ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου

Ενώ η κρίση της Κύπρου κορυφώνεται, το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην υλοποίηση των εξαγγελιών του για δέσμευση καταθέσεων απέναντι σε εκείνους που έχουν οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες καταθετών – οφειλετών του Δημοσίου, από τους λογαριασμούς τους έχουν αρχίσει να αφαιρούνται ποσά ή μέρος ποσών τα οποία οφείλουν προς την Εφορία. Το Δημόσιο παρεμβαίνει έτσι σε λογαριασμούς που συνδυάζονται με ΑΦΜ οφειλετών για να προχωρήσει στην κατάσχεση κεφαλαίων που θα καλύψουν απαιτήσεις του από όσους έχουν καθυστερήσει να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ή δεν έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις.

Η κίνηση αυτή δείχνει την αυστηρότητα με την οποία προτίθεται να κινηθεί το ελληνικό κράτος για να ενισχύσει τις αποκλίσεις των εσόδων από εδώ και στο εξής, οδηγώντας παράλληλα, πλήθος οφειλετών να αναγκαστούν να προβούν στις ρυθμίσεις, τις οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απέφυγαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, η κορύφωση της κυπριακής τραπεζικής κρίσης σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας που είναι αμφίβολο αν θα ξεπεραστεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Κύπριοι θα προχωρήσουν σε πάγωμα των καταθέσεων, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη διακίνηση κεφαλαίων στο ελληνικό σύστημα, όσον αφορά ιδιώτες και επαγγελματίες, οι οποίοι θα έχουν μεγάλα προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Την ίδια ώρα, και ενώ το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου διαφαίνεται ότι επί μακρόν δεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, οι ζημιές για ελληνικές επιχειρήσεις είναι μεγάλες. Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία ήταν αντικείμενο διαχείρισης μέσω των κυπριακών τμημάτων ελληνικών τραπεζών, εξαιτίας της ευνοϊκής φορολογίας, αλλά και άλλων μικρομεσαίων που είχαν για αντίστοιχο λόγο για έδρα τους την Κύπρο.

newmoney.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!