ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ηράκλειο: Φυλάκιση 18 μήνες και πρόστιμο 5200 ευρώ για 71χρονο που πυροβόλησε σκύλο

Η ώρα της δικαιοσύνης ήρθε σήμερα για έναν 71χρονο άνδρα, ο οποίος την περασμένη Κυριακή πυροβόλησε με την καραμπίνα του ξανά και ξανά ένα αδέσποτο σκυλί.

Η ποινή, που του επέβαλε σήμερα το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ήταν αρχικά 14 μήνες συν 6 μήνες συν 6 επιπλέον μήνες για κάθε κατηγορία, που όμως  κατά συγχώνευση γίνονται 18 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 5.200 ευρώ.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής από το σωματείο Ζωόφιλη Δράση, με εκπρόσωπο την πρόεδρο του Γεωργία Στεφανάκη.

Εθελόντρια της Ζωόφιλης Δράσης ήταν και η δικηγόρος Καλλιόπη Μαραβελάκη, η οποία απέδειξε σε όλους ότι ο δράστης εκείνη την στιγμή θέλησε απλά να σκοτώσει το ζώο και δεν τίθεται θέμα άμυνας, αφού το ζώο δεν του επιτέθηκε, όπως δήλωσαν και στο Δικαστήριο και οι μάρτυρες κατηγορίας.
Ζωόφιλοι που από το πρωί βρισκόταν στα δικαστήρια αγωνιώντας για το αποτέλεσμα, ακούγοντας την ποινή ένιωσαν την δικαίωση και ξέσπασαν με χαμόγελα ικανοποίησης.  
Το σκυλάκι, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ευτυχώς ζει και νοσηλεύεται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου. Έχει χάσει το ένα του μάτι και όπως είπε η Γεωργία Στεφανάκη στο www.zoosos.gr, επειδή είναι τόσο τρομαγμένο αρνείται και να φάει. Εντούτοις μια από τις οικογένειες, που είδαν τον δράστη και τον κατήγγελλαν στην Αστυνομία, προθυμοποιήθηκε να το υιοθετήσει μόλις συνέλθει.
Ο σκυλάκος, όπως δημοσιεύει το zoosos.gr είχε επανενταχθεί στην περιοχή της Φιλοθέης, αφού πρώτα είχε λάβει την κατάλληλη φροντίδα από το Δημοτικό Κυνοκομείου Ηρακλείου και είναι ένα από τα πιο ήσυχα ζώα που ζούσαν εκεί.
Αυτή η ποινή είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα για πυροβολισμό αδέσποτου σκύλου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!