ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

"Κάναμε λάθος με την Ελλάδα"!


Παραδοχή του Τόμσεν σε ξένα μέση ενημέρωσης και το λάθος με τη μείωση των μισθών


"Κάναμε λάθος με την Ελλάδα"!
«Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς»! Η παραδοχή αυτή ανήκει στον Πολ τόμσεν της Τρόικας και την έκανε σε ξένα ΜΜΕ στο «HILTON» όπως γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ επισημαίνοντας ότι η τρόικα αντιλήφθηκε ότι ήταν λάθος η πολιτική να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα με αυτό τον τρόπο!
Το ξενοδοχείο «Hilton» – το «φρούριο» που έχει επιλέξει για σπίτι του στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν – ήταν και ο τόπος «απολογίας» του εκπροσώπου του ΔΝΤ για τα λάθη που έχει κάνει στην Ελλάδα. Αλλά και ο χώρος που διάλεξε για να σχολιάσει ακόμη και τον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς πέτυχε στους στόχους που έθεσε.
'Έπρεπε να επιμείνουμε στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και όχι στη μείωση των μισθών' τόνισε ο Τόμσεν που δεν απέκλεισε σύντομα να αντικατασταθεί ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους.
Αναφερόμενος στο πακέτο που βρίσκεται στο τραπέζι είπε ότι είναι φιλόδοξο και η πρόκληση είναι να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και στους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.
Το μήνυμα ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα: ο στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι αν υπάρχει ένα χάσμα, κοιτάζουμε να το καλύψουμε.
Είπε ότι η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην αυτοδιοίκηση και στην υγεία και τη δυνατότητά τους να εξοικονομούν πόρους μέσω μεταρρυθμίσεων.
Είπε μάλιστα ότι αν τα μέτρα Στουρνάρα γίνονταν αποδεκτά, τότε το πρόγραμμα θα συνέχιζε να κινείται εκτός τροχιάς για ένα ή δύο τρίμηνα ακόμη.
Μίλησε ξεκάθαρα για την επικήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Απαντώντας σε ερώτηση πώς μπορεί να μειωθεί το χρέος είπε ότι υπάρχει η προφανής λύση να "κουρευτεί" ή να κοπούν τα επιτόκια, αλλά είναι ήδη χαμηλά. Αναρωτήθηκε, βέβαια, ποιος θα βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα να υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει από το ευρώ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!