ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Επέζησε από το Ολοκαύτωμα και τίμησε τους συντοπίτες του 70 χρόνια μετά (pics)

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται τυπικά σήμερα από τις μέρες του 1943, οπότε και οι Γερμανοί κατακτητές κατέστρεψαν χωριά των ευρύτερων περιοχών της Βιάννου και της Ιεράπετρας. 
Πλήθος Βιαννιτών, τοπικών αξιωματούχων και πολιτών βρέθηκαν σήμερα στον Αμιρά για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έπεσαν ηρωικά από το ναζιστικό μένος.
Περισσότερο απ' όλα όμως ξεχώριζε η θλιμμένη φυσιογνωμία του ηλικιωμένου από τον Αμιρά, ο οποίος επέζησε της θρυλικής καταστροφής και κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων συντοπιτών του.
Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου σήμερα, έγινε γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Σχολείων και Τραπεζών στα διοικητικά όρια του Δήμου Βιάννου.

Ακολούθησε επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο χώρο της τελετής με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεων τιμών της ΣΕΑΠ και της Στρατιωτικής Μπάντας της 5ης Ταξιαρχίας και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον εκκλησιασμό, το μνημόσυνο υπό τον Σεβασμιοτάτο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ στεφάνι κατέθεσαν: ο υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, στρατιωτικών αρχών, της Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης,  αντιστασιακών οργανώσεων.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, όπως επίσης εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, παραγωγικών τάξεων, και πλήθος κόσμου.
Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος από τον, Οδοντίατρο MSc, Πολιτικό Επιστήμων MSc και μέλος του εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κ. Αριστομένη Συγγελάκη.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!