ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Die Welt: Μια παρόμοια κρίση το ’30 οδήγησε στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ

Die Welt: Μια παρόμοια κρίση το ’30 οδήγησε στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ

Ένα ταμπού σπάει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Die Welt και συγκρίνει την κρίση που πλήττει σήμερα την Ευρωζώνη με την κρίση της δεκαετίας του ’30 που οδήγησε στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία και τελικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εφημερίδα, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα, σπάει το ταμπού της σιωπής που υπάρχει στη Γερμανία γύρω από το όνομα του Χίτλερ και κάνει εφιαλτικές συγκρίσεις ανάμεσα στην οικονομική κρίση του ’30και την σημερινή. Μάλιστα, η Die Welt αναφέρεται στον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής στην Ευρώπη και κάνει ειδική μνεία στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα:

«Το φάντασμα της οικονομικής κρίσης του ’30 που οδήγησε στην άνοδο του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ και οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κυνηγά την Ευρώπη… Από τις πολιτικές λιτότητας της Γερμανίας τη δεκαετία του ’30, οι φόροι αυξήθηκαν, οι κοινωνικές παροχές και οι μισθοί μειώθηκαν και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη δημιουργώντας λαική οργή που αξιοποιήθηκε από τον Χίτλερ».

«Εξτρεμιστές κερδίζουν σήμερα έδαφος καθώς η ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνά το 20% ύστερα από πέντε χρόνια λιτότητας» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στη χώρα μας.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!