ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Και με την «βούλα» πυρόπληκτη η Βιάννος

Υπεγράφη η 10σελιδη περίπου απόφαση, η οποία χαρακτηρίζει την Βιάννο «πυρόπληκτη» «με ότι αυτό συνεπάγεται και προβλέπεται από τον Νόμο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης

Πραγματικότητα έγινε σήμερα, το άιτημα του Δήμου Βιάννου, να χαρακτηριστεί η περιοχή "πυρόπλικτη". Αίτημα το οποίο είχαν υπσοστηρίξει όλοι οι φορείς και οι Βουλευτές του Ηρακλείου.
Η απόφαση του Υπουργείου ήρθε δια στόματος του Αν. Υπουργού κ. Καλογιάννη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Βιάννου, παρουσία και του Βουλευτή της Ν.Δ. κ . Αυγενάκη.
Στη συνάντηση, υπεγράφη η 10σελιδη περίπου απόφαση, η οποία χαρακτηρίζει την Βιάννο «πυρόπληκτη» «με ότι αυτό συνεπάγεται και προβλέπεται από τον Νόμο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Τυπικές αλλά αναγκαίες είναι οι υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Σε παλιότερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με Αντιπροσωπεία Βουλευτών του Νομού και τοπικών φορέων, ο Υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι «είναι σύμφωνος και όταν θα έρθει ο φάκελος από το επισπεύδων Υπουργείο «πέφτει» και η δικιά μου υπογραφή».
Τελευταία υπογραφή είναι του Υπουργού Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα όπου θα διευκρινιστεί και το ύψος των αποζημιώσεων για τις κατεστραμμένες κατοικίες, καθώς, επίσης και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προβλέπονται για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.
Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη, ποσό ύψους άνω των 200.000 ευρώ για αναγκαία τεχνικά έργα του Δήμου στις καμένες περιοχές.








Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!