ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

O εξάδελφος «καρφώνει» τον Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ




Ο σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου μιλάει για το ενδεχόμενο κίνητρο του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας


«Φωτιά» στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, βάζει η κατάθεση του Ανδρέα Ρωσσώνη , συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο πολιτικός μηχανικός και αντιπρόσωπος όπλων τα τελευταία χρόνια όπως προκύπτει από την δικογραφία «έδωσε» στους οικονομικούς εισαγγελείς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεσή του, ο Ανδρέας Ρωσσώνης ανέφερε στους εισαγγελείς ότι όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της λίστας ο πρώην Τσάρος του τηλεφώνησε διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν επιχείρησε καμία επέμβαση στη λίστα.

Στην κατάθεση του όμως αναφέρεται στο κίνητρο που ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ:

«Ο Γ.Σ Παπακωνσταντίνου κατειχε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών και βρισκόταν υπό συνεχή αρνητική κριτική από τον τύπο και αλλού. Απ'αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα γίνεται αμέσως σαφές ότι ο εξάδελφος της γυναίκας μου είχε αυτοδυνάμως προς περιφρούρηση της δικής του πολιτικής φυσιογνωμίας , λόγο να μην θέλει οικογενειακώς να συνδέεται με καταθέσεις στην Ελβετία.

Ήδη δε σήμερα που η χώρα μαστίζεται από ανέχεια. Συνεπώς και εάν ήθελε υποτεθεί ότι-πράγματι- ο πρωην υπουργός νόθευσε κείμενο που εξέθετε σε αρνητική πολιτική κριτική στο όνομα του ,είχε στήριγμα αυτοτελές για να ενεργήσει έτσι».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν καλέσει ως υπόπτους για εξηγήσεις , την εξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, τνο σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη και τον σύζυγο της αδελφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη.

Σύμφωνα με την κλήση που έλαβαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για: Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!