ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Κόβουν» φαγητό για να παίρνουν τα φάρμακά τους

Σε Νο 1 ασθένεια έχει εξελιχθεί η οικονομική ανασφάλεια για τους Ελληνες. Σύμφωνα με νέα μελέτη, περικοπές στο φαγητό, στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και στη θέρμανση αναγκάζεται να κάνει ένας στους τέσσερις χρονίως πάσχοντες ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για τα φάρμακά του.

Ωστόσο θύματα της οικονομικής κρίσης είναι και τα παιδιά, καθώς οι γονείς που συμμετείχαν στην ίδια μελέτη σε ποσοστό 7,6% παραδέχτηκαν ότι είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα η οικογένειά τους να μην έχει πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Τα προαναφερθέντα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας Hellas Health V, η οποία διενεργήθηκε από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ενέπνευσαν την Ιατρική Σχολή Αθηνών στη δημιουργία του εθελοντικού προγράμματος ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας Σύμμαχοι Υγείας.

Οπως επεσήμανε σε σχετική εκδήλωση ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του προγράμματος, καθηγητής Γιάννης Τούντας, «πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος είναι να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για ιατρική και ψυχολογική φροντίδα ατόμων που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας ή Πρόνοιας ή δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την οικονομική συμμετοχή τους σε αυτές».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!