ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Το μεροκάματο των… 0,40 λεπτών του ευρώ!


Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εκμεταλλεύονται την ανεργία των νέων. Δεν πληρώνουν, δεν ασφαλίζουν και κανείς δεν τους ενοχλεί…
Την ώρα που η ανεργία των νέων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού ξεπερνάει το 55% στις ηλικίες από 17 έως 25 ετών, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την προώθηση των υπηρεσιών τους εκμεταλλεύονται ωμά τους νέους ανθρώπους προσφέροντας τριτοκοσμικά μεροκάματα, εκμεταλλευόμενες την ανεξέλεγκτη οικονομική κρίση που έχει φέρει κοινωνική πανωλεθρία…
Τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο σε κεντρικά σημεία της πόλης έκαναν την εμφάνιση τους νέες κοπέλες κυρίως φοιτήτριες, που προωθούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας-vodafone και wind- σε καφετέριες αλλά και κομβικά σημεία της πόλης.
Κάνοντας το σχετικό ρεπορτάζ και συνομιλώντας με τα νεαρά κορίτσια μας αποκάλυψαν ότι για κάθε κάρτα που πουλάνε στους καταναλωτές κερδίζουν… 40 λεπτά του ευρώ! Στην ερώτηση μας για το πόσες κάρτες καρτοκινητής πουλάνε κατά μέσο όρο την ημέρα μας είπαν  ότι κυμαίνονται από 40 έως 45 το πολύ 50 κομμάτια την ημέρα.
Παράλληλα μας ανέφεραν ότι βασική τους υποχρέωση είναι να διαθέτουν ημερησίως τουλάχιστον 40 νούμερα καρτοκινητής, διαφορετικά δέχονται … ‘πέναλτι’ από την εταιρεία κινητής, που σημαίνει ότι θα πρέπει ο στόχος να υλοποιείται πάση θυσία, διαφορετικά η συνεργασία διακόπτεται.
Και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφάλεια των νέων ανθρώπων στο ΙΚΑ από τις εταιρείες αυτές όπως είναι υποχρεωμένες να κάνουν. Πάντως τουλάχιστον αξιοπερίεργο… είναι το γεγονός πως είναι δυνατόν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο κέντρο της πόλης τόσο το ΙΚΑ Ηρακλείου, η Επιθεώρηση Εργασίας, η Α ΔΟΥ που είναι… δίπλα, ακόμα και το Εργατικό Κέντρο (στην κυριολεξία κάτω από την μύτη τους;) να μην κάνουν τους σχετικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί πολύ απλά αν τηρείται η ασφαλιστική, η φορολογική νομοθεσία αλλά και το καθεστώς καταβολής του ‘Κινέζικου’ μεροκάματου για το εάν είναι νόμιμο ή ‘μαύρο’.
Πάντως δεδομένο είναι ότι 40 λεπτά προμήθεια ανά διαθέσιμη κάρτα επί 40 τουλάχιστον κάρτες ισούται μόλις με 16 ευρώ μεροκάματο την ημέρα για τον φοιτητή-τρια ή τον άνεργο νέο που ζει στο πετσί του την περίφημη ανάπτυξη της Κυβέρνησης Σαμαρά και των συνιστωσών της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Α.Β.
Πηγή: CretePlus.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!