ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Γ.Μιχελογιαννάκης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

"Σύμφωνα με το εθνικό συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα , το Γερμανικό κράτος οφείλει :

Α) 7, 1 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1958 πλέον τους τόκους που επιδίκασε η διεθνής διάσκεψη Παρισίων. Αυτές είναι οι επανορθώσεις.

Β) Το κατοχικό δάνειο 3,5 δις πλέον τους τόκους που οι ίδιοι οι Γερμανοί το είχαν καθορίσει σε τιμές του 1944.

Γ) Αποζημιώσεις για 38.000 εκτελεσθέντες, 12.000 νεκροί από αδέσποτες, 70.000 νεκροί από μάχες , 105.000 νεκροί στα στρατόπεδα Γερμανίας , 60.000 νεκροί από πείνα και 300.000 απώλειες από υπογεννητικότητα.

Δ) Επιστροφή αρχαιολογικών καταστροφών .

Η Γερμανία λέει ότι πήρε 1969 115 εκατομμύρια μάρκα και δεύτερον ότι υπάρχει η συμφωνία της διάσκεψης Λονδίνου 1935 που εξαιρεί την Γερμανία από την καταβολή επανορθώσεων έως την υπογραφή συνθήκη ειρήνης μαζί της.

Η Γερμανία λέει ότι τέτοια συνθήκη δεν υπάρχει .Όμως η συμφωνία 12/09/1990 γνωστή ως συμφωνία 4 συν 2 για την ένωση της Γερμανίας αντιστοιχεί σε συνθήκη ειρήνης άρα η Γερμανία οφείλει για τις επανορθώσεις.

Όσο για το πρώτο επιχείρημά της του 1960 έχουμε την ίδια μέρα έχουμε την ίδια μέρα επιστολή του πρεσβευτή μας στην Βόνη ότι επιφυλασσόμαστε για νέες απαιτήσεις και η σύμβαση λέει για θιγέντες Έλληνες υπηκόους άρα επαναδιαπραγματευόμαστε τις καταστροφές υποδομών .

Άρα και τα δύο που επικαλείται η Γερμανία απορρίπτονται συν το δάνειο συν την κλοπή αρχαίων."
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!