ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κ. Σκανδαλίδης: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση»

Θέση υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση την οποία θα στηρίζει μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στην βάση μιας επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας παίρνει ο κ. Σκανδαλίδης.
Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Να στηρίξουμε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα προγραμματική συμφωνία, να συμβάλουμε θετικά στην εθνική διαπραγμάτευση αλλά να απαλλαγούμε από το άγχος της καθημερινής διαχείρισης της εξουσίας. Εξάλλου ο τρόπος που την ασκούν ο Πρωθυπουργός και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να μας εκπροσωπεί. Έτσι το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική σταθερότητα διασφαλίζει και την αυτονομία του οριοθετεί και τον απογαλακτισμό του από τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό πετυχαίνει»
Παράλληλα ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν βλέπει όρους σύγκλησης με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμουν και είμαι σταθερά απέναντι στον αριστερό τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό στη χρήση κατά το δοκούν της δημοκρατίας και της ευνομίας, στην άκριτη ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής για μικροκομματικούς λόγους. Φαίνεται ότι η ηγεσία δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από αυτές τις παθογένειες. Με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν υπάρχουν όροι σύγκλησης. Από την άλλη όμως, μου είναι αδιανόητο να αποδεχθώ την τυχοδιωκτική και πεισματική πρακτική της κυβέρνησης να ενοχοποιεί συλλήβδην μια παράταξη να της χρεώνει μέτωπο με την φασίζουσα Δεξιά».
Πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, αλλά ότι χρειάζεται να ανατραπούν πλήρως οι δομές του αρχηγικού κόμματος με μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων του προέδρου στα συλλογικά όργανα, τα οποία θα εκλέγονται από το συνέδριο.
«Πάλι θα βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο; Πάλι θα είμαστε θεατές της πασαρέλας προσώπων πριν αποφασίσουμε για την πολιτική και τις δομές που την παράγουν; Είμαστε αμετανόητοι υπηρέτες στο κόμματων “αρχηγών” και στην αυθεντία τους; Δεν διδαχθήκαμε τίποτα από το παρελθόν; Και ιδιαίτερα το πιο πρόσφατο; Όχι επιμένω, θα αποφασίσουμε πρώτα το ποιοι είμαστε ποιες πολιτικές υπηρετούμε και πως κατοχυρώνουμε το συλλογικό ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας πλήρως τις δομές του αρχηγικού κόμματος.»

real.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!