ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

"Χρυσά" εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής! 160.000 ευρώ... έκαστος!

​Όπου... φύγει-φύγει οι 165-170 υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους για σύνταξη προκειμένου να προλάβουν τα τελευταία «χρυσά» εφάπαξ και να εξασφαλίσουν...
ένα χοντρό… κομπόδεμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο θα τους μοιράσει 27,2 εκ. ευρώ το επόμενο διάστημα!

Η τόση… βιασύνη οφείλεται στον φόβο μήπως τα χρήματα αυτά «ψαλιδιστούν» σημαντικά, όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010 αλλά και σε όσα είπε ο πρωθυπουργός το βράδυ της συζήτησης του προϋπολογισμού. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως “δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους”.

Για να καταλάβετε με τα τωρινά δεδομένα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται και θα λάβουν ΔΙΠΛΟ εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , όπως το λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).

Υπολογίζεται πως από το πρώτο ένα μέρος του εφάπαξ που θα βγει για τους αποχωρήσαντες υπαλλήλους της Βουλής είναι περίπου 60.000 ευρώ, ενώ πολύ μεγαλύτερο είναι το εφάπαξ από το ΤΑΥΒ , αφού φτάνει κοντά στις 100.000 ευρώ!

Το… κόστος λοιπόν που θα κληθεί να καταβάλει το ΤΑΥΒ ξεπερνά τα 17 εκατ. Ευρώ ενώ το συνολικό εφάπαξ που θα πάρουν οι υπάλληλοι που αποχωρούν θα φτάνει κατά μέσο όρο τα 160.000 ευρώ για τον καθένα, ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια που έχει στην υπηρεσία.

Το πρόβλημα είναι πως από το πρόσφατο κούρεμα τα αποθεματικά του ταμείου έχουν περιοριστεί σημαντικά ενώ κάποιοι λένε πως δεν αρκούν για τα συγκεκριμένα εφάπαξ και οι δικαιούχοι θα τα λάβουν σε πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλήςυπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό -προ περικοπών- να φτάνει τα 3.300 έως 3.500 ευρώ.

Μέσα σε αυτά τα ποσά υπολογίζονται και οι υπερωρίες των υπαλλήλων, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Μποναμάς για λίγους δηλαδή!
Πηγή: Έθνος της Κυριακής
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!