ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μαίνεται η φωτιά στη Βιάννο-Καλύτερη σήμερα η κατάσταση


πηγη::flashnews

Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στη Βιάννο στο Ηράκλειο μετά από μια ακόμη ολονύχτια μάχη που έδωσαν με την πύρινη λαίλαπα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Από το πρωί εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς και δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι τεράστια, και η καταστροφή στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο ανυπολόγιστη.

Ζημιές επίσης έχουν καταγραφεί και σε κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν και παρέμειναν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 22 πυροσβεστικά οχήματα, με 48 υπαλλήλους, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 20 άτομα, 5 οχήματα ΟΤΑ, ενώ επίγειες δυνάμεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα με συνολικά 30 άτομα συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Χθες αργά το απόγευμα επίσης ζητήθηκε η συμβολή του στρατού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και το ΓΕΕΘΑ διέθεσε 38 άτομα.

Η χθεσινή ημέρα πάντως ήταν πολύ δύσκολη για τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις:

Δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ λίγο πριν τις 17:30 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια, ο δεύτερος αναπνευστικά προβλήματα ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο τραυματισμένος στο πόδι.

Λίγο αργότερα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι του στον Κερατόκαμπο, διασώθηκε από πυροσβέστες οι οποίοι τους φυγάδευσαν μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς είχαν δημιουργήσει πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και για αυτό το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών Καταστροφών του ΕΚΑΒ Κρήτης μετέβη στην περιοχή, με συνολικά έξι ασθενοφόρα, τέσσερα ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και άλλα δύο από τα Κέντρα Υγείας Βιάννου και Καστελλίου, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άμεσα έκτακτα περιστατικά.

Στην περιοχή της Βιάννου μετέβη χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συντονίζαν την μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!