο 5ο πεδίο (Οικονομικές σχολές):

Ίσως είναι το επιστημονικό πεδίο που θα σημειώσει και άνοδο των βάσεων 2012 σε σχολές των μεγάλων αστιικών κέντρων. ΟΙ αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν εύκολες και τα παδιά έγραψαν καλά αλλά τα υπόλοιπα μαθηματα και η έκθεση η οποία ειχε αυτο το δύσκολο κείμενο μπορεί να επηρρεάσουν τις βάσεις.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!