ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ανακαινίζουν την Αγιά Σοφιά οι Τούρκοι μετά από 17 χρόνια!


Ανακαίνιση στην Αγιά Σοφιά με Τούρκικα κονδύλια

Άμεσα ξεκινούν τα έργα στην Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά από τους Τούρκους μετά από 17 χρόνια μικροεπισκευών, καθώς φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο για την κτιριακή ισορροπία του Ορθόδοξου συμβόλου.

Σύμφωνα με το onalert, ο αναπληρωτής διευθυντής του «Μουσείου της Αγίας Σοφίας» Χαγριουλάχ Τζενγκίζ μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως πολλά σημεία θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις «και σε Βυζαντινά σημεία αλλά και σε πολλά σημεία που είχαν προστεθεί επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
«Αυτή τη στιγμή τα σημεία τα οποία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά είναι η βόρεια, και δυτική πλευρά. Τα σχέδια της ανακαίνισης πήραν χρόνο να ετοιμαστούν και ξεκινάμε άμεσα» δηλώνει ο Τζενγκίζ.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως το έργο της ανακαίνισης της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 600 ημέρες και θα κοστίσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν φοβόμαστε το κόστος καθώς προσπαθούμε να κρατήσουμε την Αγία Σοφία όρθια άλλα 1500 χρόνια καθώς η ιστορία της ξεκινά εδώ και 1500 χρόνια» αναφέρει ο Τζενγκίζ.
Ελπίζουμε πάντως οι παρεμβάσεις να μην μετατρέψουν τον ιστορικό βυζαντινό ναό, να μοιάζει ακόμη περισσότερο με τζαμί όπως είχε συμβεί με τις προηγούμενες παρεμβάσεις των Τούρκων.
Πηγή: CretePlus.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!