ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

''Χαράτσι'' για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων - Εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι οι παραγωγοί!

Δεν πέρασε πολύ ώρα από την έναρξη της διαδικασίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης στην Ένωση Ηρακλείου και άρχισαν τα...όργανα.

Αυτή την ώρα επικρατεί τόσο στην Ένωση στη Λ. 62 Μαρτύρων, όσο και στα υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Πύργου το αδιαχώρητο.

Αυτό ήταν αναμενόμενο, εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν να δημιουργηθεί ένταση.

Το άκουσμα της είδησης ότι όλοι οι παραγωγοί για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα πρέπει να καταβάλλουν και ένα χρηματικό ποσό προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.



Συγκεκριμένα η Ένωση ζητά από τους παραγωγούς να πληρώσουν ένα χαράτσι 30ευρώ (δείτε τη φωτογραφία με την ανακοίνωση) για παράπλευρες διαδικασίες γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε.

''Μας είχε πει ο πρόεδρος της Ένωσης πως δε θα πληρώσουμε ούτε ευρώ για την ενεργοποίηση, μας κορόιδεψαν'' λένε αγρότες στο flashnews.gr.

Όσον αφορά τη διαδικασία αυτή θα διαρκέσει πολλές ώρες καθώς τα καταστήματα της Ένωσης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι οι παραγωγοί. ''Ε! 30 ευρώ το κεφάλι παίρνει, λογικό είναι να μας περιμένει μέχρι το βράδυ'' σχολίασαν σκωπτικά παραγωγοί που βρίσκονται εκεί.

Κινδυνεύει με πρόστιμο η ΕΑΣ Ηρακλείου

Να σημειωθεί πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ρητά και κατηγορηματικά πως η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μέσω των ΕΑΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Μάλιστα προειδοποιεί τις ΕΑΣ που θα ζητήσουν χρήματα, ότι αυτά θα αφαιρεθούν απο την αμοιβή τους και σε περίπτωση που επαναληφθεί θα διακοπεί η συνεργασία.

Και μπορεί η κουτοπονηριά κάποιων να βάφτισε το "χαράτσι" ως αμοιβή για "παροχή υπηρεσιών" αλλά το θέμα είναι πως η Ένωση ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ απο το κράτος για την παροχή της υπηρεσίας ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων και είναι παράνομη η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού για τον σκοπό αυτό.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση



Μ.Αλεξάκης - Ναπ.Σαραντίδης
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!