ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Προόριζαν για σφαγή τα κλεμμένα γαϊδούρια

Δεν έχει προηγούμενο η ζωοκλοπή  που αποκαλύφθηκε επ’ αυτοφώρω στη Ρόδο, όταν εντοπίστηκε ένα αγροτικό φορτηγάκι που κινούνταν ύποπτα σε μια επαρχιακή οδό στην περιοχή Πλατάνια. Οι αστυνομικοί του σταθμού Σαλάκου έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν φορτωμένα στην καρότσα δυο… γαϊδούρια και ερευνούν αν προορισμός τους ήταν η σφαγή, καθώς υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για το νησί!
Οι τρεις Έλληνες επιβάτες  ηλικίας 39, 35 και 31χρόνων μασούσαν τα λόγια τους όταν ρωτήθηκαν αν ήταν δικά τους τα τετράποδα. Γρήγορα, όμως, αποκαλύφθηκε ότι τα είχαν κλέψει από ένα αγρόκτημα στην περιοχή Λάρδος κι έτσι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους άσκησε δίωξη για ζωοκλοπή. Τα κλεμμένα ζώα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ το φορτηγάκι των δραστών κατασχέθηκε.
Η  σύλληψη, πάντως, έγινε λίγες ώρες  μετά την καταγγελία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes», σύμφωνα με την οποία κάποιοι στη Ρόδο σφάζουν γαϊδούρια και πωλούν το κρέας τους ως μοσχαρίσιο! Μάλιστα, εκπρόσωποι της οργάνωσης κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου ότι τις τελευταίες κλάπηκαν τέσσερα γαϊδούρια, από τα οποία τουλάχιστον ένα σφάχτηκε και το κρέας του πωλήθηκε!
Αλλά και στην Πάτρα οι διαρρήκτες πρωτοτύπησαν! Διέρρηξαν ένα ιχθυοπωλείο και άρπαξαν δέκα κασέλες με φρέσκα… ψάρια που ο ιδιοκτήτης είχε παραλάβει μόλις πριν από λίγη ώρα! Φαίνεται, μάλιστα ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν. Μαζί με τα ψάρια που η συνολική αξία τους φτάνει τα 2.000 ευρώ, άρπαξαν και 200 ευρώ σε μετρητά από την ταμειακή μηχανή.

protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!