ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τρεις χιλιάδες κόσμου με τρακτέρ και ... άλογα ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου (pics)

Για μια ακόμη φορά, οι Ηρακλειώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση και διαμαρτυρία ενάντια στην υποβάθμιση της καθημερινότητας του και στα μέτρα που τον οδηγούν σε αδιέξοδο

Πάνω από τρεις χιλιάδες κόσμος κατέβηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 10 το πρωί, πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Την παράσταση έκλεψαν για μια ακόμη φορά οι αγρότες, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση και στην πορεία με τα τρακτέρ τους και τα άλογά τους!
Επεισόδια και καταστροφές
Βέβαια από την πορεία δεν έλειψαν τα επεισόδια. Η αρχή έγινε το πρωί όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε και αναποδογύρισε ένα περιπολικό (Διαβάστε ΕΔΩ), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κυνηγητό στα στενά του κέντρου, ανάμεσα σε διμοιρίες των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να γίνουν και προσαγωγές (Διαβάστε ΕΔΩ).
Στο πλευρό των αγροτών η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου


Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο και στο Δ. Σ. της Ο.Α.Σ.Ν.Η., ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει την πλήρη υποστήριξη της δημοτικής αρχής στον αγώνα των αγροτών. Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται:

"Αγαπητέ Πρόεδρε.

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ήθελα να σας εκφράσω εκ μέρους σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα σας.

Ως δήμος με έντονα τα στοιχεία της αγροτικής παραγωγής, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε το δίκαιο των αιτημάτων σας και να κατανοήσουμε την ανάγκη ¨για ουσιαστικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις στον τομέα, από την πλευρά της πολιτείας. Μοιραζόμαστε κι εμείς την αγωνία σας για το μέλλον της αγροτοκτηνοτροφίας και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, η αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής.

Ελπίζουμε ότι με τις κινητοποιήσεις και την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύετε, όλα τα παραπάνω θα καταστούν σαφή και στην πολιτεία και ότι ο αγώνας αυτός, θα έχει θετικά αποτελέσματα!"
Δήλωση Μαριά για τη γενική απεργία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος την «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς, έκανε δηλώσεις για τη σημερινή γενική απεργία. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του Ηρακλείου που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τόνισε :

« Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λύση το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ούτε να διορθώσει τα θεσμικά και πολιτικά προβλήματα που βιώνουμε.

Αντίθετα οι κυβερνητικές επιλογές θα βαθύνουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά αδιέξοδα, την ύφεση, την ανεργία και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας καθώς επίσης και τα καθημερινά προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και των εργαζομένων.

Η αγωνιστική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στέλνει αποφασιστικό μήνυμα στην τρόικα και στην κυβέρνηση ότι ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται το ξεπούλημα της χώρας μας στους δανειστές.

Στο δίκαιο αγώνα σας συμπαραστέκομαι και στηρίζω θερμά την σημερινή  συγκέντρωση και τα αιτήματα σας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ

Ο αγώνας  είναι κοινός και θα συνεχιστεί».

(φωτογραφίες image-services.gr)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!