ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Έκοψαν κολώνα της ΔΕΗ για να κλέψουν τον χαλκό

Ακόμα και μια κολώνα της ΔΕΗ  στις Βούτες Ηρακλέιου, έκοψαν κάποιοι επιτήδειοι προκειμένου να αφαιρέσουν τα καλώδια και με τον τρόπο αυτό να πάρουν τον χαλκό που βρίσκονταν σε αυτά.
Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό οι δράστες έκλεψαν 400 κιλά χαλκού. Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις αφού πέρα της ζημιάς προς τη ΔΕΗ είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο για περαστικούς.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ, οι κλοπές και οι ζημιές στους μετασχηματιστές παρουσιάζουν τα τελευταία δύο χρόνια αυξητική τάση, με συνέπεια τη μεγάλη οικονομική ζημιά της επιχείρησης αλλά και το βύθισμα στο σκοτάδι πολλών περιοχών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε έξαρση το φαινόμενο στη Κρήτη

Σοβαρά περιστατικά κλοπής υλικών ηλεκτροδότησης, κυρίως συρμάτων χαλκού, στο σύστημα φωτισμού των δρόμων καταγράφονται και στην Κρήτη. Οπως αναφέρουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από την οικονομική βλάβη που υφίσταται η περιφέρεια από τις αλλεπάλληλες κλοπές, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται και στο σκοτάδι που απλώνεται στις περιοχές απ' όπου «ξηλώνονται» τα καλώδια, με μεγάλο πλέον τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Οι τεχνικές υπηρεσίες αναγκάζονται να κάνουν κάθε μέρα περιπολίες στο οδικό δίκτυο του νησιού. Υπολογίζεται ότι μόνο στο νομό Χανίων έχουν κλαπεί 20 χιλιόμετρα καλωδίου.

Το τελευταίο κρούσμα κλοπής σημειώθηκε στην περιοχή Σίβα Τεμένους, στον καινούργιο δρόμο, όπου οι άγνωστοι αφαίρεσαν περίπου μισό χιλιόμετρο καλωδίου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι η περιοχή.
http://flashnews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!