ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Θετικά βλέπει τη νέα κυβέρνηση το 45% των Ελλήνων

Την αβεβαιότητα των Ελλήνων για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας καταδεικνύει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Public Issue. Αναλυτικά, όσον αφορά την πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη....


νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει πως έχει διαμορφώσει μία μάλλον θετική εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μία μάλλον αρνητική εντύπωση.

Σε χαμηλά ποσοστά κινείται και η αξιωματική αντιπολίτευση, με το 56% να έχει μία μάλλον αρνητική εντύπωση για το έως τώρα έργο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 31% να τηρεί μία μάλλον θετική εντύπωση.

Ανάμικτα καταγράφονται τα αισθήματα του εκλογικού σώματος και στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, με το 28% να απαντά σίγουρα όχι, το 23% να εκτιμά μάλλον όχι, το 35% να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξο και μόλις το 12% να δηλώνει με βεβαιότητα σίγουρα ναι.

Το 40% των πολιτών δεν αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, ενώ το 33% είναι λίγο ικανοποιημένο. Σε αντίθεση με το 4% των ερωτηθέντων που δηλώνει πολύ ικανοποιημένο και το 21% εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένο.

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων αντανακλάται και στη χαμηλή εμπιστοσύνη που τρέφουν για την ικανότητα των πολιτικών κομμάτων να κυβερνήσουν τη χώρα. Χαρακτηριστικά, το 39% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία να χαίρει της εμπιστοσύνης του 28%, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ (αμφότεροι 17%) και το ΠΑΣΟΚ (15%). Καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 64% αφήνοντας τον Αντώνη Σαμαρά στην δεύτερη θέση, τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο να απολαμβάνει άνοδο 5% και τον Πάνο Καμμένο να αυξάνει τη δημοφιλία του κατά 3%.

Αντίθετα, πτώση μεταξύ 2 και 3 μονάδων παρατηρείται στη δημοτικότητα όλων των αρχηγών της Αριστεράς, πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου, που παραμένει στάσιμος.

Η ίδια εικόνα διαμορφώνεται και στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, με τον κ. Σαμαρά να απολαμβάνει την υποστήριξη του 25% αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξη Τσίπρα και τρίτο τον κ. Βενιζέλο.
protothema
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!