ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους



"font-size: 12pt;">Από τις 15 Οκτωβρίου θα μπορούν μέσω διαδικτύου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας. Παράλληλα, θα μπορούν ηλεκτρονικά να παρακολουθούν και την πορεία της αίτησής τους.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών:

- Ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.

- Οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).

- Οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.

πηγή:skai
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!