ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αναβολή στο δρομολόγιο - Αύριο η πιθανή αναχώρηση του πλοίου με τα κηπευτικά

Φορτωμένες είναι οι νταλίκες με τα κηπευτικά, περιμένοντας το σύνθημα για να μπουν στο πλοίο που θα ναυλωθεί για να μεταφέρει τους χιλιάδες τόνους προϊόντων στην Αθήνα.

Αν και η αναχώρηση του ήταν σχεδιασμένη για το Σάββατο το βράδυ, εντούτοις, το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη διασφαλιστεί κάποιες λεπτομέρειες ζωτικής σημασίας, είχε σαν αποτέλεσμα να υπαρξει αυτή η καθυστέρηση.
Αγρότες σε θέση μάχης
Την ίδια ώρα παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών, ενώ σε πολλές περιοχές τα μπλόκα ενισχύονται.
Σύμφωνα με το ethnos.gr τις επόμενες μέρες σε νέα σύσκεψη αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «οι αγρότες θα κατανοήσουν την προσπάθειά μας για δικαιότερη κατανομή των βαρών», προσθέτοντας ότι «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν την όξυνσης της κατάστασης αυτής».
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι επισήμαναν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων.
Εξάλλου, κάνοντας αναφορά στα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες, παρατήρησε ότι τα χρήματα που λέει η κυβέρνηση ότι θα δώσει νωρίτερα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και από την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, είναι χρήματα που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται οι αγρότες και συνεπώς δεν αποτελεί «επιτυχία» της κυβέρνησης το ότι τα δίνει νωρίτερα.
Εκτίμησε δε, ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τον αγώνα των αγροτών και αυτό φαίνεται και από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται για το θέμα το τελευταίο 48ωρο.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου κλεφτοπολέμου, αργά το μεσημέρι, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.
Για το απόγευμα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν καλέσει εκπροσώπους πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής προκειμένου να τους ενημερώσουν από κοντά για τα αιτήματά τους.
Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.
Αγρότες της Βοιωτίας σχεδιάζουν να φτάσουν μέσα στην ημέρα στον κόμβο του Κάστρου. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον Ορχομενό για να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή.
Για τέταρτη ημέρα βρίσκονται στο δρόμο οι αγρότες της Αργολίδας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μάνεση, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Παρόμοια είναι η κατάσταση σε Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες και Κοζάνη.
Στην Αχαΐα, οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, όσο περνά η ώρα αυξάνεται η συμμετοχή των αγροτών στα σημεία των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μετακινηθούν αργότερα οι αγρότες, στην περιμετρική οδό της Πάτρας.
Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα, και περιπολικά οχήματα βρίσκονται και στους τρεις κόμβους, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες
Πηγή: CretePlus.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!