ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Νέα λίστα "καίει" και την κυβέρνηση Καραμανλή

Νέα λίστα "καίει" και την κυβέρνηση Καραμανλή
Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να προκαλέσουν τέσσερις λίστες με καταθέτες στο εξωτερικό και ιδιοκτήτες ακινήτων και σκαφών αναψυχής που βρίσκονταν στα συρτάρια από το 2007.
Η λεγόμενη «λίστα Λιχτενστάιν» περιλαμβάνει επιμέρους λίστες με 5.200 φορολογούμενους που έχουν τις καταθέσεις τους σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο, ακίνητα στο Λονδίνο και σκάφη αναψυχής με έδρα την Ολλανδία. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την εισροή σημαντικών εσόδων στα δημόσια ταμεία η λίστα δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή αν και η ύπαρξή της ήταν γνωστή από το 2007.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο που προκλήθηκε το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αθανάσιος Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών.
Την ίδια ώρα για 25.500 από τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 και για άλλους 1000 από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις για απόκρυψη εισοδήματος.
Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.


Πηγή: koolnews



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!