ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινά η καρδιοχειρουργική στο ΠΑΓΝΗ

Θέμα χρόνου είναι πλέον η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπεγράφη η απόφαση για τον διορισμό του Διευθυντή της.

Την χαρμόσυνη είδηση μετέφερε στην διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ο Γραμματέας της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης , ο οποίος πήγε σήμερα στο ΠΑΓΝΗ μαζί με κλιμάκιο της ΝΔ στο πλαίσιο περιοδείας στο νησί.

Όπως είπε ο κ.Κεφαλογιάννης, μετά την υπογραφή της απόφασης απο τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, χθες το βράδυ υπέγραψε και ο Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται πως ενώ όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία της μοναδικής καρδιοχειρουργικής κλινικής στην Κρήτη, εκκρεμούσε ο διορισμός κυρίως από το Υπ.Παιδείας του Διευθυντή της, ο οποίος πρέπει να είναι μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου αφού το ΠΑΓΝΗ είναι Πανεπιστημιακό.

Μάλιστα, εν όψει της απειλής να ζητήσει η ΕΕ την επιστροφή των κονδυλίων που δόθηκαν για την δημιουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Μ.Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κυριαζίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Χρήστο Σταικούρα.

Τότε συζητήθηκε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στην Κρήτη και στον κίνδυνο που αυτή ελλοχεύει.

Ο υπουργός Παιδείας είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας της καρδιοχειρουργικής κλινικής με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Και όπως φαίνεται οι υπογραφές στην απόφαση διορισμού του Διευθυντή της κλινικής, «έπεσαν» και τώρα πλέον είναι θέμα χρόνου για να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς ο 4ος όροφος του ΠΑΓΝΗ.

Flashnews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!